Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelentéssel Bíró

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég ritkán beszéltem eddig a szingli szeretők speciális helyzetéről, vagy azokéról, akik ugyan nem szinglik, de a párkapcsolatuk már csak egyfajta kényszerű együttélés, betegápolás, vagyis érzelmileg/szexuálisan szinte szingliknek számítanak, viszont sokkal kevésbé szabadok,…..
Jelentéssel Bíró 2013.03.29 11:08:40
@FGSuperman:

Most kb ugyanazt írtad le, mint @skarlát betű: :-)

De azért szórakoztató az ellenállásod . Csak így tovább!!!
Jelentéssel Bíró 2013.03.29 11:21:39
@skarlát betű:

Ja! És még az maradt ki, hogy függőség.

Vagy én fogalmazok hülyén, vagy te akarsz csomót keresni a kákán is :-)

Pont azt írtam le, hogy a függés valakitől nem kikerülendő dolog. Nem a szabadság az, ha függetlenné válunk.

De még a függés legsarkítottabb formája, a kiszolgáltatottság sem okvetlenül negatív viszony. "Csak" bizalom kell hozzá és olyan partner, akit ez a kiszolgáltatottsági függőség nem terhel, hanem boldogsággal telíti el. Pl csecsemő-anya kapcsolat, mint abszolut pozitiv szélsőérték.

Mindezt arra okoskodtam, hogy a hozadékok összehasonlítása, osztályozása sem egyértelmű :-) Egy mámoros és elvakult szerelemben előfordulhat simán hogy valaki a kiszolgáltatottságig függő viszonyba kerüljön a szerelme tárgyával. Ez pont a fokmérője is lehetne, amire a szerelmesek a macimumot adnák, a kívülállók meg veszélyt látnának benne és "lepontoznák"... Tehát, hogy minden hozadék érzelemfüggő :-) még egy személyre vetítve sem állandó a megitélése.
Jelentéssel Bíró 2013.03.29 15:06:12
@HoldViola:

Az még csak csak, hogy én itt világmegváltok! :-) Mi sem természetesebb számomra. Hiszen már a szexet is csak egofényezésből művelem :-)
De ha én érthetetlen vagyok, akkor téged is csak ezért nem tudlak követni, hogy minek hirdeted az igét itt az egyedülállóság boldogító mivoltáról, ahol én azzal próbálok térítve világot megváltani, hogy egy emberrel társaskapcsolatban élni, azért a kapcsolatért, a másik emberért tenni, alkalmazkodni, néha tűrni, néha lemondani, egyszóval energiát belefeccölni, tisztább és egyenesebb, valamint több sikerrel kecsegtető, mint szeretőt tartani nyíltan vagy imkognitóban.
Az én álláspontom egy a sok közül. Pont mint a tiéd. Van itt aki titokban csal, van aki nyíltan. Van aki csak vágyik rá.Van aki a lelkiismeretével viaskodik, meg még egy tucat féle más is. Ez itt az Agóra. Itt lehet hadoválni minden féle nézetet. Akit érint, reagál rá. Akit nem érinti meg, az unottan továbblép és legközelebb már el sem olvassa az unalmasat író hsz-t
Kora nyár volt, péntek délután, és Lolát hiába vártam haza munkából a megígért időben. Órákig hiába próbáltam elérni a mobilján is. Amikor estefelé hazaért, gyanúsan eltúlzott könnyedséggel mesélte, hogy Farkas felhívta, menjenek el munka után együtt moziba. Mimi két…..
Jelentéssel Bíró 2013.03.22 16:25:42
@William_Harford:

De téged, mint szerzöt, írót, miért zavar annyira, ha az ilyen színvak olvasók mást értenek abból amit leírtál?

A te írásaid és más írások itt a neten foglalkoztatnak. Olyan témát feszegetnek, amik mélyen érintenek.

Az én olvasatomban WH nem te vagy.
Az én olvasatomban egy megtőrt önfeladó férfi fájdalmas próbálkozásait látom leírva.

Tudom, hogy hülye hasonlat. De egy csomó ember azért olvas bűnügyi híreket, minél részletesebb esetleírásokat, mert az elkövető személyébe helyezkedik bele. Saját elfojtott vágyait vagy félelmeit élve ki a fantázia terén. Pontosan nem tudom melyiket, mert ha arccal és névvel nyilatkozik, akkor az áldozatot részesíti együttérző sajnálattal? Ugyanakkor belül a rosszfiúknak képzeli magát.

Te itt most olyan vagy mint az a bűnügyi tudósító, aki azért írt részldtes és elborzasztó beszámolót egy megerőszakolt nőről, hogy mindenki együttérzését és a tettessel szembeni megvetését hívja elő, majd a neten, arctalanul jelentkrzne egy olvasó, hogy mennyire tetszett a leírása, és erre onanizált épp egy jóízűt.

Ha leírtad WH kalandjait, ha közkinccsé tetted, akkor az velejár, hogy "félreértik" .

Ha felteszel a YT-ra valami családi videót, akkor azt is kockáztatod, hogy bármely részletét, bárki, bármire illusztrációként felhasználhatja kénye kedve szerint.
Jelentéssel Bíró 2013.03.22 17:57:56
@snow(flake):

akiben nincs félelem, elfojtás, frusztráció... . :-)

Ez ma a legjobb :-)
Jelentéssel Bíró 2013.03.22 18:17:13
@mMókus:

Nagyon kedves vagy! Köszönöm :-)

Már én is rájöttem, hogy ez egy rossz játszótér, nem felnőttek agórája :-) . De gyerekek közt én is tudok gyerekeskedni :-) Meg el is tereli a figyelmemet olyan módon ez a diskurzus, hogy mégsem kell elnyomnom az engem nyomasztó problémákat.

Gyakorlatlan voltam. Még csak pár hete csöppentem be az ilyen személyes élményt közszemlére táró irodalmárok hozzászólói körébe.

Azt hittem irodalom. Azt hittem, hogy a megélt és vágyott dolgok sarkalta műveket olvasok, ahol az emberek, az olvasók arra reflektálnak, amit a mű feszeget.

Aztán halálra sértettem két írót is, mert kiderült, hogy ez a sok fantazmagória az ő életük. Annyira hisznek benne, hogy személyes sértés, ha más reflexió jön vissza, mint amit hallani akarnak a főszereplőikről.

Ha ez valakinek tényleg az élete volna, egészen biztosan nem tenné közzé. De el tudom képzelni, hogy az alapprobléma adott lehetett. A megoldás meg ez a fajta fantáziavilágba menekülés.

Nem is igen tudok mit kezdeni így vele. Bánt, hogy valakinek összetiportam a menekülő útvonalát. Szomorú vagyok. Mint aki véletlenül rálép egy papirzsebire a játszótéren, amiről kiderül, hogy Pistike képzeletbeli kiskutyáját testesítette meg :-(

Kimondottan zavarban vagyok, hogy egy esztergomi tanító vízióival biaskodok itt a széleynek nem nevezhető plénum előtt.

Na, én leléptem. A frappáns kivonulás helyett elsomfordálok :-) ez itt egy kínos és zavarodott mosoly jele
Képzeld el, hogy hatalmadban áll olyan életet választani magadnak, amilyet csak szeretnél. Meg tudod fizetni, és képesek megadni neked. Csak fel kell vázolnod, milyen legyen, magánéleti és munka szempontjából egyaránt. Te tudod, mit választanál? Mondjuk, boldog házasságot…..
Jelentéssel Bíró 2013.03.19 20:07:52
@skarlát betű:

Pontosan mit kérhetek az új életemben?
Nem értem a dolgot és most lehetőségem sincs megkeresni és megnézni a filmet.

Azt kérhetem, hogy tudjak valamit, amit eddig nem? Pl nyelveket, zenélni, stb ? Vagy hogy tünjön el az útált anyósom? Vagy hogy lehessek a szomszéd bombanő férje? Vagy mi mindent változtathatok meg az életemben? Lehetnék a Playboy fotósa? Vagy világmegváltó tudós, vagy nagyhatalmú politikus? Vagy kérhetem, hogy a jelenlegi életem ne legyen ilyen stresszes, vagy anyagi bizonytalansággal terhes, vagy betegségtől nyomorított?
Csak én ugrálhatok az irigyelt mások bőrébe?

Nagyapám mondogatta mindig: Ha volna agy utca, ahol mindenki letehetné a keresztjét, de egy másik, más által letett keresztet kéne felvennie helyette, az utca végén mindenki a sajátjával jönne ki.
Jelentéssel Bíró 2013.03.20 20:02:43
@OakTree:

Jaj de jól mondtad. De jó, hogy mondtad.

Én is ezen morfondíroztam, hogy ki a fenének írták elő és hol, hogy monogám vagy poligám vagy miféle gám legyen? Vagy minek ahhoz a házasság intézményét eltörölni, mert valaki nem akar házasodni?

A lányom sem akart házasodni. Örökké lázadt ellene. Százszor megkérdeztük, hogy honnan érez nyomást erre? Ki várja el tőle ezt? Mert mi nem. Taníttattuk, segítettük világot megismerni, bejárni. Az unokát szóba sem hoztuk. Mégis úgy érezte, nyomás nehezedik rá.

Aztán ahogy jött, úgy ment is el ez az egész miséria és eltökélt családalapítóvá lépett elő és tök fiatalon nagypapát csinált belőlem :-)

A nők ilyen impulzívak. Vagy hormonvezéreltek. Vagy fene tudja mik. Az tény, hogy a térérzetük erősen szubjektív és érzelemfüggő :-)
Olvasgatok egy blogot, amely hasonló témákat boncolgat, mint mi itt - de nagyon személyes aspektusból. Mindenesetre felvetődött egy téma, amellyel már korábban is találkoztunk, de konkrétan erről még nem posztoltam. Vajon milyen indíttatásból lesz valakinek szeretője legitim…..
Jelentéssel Bíró 2013.03.19 20:56:49
@skarlát betű:

Persze, az ittlévők mindig kivételek. Mindig csak másokról beszélünk.

Azért Pááá Nektek !
Jelentéssel Bíró 2013.03.20 13:40:26
@blogol211:

A mi ismerősi körünkben volt egy pár, ahol az asszonyka állandó féltékenységgel és elszámoltatással altatta a mit sem tudó férjét. A férj, mivel fedhetetlen volt, csak a szerelem, féltés funkciót látta bele a dologba. Maga egy nyitott könyv volt. Nem volt titkolózó tipus. Nem volt kényelmetlen a külső szemmel már túlzó ellenőrzés. Sőt, azt gondolta ebből, hogy az asszonyka számára az átlagnál fontosabb a hűség.
Nem húzom tovább. Az asszonyka többször is csalta az urát, mire lebukott. A férj meg felkötötte magát.

Hála a teremtőnek, ma már talán nem fordulnának ilyesmi miatt maguk ellen a becsapottak, megcsaltak. De akkor az ismerősi kőrben mindenütt sokat beszélgettek a párok, így mi is, a hűtlenségről, csalásról, becsapásról.

Azóta már sok víz távozott a Dunán. Furcsa, hogy most ennyi irodalmat találtam erről, itt a neten. Meg hogy ennyire másként is lehet erről gondolkodni, mint ahogy akkor mi láttuk.
Sokat változott a világ. Ma talán kevesebb veszteséggel jár egy megcsalás. Sőt, még alkalmazkodni is lehet hozzá. Van egy másik blog, ahol szinte oktatják az intézményesített megcsalást. Nálam az alapokkal van baj :-) Nekem mindenről pont az ellenkezője jut eszembe, mint amiért midenki lelkesedik.

Ha el nem távolítanak innen is, akkor néha leírnám, hogy innen nézve, miként látszik egy egy példa.
Jelentéssel Bíró 2013.03.20 16:48:26
@William_Harford:

Köszönöm a megerősítést. Magam is így gondolom. Innen a párhuzam. A párkapcsolatok világa egy nagy medence. Hogy hányan pisilnek bele. Ki mit gondol a belepisilésről. Hogy hiszi-e, hogy tudja-e, hogy tagadja-e, hogy magából kiindulva mindenkire gyanakszik-e, hogy magát is tévhitbe ringatva hiszi is meg nem is, stb, stb, és a többi.
Hogy a bentülők hitével mit sem törődve az ANTSZ előírja a vizeletet kiszűrő és semlegesítő technológiát, az is van akit megnyugtat, hogy bátran lehet belepisilni, mást meg kétkedésre késztet, hogy elég jó-e rendszer,ami megvédi a bevizelőket épp úgy mint a be nem vizelőket. Nem is beszélve a gyerekekről! Hogy őket kell-e védeni, vagy arra nevelni, amiről azt állítjuk, hogy nincs is? Meg morfondírozhatnak a brntülők, hogy lehet-e beszélni róla, vagy jobb hallgatni, nehogy megszóljanak a képmutatók? Biztos, hogy aki megszólja a bepisilés létezését firtatókat az maga bepisil? Vagy tényleg azok ágálnak ellene, akik maguk bele nem pisilnének?
Egyátalán. Ha úgy is adott a víztisztítás, akkor bűn-e a közös vízbe pisilni. Vagy csak izléstelen erről beszélni?

Szerintem az analógia meglehetősen direkt.