Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aSzani

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Útlevél lehet a diploma a jobb életbe. Obama is így látja, aki most egy olyan struktúrát keres, amelyben nem az intézmények, hanem a tanulni vágyók állnak a középpontban. Az Unió helyzetéről szól idei beszédében Barack Obama amerikai elnök csupán egyetlen percet beszélt a…..
aSzani 2013.03.12 21:12:39
@GERI87: Ok, szíved joga, ha úgy gondolod, hogy ez egy “Coelhos fasság”, ami lehet, hogy igaz is, de nem onnan van. Oktatással kapcsolatban sokan - egyre többen - állítják ezt. Keress egy kicsit Sugata Mitra-ra, ha egy napjainkban divatosat akarsz, aki ezt mondja… . Bár lehet, hogy ő is egy “pont agyú hippi” … (nekem jólesne ha egy szintre emelnél vele...;) ). Nyugodj meg, nálunk nincsenek és nem is voltak ilyenek a döntéshozók között (legalábbis én nem látok...)! Pontosan te is azt tolod vissza amit ők tolnak felénk... .

Nem, az új rendszer nem azt jelenti, hogy csak azt tanulod amit akarsz, csak akkor amikor akarod. Ha legegyszerűbben akarod megtudni mi is ez az egész akkor iratkozz be ide: www.coursera.org .
Bevallom, előadásokon volt olyan hogy “fájt az ujjam” ;) s nem jutott el a tudatomig ami ott elhangzott, de gond nem volt, mert a drága pénzen megvett egyetemi/főiskolai jegyzetben szóról szóra benne volt. Akkor miért is kellett végigülnöm, ha úgyis utána elolvastam? A coursera-n és más e-learninges anyagokban is, random feldobnak kérdéseket (pl video nézés közben) amire válaszolnom kell és újraküld, ha nem sikerül … . Egy feltétel van, az hogy egy héten belül be kell fejeznem x anyagot - az viszont édesmindegy, hogy hol és mikor akarom ezt megtenni, de figyelnem kell és jobban mint egy előadáson - sőt tapasztalatom szerint jobban mint egy egyetemi jegyzet olvasása közben... .
A kérdéseimre megvan a válasz: segít a google, a wolfram alpha, wikik, coursera etc.
A tanár feladata szerintem, hogy személyesen irányítson és segítsen a helyes válaszok és kérdések megfogalmazásában.