Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megmon Doember

12 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A választási eredmények megismerése után kezdtek magánemberek tüntetést szervezni vasárnapra. Már akkor sem értettem, hogy most minek? Ami ellen tüntetnek az már jóval korábban is ismert volt, akkor kellett volna tüntetni. Ki lehet fejezni az ellenérzést a kormány módszereivel, a választási…..
Ön hogyan képzelne el egy erős országot, kedves olvasó?Ahol az emberek elegendő és biztos jövedelemmel rendelkeznek és emiatt a családoknak nem jelent gondot a gyerekek etetése vagy ahol a kormánynak kell a gyermekek étkezéséről gondoskodnia? Ön szerint az erős ország az ahol a szülők azon…..
A napokban kapta föl a sajtó azt a kezdeményezést amit egy szlovákiai plébános indított "Imalánc Orbán Viktorért" címmel.A magam részéről ebben semmi kivetni valót nem látok. Imádkozhatunk barátainkért, ellenségeinkért és bárki másért is. Nem ítélhetjük el azt aki akármikor akárkivel jót cselekszik.…..
Gondolkodj és élj szabadon 2016.10.19 05:11:42
1956 októberi forradalom. Pesti srácok. Hősök, akik értünk mindannyiunkért ontották vérüket. Ez ma a közmegegyezés, a nemzeti minimum jobboldaltól baloldalig és baloldaltól jobboldalig. Aki nem így gondolja az minimum hazaáruló. Még a Fidesz is erősen nyomatja (természetesen közpénz-milliárdokból)…..
Elegem van már abból, hogy a politika bemászik az egész életembe, hogy 20 méterenként rámköszön valamelyik újabb idióta kormányplakát amelyben Magyarországon magyar nyelven folytatunk szájkaratét Brüsszellel, a bevándorlókkal, a poloskákkal, a rossz időjárással, vagy éppen közpénzből folytatott…..
Megmon Doember 2016.10.05 21:02:16
@Narancsseggű Mandrill: Nem szeretnék moderálni, de szeretném kérni, hogy egymás személyét ne minősítgessük!

köszönöm
Megmon Doember 2016.10.05 21:05:15
@dunántúli gyerek: sőt miért csak 2018-ban? Akár egész életedben is! Letudtad egyszerr s mindenkorra!

Amúgy nekem is az a bajom, hogy nem akarom már ennyire figyelni ezt az egészet, de ha 20 másodpercenként szembejön és már a gyerek is erről nyaggat akkor nem tudok előle kibújni.
Megmon Doember 2016.10.05 20:59:09
@B56: Hát ez nem esett jól :(
Sajnálom, hogy nem tetszett, de azért köszönöm, hogy ennek ellenére elolvastad! Úgy látszik nem azonos az ízlésünk, nekem kifejezetten tetszettek a kutyás plakátok (nem minde persze).

Arról pedig nem én tehetek, hogy a címlapon köt ki, hibáztasd a szerkesztőket! :)

Tudom, hogy nem könnyű ezt általában objektíven megfogalmazni, de ha esetleg tudsz konkrétumot mondani, hogy miért gondolod nívótlannak, sőt esetleg ötletet, hogy hogyan lehetne jobb, azt köszönettel fogadnám.
Az alábbiakban egy gondolatkísérlet következik, egy képzeletbeli állammal. Minden hasonlóság létező államokkal és személyekkel a véletlen műve. Tételezzük fel tehát, hogy létezne valahol egy olyan állam, ahol a kormány: A gazdasági és egyéb problémákra az…..
Kire szavazzunk? Bárkire, csak ne a Fideszre! Jó, de "Bárki" nevű párt nincs a szavazólapon. Szavazz a Jobbik ellen! Ilyen lehetőséget sem látok a lapon! De tényleg, miért nem? Miért nem lehet valaki ellen szavazni? És ha lehetne akkor ki ellen szavaznál? És akkor…..
Pár napja egy dinnye ügy kapcsán jött elő megint a téma. A konkrét ügy kicsit összetettebb, nem is kívánok részletesen foglalkozni vele, de apropónak megteszi. Magyar ember vagyok, számomra fontos, hogy a hazai termelőket támogassam. Ezért ha van választék hazait veszek. Még…..
Nem tudom, megfigyelték-e a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, sajnos nem egyedi logikáját?Vagyis előbb döntünk, aztán elmagyarázzuk, hogy az miért is volt jó.Például emlékeznek, hogy miket mondott Orbán Viktor és serege a nyugdíjpénztárak államosításával kapcsolatban?…..
Mit tegyen Áder János? Ha nem írja alá alkotmánysértést követ el. Ha alá írja akkor nem tölti be hivatali kötelességét. Ha lemond csak elodázza a problémát. Vagyis jó döntés nincs. Pedig van. Ha az ország törvényeit tekintjük irányadónak akkor tényleg…..
Megmon Doember 2013.03.13 13:34:34
@Larry Silverstein: 1.
Nem kell íratlan törvényekre hivatkoznia.
Ha annyit mond, hogy ami itt zajlik az - törvények ide vagy oda, de - "abszolút ellentétes a demokráciával és a jogállamisággal" és ő ehhez nem adja a nevét az épp elég.
Már amennyiben tényleg így gondolja.

Mellesleg épp azt próbáltam kifejteni, hogy eljöhet az a pont amikor másra már nem hivatkozhat, ha az írott törvényekkel nem tud azonosulni.
Itt az is a kérdés, hogy kit mi vezérel? A belső, vagy a külső törvények?

A 2. pont egyébként nagyon izgalmas felvetés.

A demokráciát meg lehet ölni, teljesen demokratikus úton is.
Tehát pl. mi van akkor ha olyan programmal indulok a választáson amely alapján előre deklaráltan megszüntetem a parlamentet, és összes egyéb hatóságot,
valamint magamat királlyá koronáztatom, és ezzel a programmal megnyerem a szavazatok 99%-át?

Mi van akkor ha teljesen más programmal nyerem meg a szavazatok 99%-át, de utána mégis olyanom van, hogy királlyá koronáztatom magam?

Avagy mi van akkor ha a nép demokratikusan szavaz egy diktatúrára?
Az akkor demokrácia, vagy diktatúra? Vagy mindkettő egyszerre?

Ezen esetekben is ellentétes a demokráciával ha valaki a nép által választott parlamenttel szembe megy?

Az Alkotmánybíróság valamint a Köztársasági elnök intézménye pedig épp arról szól, hogy a parlament nem minden. Ezek az intézmények, nem csak formálisak a demokráciában.

Egyébként nagyon tetszenek a felvetéseid. Habár másképp látunk bizonyos dolgokat, a hozzászólásaid elgondolkodásra késztetnek, és arra ösztönöznek, hogy magam is jobban átgondoljam a dolgokat.
Megmon Doember 2013.03.13 13:37:23
@dr. Közbiztonság Szilárd:
Teljesen egyetértek veled, aki ad magára, aki azt akarja, hogy komolyan vegyék az figyeljen a helyesírásra is. Ez nekem sajnos nem erősségem, de jobban fogok rá figyelni.

Egyébként attól még lehetnek valakinek értékes gondolatai, hogy nem tud helyesen írni.
Megmon Doember 2013.03.13 17:02:33
@mcs: @adamis.ivan:
Persze-persze.
Itt most csak elvileg elmélkedek, mert ráérek :)
Schmitt Pál lemondását követően az új köztársasági elnök, Áder János súlyos kihívásokkal nézett szembe. Hivatali elődjének a "törvényhozás motorjaként" betöltött szerepe a köztársasági elnöki hivatal tekintélyét is elinflálta. Így ha azt vissza akarta állítani,…..
"Maga a botrány" mondta az ország miniszterelnöke mikor a bíróság nem neki adott igazat. A döntés jogszerűségét nem tagadta, sőt gyakorlatilag elismerte azzal, hogy nem felsőbb bíróságra küldte az ügyet, hanem törvénymódosítást rendelt el. Az ország miniszterelnöke…..
Volt egyszer régen, réges-régen, még a Nagy Áprilisi FülkeForradalom előtt egy alkotmány. Alapvető értékeket, irányelveket tartalmazott, ezekhez kellett az ország törvényeit igazítani. Volt egy alkotmánybíróság is. Ezen testület célja pedig az volt, hogy…..