Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kunsay Gyula

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran merül fel a dilemma, hogy engedjük-e a gyereknek a videojátékozást, nem lenne-e jobb, ha inkább olvasásra nevelnénk. Ha megengedjük a videojátékot, akkor könnyen lesz bűntudatunk, hamar szembesülhetünk vele, hogy pálcát törnek felettünk különböző fórumokon, mondván,…..
Gyakorló szülők körében gyakran merül fel a diszlexia réme, a probléma mostanság igen elterjedt. A tüneteket tekintve nagyon sokrétű lehet a probléma. A legelterjedtebb az írási/olvasási nehézség. A gyerek nem tudja helyesen leírni a szavakat, a hallott szavakhoz nem találja a…..
Kamasz gyereket nevelő szülőként gyakran találkozunk zárt ajtókkal, átvitt és gyakorlati értelemben is. A gyerek beszélgetés helyett morgással válaszol, vagy egyáltalán szóba sem áll velünk, ha éppen olyan kedve van. A szobája ajtajára kiteszi a „Belépni tilos” táblát,…..
A videojátékok szerepe és megítélése széles skálán mozog, de tagadhatatlan, hogy az okos szülő eszközt kap a játékkal a nevelésben is. A játék szerepe a nevelésben életkoronként különböző lehet. A lehetőségeket talán két csoportra bontva a legérdemesebb vizsgálni.…..
Érdekes cikket találtam a videojátékokról a Népszabadság honlapján:   "Világszerte egyre jobban elismerik a videojátékok fejlesztő képességét. Kutatások bizonyítják a videojátékok szem-kéz koordinációra gyakorolt pozitív hatását, mely számos szakmában óriási…..
A téli hónapokban gyakran előfordul, hogy a gyerek megfázik, magas láza van, ágynak esik. Ilyenkor válik aktuálissá a dilemma: megengedjük-e neki a videojátékozást? Érvek és ellenérvek is szólnak a játék mellett és ellene, de a döntést mindig a gyerekkel közösen célszerű…..
Gyermekeinket születésüktől fogva a nemi sajátosságaik szerint kezeljük. Amit egy kisfiúnak elnézünk, azt nem engedjük meg a kislányunknak. A lányoktól inkább azt várjuk, hogy simulékonyak, kedvesek legyenek és inkább veszünk nekik édes kis ruhácskákat, mint…..
Sportos játékok, melyek játszása során kilépünk a képernyőből és a fizikai aktivitásunkat is hozzátesszük a játékhoz. Ilyen például az Xbox 360 alapon működő Kinect Sport, melyben hatféle mozgásformát próbálhatunk ki.  A sportos játékok különösen hasznosak…..
iToy-os játék gyűjtőnéven, amit a gyerek iPhone, vagy iPod készülékére tölthet le. Megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán kell-e kiskamasz, kamaszkorú gyermekünknek ilyen telefont, táblagépet vennünk. Döntésünknek pro és kontra megvannak az előnyei, illetve az…..
A testvérek között kialakuló viszály egyik tipikus színtere a játék. Ha közel azonos korúak, akkor természetes, hogy az érdeklődésük is hasonló, ugyanazzal a videojátékkal fognak játszani. Óhatatlanul felmerül a „ki az ügyesebb” problémája, és ezzel együtt a konfliktus…..
A videojáték egyedül is remek szórakozás a gyerek számára, ám a családdal együtt játszható játékok szerepe is felbecsülhetetlen a nevelés és a fejlődés során. Miért jó együtt játszani a gyerekkel? A játék egyben szocializációs folyamat is. Az együtt játszás…..
A videojátékok remek kikapcsolódást jelentenek a gyereknek, a szülőnek pedig a közös játék lehetőségét adják meg. Időnként azonban előfordulhat, hogy a választott játék nem megfelelő a gyermek számára, akár az életkoránál fogva, vagy egyszerűen csak „ügyetlen” még,…..
DISNEY INFINITY PEGI 7+   A játék cselekménye: Rendhagyó játék, széleskörűen alakítható történettel. Az alapcsomagban három játékfigura található. A mesehősöket egy portálon keresztül küldhetjük be a játékba, Játékszett módban feladványokat oldhatunk meg…..
A videojáték gyakran „mumus” a szülők szemében, üldözendő tevékenység, melyet korlátozni kell.  Érdemes szem előtt tartani az előnyöket is, így talán egy kicsit más képet kapunk a játékról. Bizonyított tény, hogy a jól megválasztott játék növeli a…..
Áron édesanyja párkapcsolati gondok miatt járt hozzám terápiás ülésekre. Gondjai voltak a magánéletében, figyelmét főleg a kapcsolati sikertelenség kötötte le. Áronnal nem voltak problémák, átlagosan teljesített az iskolában, nem volt szükség tiltásokra, vagy…..
Kamasz gyermekünk nevelése kívánja meg a legtöbb odafigyelést, diplomáciai érzéket, türelmet. Ebben az életkorban már semmire sem megyünk tiltásokkal, ha megpróbáljuk, akkor merev ellenállás, vagy hazudozás a válasz a gyerek részéről. A dac a végletekig elharapózhat a gyerek…..
A kiskamaszkor a szülő számára is nehéz időszak, együtt kell átvészelni a gyerek hangulatingadozásait, fokozott érzékenységét. Ebben az életkorban a drasztikus tiltással már semmire sem megyünk, mert legtöbbször dacot, ellenkezést vált ki. Ha egyensúlyt szeretnénk találni a…..
„ A férjemmel külföldre költöznénk a jobb anyagi lehetőségek miatt, és vinnénk magunkkal a gyerekeket is. Pistike 3 éves, ott kezdené az óvodát, Katika 9 éves és harmadik osztályba menne. Mire figyeljünk oda a gyerekeknél? Mennyire viseli meg őket a környezetváltozás? Hogyan…..
Leventének sorozatos konfliktusai voltak anyukájával egy zombis játék miatt. A gyerek mindent megtett, hogy meggyőzze anyukáját, hogy már elég nagy egy ilyen játék játszásához, és egyébként is minden barátja kipróbálta már. Az anyuka egy ideig hajthatatlan volt, majd úgy…..
Metropol cikk A napokban jelent meg Frei Tamás cikke a Metropolban. Mindenkinek nagyon ajánlom. Egy gondolatot ki is emelnék: "... a videojátékok a jövőben már nemcsak lövöldözős, agykikapcsoló programok lesznek, hanem épp ellenkezőleg, mélyen elgondolkodtató, inspiráló,…..
Sonic & All-Stars Racing Transformed Igazi tanulás utáni vagy hétvégi program - lehetőséget ad rá, hogy a szülő együtt játsszon a gyermekkel, jó alkalom a közös időtöltésre. A játék cselekménye: A játék főszereplője Sonic, a Sega kabalasünije. A Sega más…..
Ha 4-7 éves korú kisgyermekünknek szeretnénk játékot venni, akkor fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a kicsi ízlésvilága az első néhány évben fejlődik, alakul ki.  Törekedjünk rá, hogy a játék, amit vásárolunk igényes látványvilágban, élénk színekben…..
Mióta megjelentek a videojátékok, és elözönlötték háztartásainkat, folyamatosan hallhatunk a velük kapcsolatos különböző sztereotípiákról is. Ez a kis képsorozat humorosan, és tudományosan alátámasztott adatokkal hivatott megcáfolni ezeket a berögződéseket. Íme, pár…..
"A videójátékokat gyakran vádolják többek között az erőszak népszerűsítésével és a gyermekkori elhízással, de kiderült mégis hasznosak valamire. Egy kutatásban résztvevő szakértők szerint a videojátékok javíthatnak bizonyos kognitív készségeket: az akciójátékok…..