Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Henry Jaaxto

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A városi, főképp a belvárosi parkoknak nagyon fontos szerepük van, különösen egy olyan nagyváros esetében, mint Budapest. Ezek a belső részen található füves-fás ligetek áldással érnek fel a szikkadt, datolyarepesztő nyári melegben, hiszen ha nincs idő, kedv, vagy energia kiutazni a városból, akkor…..
Le lehet nyugodni a picsába, a Nagy Kérdés nem kérdés többé: Viktor megnevezte az utódját. Oké, nem mondta ki konkrétan, hogy lázárrogánpéter, de azért a leírás amit adott róla eldöntötte a kérdést. Legalábbis szerintem. 52 éves lesz mindjárt, áll a stadizóleum, Viktor…..
Henry Jaaxto 2015.10.14 19:51:37
@jaegtoer: Ha esetleg elolvasná más, kulturált hangnemű bloggereknek hogyan és mit válaszolgatok, realizálná, hogy a pontjai nagy részét érrtelmezhetőnek tartom, és sokmindenben még egyetértés is mutatkozik. De nem csak a "mit" számít, hanem a hogyan is, és elvből nem lehetek kíméletes aztal, aki ilyen hangnemet használ. Mondom, Jobbikos birkáknál néha tapasztaltam hasonlót, de itt szélsőbalon alapból nem gondoltam, hogy második válaszra anyázik valaki.Viszont annyi szerencse, hogy tágult a kép, és azóta többen is reflektáltak és az ön stílusát senki nem követi. Én nem futok el a tények elől és a meggyőző érvek előtt meghajlok. De a személyeskedés és verbális erőszak nem út ehhez. ....
Henry Jaaxto 2015.10.14 20:02:06
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt arra a megjegyzésére értettem, hogy megpróbált bekategorizálni valamiféle "szagra" hivatkozva. Talán azóta tisztáztuk, hogy nem volt helyes, és a most elmondottak túlnyomó részével teljesen egyetértek.
Henry Jaaxto 2015.10.14 21:24:16
@látjátok feleim szümtükkel: Valóban más néven szakmai blogokba irogatok és posztolgatok, nekem ehhez a politikai iszapbirkozáshoz, ilyen olyan oldali adok-kapokhoz drága az időm. Most csak mazoizmusból jöttem ide, annyira frusztrált a tegnapi focikudarc, hogy gyógyulásul egy kis önkínzást választottam, mikor láttam hogy élveznek itt egyesek azon a kudarcon, ami nekem fáj. De sikeres volt a terápia, és még tanultam is, na nem az anyázós bloggertől, de azért az lejött, hogy mi fáj annyira nektek, és jogos a felvetés, hogy a focin keresztül is a korrupcióhoz és mutyihoz landol a pénz, akkor hiába is várok eredményt, a látszólag nagyobb ráfordítás csak "látszólag" nagyobb, valójában nem a megfelelő emberekhez jut, mert szinte sehol sincsenek a megfelelő emberek a megfelelő helyen. Igy aztán álmodozás sikerre várni, meghogy majd máaok kikaparják nekünk a gesztenyét....
Most azonban kilépek a témából, mert sok más dolog is van, és ez csak kikapcsolási célt szolgált. Adieu!
Kijutottunk! Nehéz most szavakat találni, az önálló Szlovákia történetében még soha nem sikerült Európa-bajnokságon játszani, a hatodik nekifutásra ez is összejött. Nem kellett számolgatnunk sem, a csehek és a lengyelek mellett automatikusan mi is továbbjutottunk a Visegrádi…..
A városképp teljes szerkesztősége, ugyan külön-külön, de egyazon országban, lengyel földön járt. Jómagam Krakkó szépségeivel próbáltam betelni. Valószínűleg e város neve hallatán a Rynek szóról mindenkinek eszébe jut a város főtere. Európa egyik legnagyobb területű…..
Henry Jaaxto 2013.09.17 23:40:42
Csak annyi, nagy mértékben egyetértek a cikkíróval. Óbuda jellegtelen, de Buda főtere a Szentháromság tér. Az, higy mist egy kocsiparkoló, az az impotens polgármesterek bénázásainak köszönhető. Krakkót és Pozsonyt azért nem hoznám Budapesthez, mert sokkal kissebb városok, nehéz összehasonlítani, de ha már Pozsony, akkor nekem Sopron és Győr ugrik be - mind a kettőnek van nagyon szep, hasonlóan zárt és kompakt főtere. És akkor Pestről. Valóban nincs más lehetőség, csak a Ferenciek tere: hiszen a középkorból itt maradt és itt szomorú véget ért (dózer) kis utcák ide futnak be,,valamint itt van Pest történelmi temploma is (oldalba vágva az Erzsébet híddal)... De látva a mostani átépítést a teljes gyalogosítás reménytelen, max annyit lehet, hogy leszűkítik a forgalmat, betemetik az Y-aluljárót (már folyamatban), így legalabb a déli részen valami térszerű alakulhatna ki. Nagy szívfájdalmam az az agybetegség, higy a 15-ös buszra feltétlenül és olyan nagyon szükség van, hogy az egész zárt gyalogoszónát fel kellene adni érte, keresztbevágva így az Egyetem-teret, a Ferenciek tér déli, zárt főtér-jellegű részét, vagy a majd egyszer remélhetőleg megszépülő Szervita teret is - a Belváros főutcája így egy ostoba busz miatt megszűnik az automentes séta oázisának lenni, és az új építésben a záróoszlopok sivár sorát kell megélnünk miatta. Az épitkezés ideje alatt nem jár a 15-ös, mégis túlelik a Pestiek. Miért kell ilyen hülyeség miatt ekkorát szívnia Pestnek egy olyan Európában, ahol a történelmi belvárosok már rég autómentesek???
2013.08.05-től a Tárnok utca, illetve a Dísz tér útvonalán útfelújítási munkálatok kezdődnek, melyek a forgalomtechnikai változásokon kívül a várban történő parkolási lehetőségeket is befolyásolják az alábbiak szerint: - a Tárnok utcán megszűnik a közlekedés,…..
Henry Jaaxto 2013.05.06 12:24:41
Én már nem vagyok kereső, hanem találó vagyok. Én nem hiszek Istenben, hanem tudom, hogy van. A hit szó egy nevetséges kényszer, amit az ateisták többsége eröltetett a nem ateistákra, hogy lefokozza azon élmények erejét, amelyben nekik nem volt részük. A "hit" egy picit nevetséges, mert azt mondja ki, hogy a "hit tárgya" a hívő elméjében, lelkében létezik, tehát abszolúte szubjektív. Ezért van annyi ember, ahány hit. Ez azonban nem így van: Isten egy objektív, tőlem függetlenül is létező entitás. A "hit" szóval csupán a "kapcsolódás" szót helyettesitem, amelyben ehhez az entitáshoz kapcsolódhatok. Mivel azonban ez a kapcsolódás szubjektív, szóval ki kapcsolódik, ki nem, rám húzható az, hogy csak képzelem, hogy kapcsolódok. Mint akkor, ha én jártamTahitin, és Teljes megtapasztalásom van róla, ám az aki még nem járt ott, nem is hiszi, hogy van Tahiti, az én beszámolómat meg képzelgésnek tartja...

A bajom csupán annyi tisztelt Jezsuita bártaim, hogy a kapcsolódók között az egymás ellen gyűlölködők száma nem múlja alul az ateista gyűlölködőkét. És nyilván a személyes autoritást az ateisták fölött először is inkább a tettekkel lehet megszerezni, nem a teológiai meggyőzéssel. Annál is inkább, mert teológiailag olyan sok elképzelés van, hogy még az is elvész káoszában, aki tényleg meg akarja ismerni az igazságot. Viszont, mivel Isten azt kérte tőlünk, hogy ne csak egyénként, hanem közösségben is megéljük a hitünket, nagyon nehéz helyzetbe kerül az, aki egy "teológiai" közösséget keres magának, olyan sokféleség van. A katolikus egyház sem hitközösség, hanem teológiai közösség! De mi van akkor, ha egyszerűen nem találok megfelelő válaszokat a katolikus teológiában, ellenben más teológiákban igen. Jöjjön a struccefektus és tagadjam meg igazságkeresésemet, és betagozódva félittel és félszívvel álljak egy olyan nézőpont mellett, amit lelkem mélyén nem tudok elfogadni (de sokan is csinálják ezt, de sokan...) , vagy vállajam fel a keresést és ne nyugodjak addig, amig az igazságot meg nem lelem? Mint írtam, én már nem vagyok olyan értelemben kereső, ahogy itt ezt használni szokás, de a teológiai szintű igazság megtalálása ahhoz a megtapasztaláshoz, amit Istennel mindennap megélek, nagyon nem volt egyszerű. És hogy ezt nem a református (ahová születésemnél fogva tartozom), nem a katolikus, nem az evangélikus teolőgiában leltem meg, az jól mutatja, hogy nagyon nehéz manapság azoknak, akik "éhezik és szomjuhozzák az igazságot", de nincs elég erejük ezért felvállalni, hogy felrugják a családi, környezeti konvenciókat.

És bizony, az ilyen irányú elfogadás igencsak alacsony szintű a "hivő", de más-másban hivő emberek között, és leginkább a többségi fennsöbbség kegyetlen elve (nagy egyházak-kis egyházak) érvényesül elfeledve, hogy Jézus hivei is csupán egy apró szekta volt 1900 évvel ezelőtt Izraelben és Görögországban.
Mindezt látva az ateisták jogosan mondják, hogy "hogyan hihetnénk nektek, mikor saját hittársaitokat is jobban gyűlölitek, mint azokat, akik semmiben sem hisznek." És vajon ki húzza a legnagyobb hasznot abból, hogy az Istent szeretők sem tudnak összefogni, mert nem pont ugyanazt gondolják apró részletekről, miközben minden keresztény alapú vallás alapja ugyanaz, és ugyanazt fogadják el a különböző egyházhoz tartozó emberek! A hasznot húzó az, aki Isten ellen dolgozik...

Köszönöm, ha végigolvasták!
Alternatíva Most kéne megállni 2013.03.10 09:55:28
Eleinte röhögtem az egészen: a Fidesznek már csak sósavas bácsik, ultrák és a demokráciában hívő fiatalok ellen bármikor megmozduló jobbikosok maradtak. Csak hát valójában gyilkosokat vezényelni a tüntetők ellen nem vicces. Kubatov Gábor már elkezdte megszervezni a párt…..
Henry Jaaxto 2013.03.11 23:54:34
@Bertalan Kiss: Értem én, hogy hogyan és miért gondol mindent uram, hiszen pár éven át magam is azon az oldalon álltam, mint Ön. A korlátoltságról ennyit, hiszen maga meg nyilván sohannem vokt liberális, ezért maga aztán tényleg a Hírtv-s meg EchoTv-s pártpropagandából látja ezt az oldalt, meg a demagógiából, amely az érveiből (a la Magyar Nemzet) már oly elcsépelten unott. A fideszes agymosoda jól működik, látom. De reménykedem, hogy csak van egy olyan pont, amikor majd Ön és narancsszemüveges barátai is érintettek lesznek valahol, hogy valahol realizálja, milyen az, amikor ön fölött és önről úgy döntenek, olyan kíméletlenül, mintha nem is létezne, jogorvoslat és fellebbezés lehetősége nélkül. Akkor jöhet majd, a hagymázas "karvalytőkés, cionistázós" ideológia, siralmas és hányingerkeltő lesz és siralmasan hazug!
A skatulyázásairól csak annyit, hogy az, hogy black-liberális, egy ma is (még ma is) fideszes szájából dícséretnek hangzik, mert ma a kommunizmus örököse az államosító és protekcionalizáló fidesz, minden ócska korrupciójával együtt. És nem látok én, sajna nem látok olyan nagy alternatívát máshol sem, csak annyit, hogy a demokráciát még az agybeteg Gyurcsányék idején sem merte - LEGALÁBBIS TöRVÉNYEK SZINTJÉN - senki sem bántani. Az hogy visszaéléseket tettek, hogy az említett 2006-ban tették amit tettek, saját maguk sírja mellett az ország sirját ásva, az törvénytelen volt, az eredeti alkotmány szerint is. De ma ezt az alkotmányt írja felül egyetlen párt, egy plurális országban, amihez soha, semmilyen felhatalmazást nem kapott. Gyurcsányék az ország sirját akkori fellépésükkel ásták meg, hiszen megágyaztak egy olyan kétharmadnak, amit egy okos és önkritikus lemondással (még 2006-ban) elkerülhettünk volna. Az első kormányzása alatt is már torzultan önkényes vágyakat felvillantó fidesz a kétharmada birtokában viszont megkata az esélyt a teljes változtatásra, immár csaknem hogy azt nem módosítják bele az új alkotmányba, hogy "ők és csakis ők a nemzet pártja, mindenki más stigmatizálható libsikomcsianyámkínja".
Ha ön 2014-ben legális és törvényes választásokban reménykedik, tökéletsen mutatja, hogy a fidesz propaganda hatása alatt áll. Egy alkotmányát megcsúfoló országban, ahol az Alkotmánybíróság nem vizsgálhatja a módosított törvények tartalmát (csak tudnám, akkor meg miért is van), ahol ha valami nemtetszik egy kormányzó pártnak azt beemeli az Alkotmányba (hajléktalanok ügyétől a választási kampányszbályokig, amelyek abszolút alkotmányjogi nonszenszek), ahol Gulyás Gergely katolikus senkiházi tökfilkó dönti el a parlamentben, hogy melyik egyház kaphat státuszt, melyik nem, (köztük többszázéves egyházak) és nem a bíróságok, akik vizsgálni is tudnák, hogy ki a valódi egyház, ki nem, nos, egy ilyen országban demokratikus válsztásról ábrándozni hatalmas realitásérzék-hiányra vall.
Nem véletlenül említettem a polgárháborút, mint egy 2014 utáni tragikus, de valós lehetőséget.mÉn a valóságban és az igazságban élek, nem az ATV propagandájában, nem a Hírtv propagandájában, hanem a realitásokban.
Azt írta, hogy a jobboldal nem hülye. A jobboldalnak fel kell ébrednie, és kiigazítania az antidemokratikus túlkapásait, amit ha nem tesz, remélem rákényszerítik. Ha szankciókkal nem, majd vérrel és erőszakkal, mert amit ő tesz, amögött is vér és erőszak van, csak még egyenlőre a mélyben. Remélem nem jön el olyan idő, hogy ez felszínre kerül, és meg tudnak állni - ahogy a cikk is írja. Valóban most kéne megállni, meglátni, ha nem másért, azért az országért, melynek szolgálatára felesküdtek, hogy túlléptek a célon. A jobboldal, ha nem így tesz, éppoly hülye lesz, mint Gyurcsány és csapata, aki a pillanatnyi életben maradásért feladta a demokratikus elveket, és hol van ma. A piedesztára emelt fidesz a saját halálos ítéletét írja alá, ha nem találja meg a megfelelő utat.