Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roland Oranky

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Dohába először megérkeztem és elfoglaltam a cég által kijelölt szállást, akkor szembesültem azzal, hogy az egyik lakótársam román. Megmondom őszintén, amikor megláttam az RO országkódot a neve mögött nem fogott el mérhetetlen boldogság. Természetesen ez az érzés, az ismert történelmi okok…..
Az egyetlen legfontosabb ügy a konzervatív jobboldalon a II. világháború vége óta a progresszív modernizáció feltartóztatása. A progresszivizmusra (haladástanra) úgy tekintünk a jobboldalon -- a vallással, a nemzettel, az állammal és az erőszakkal kapcsolatos nézeteinkben lévő eltérésektől…..
A kelet-ukrajnai konfliktus során bebizonyosodott, hogy a küzdelem nem csak hogy nem nyíltan – tehát nem konkrét orosz és ukrán katonák között – hanem jelentős része egyenesen a harcmezőktől távol, az információs fronton zajlik. Ez nem kifejezett újdonság a modern háborúk…..
Alig egy hónapja írtam le a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy Kelet-Európa jelenleg nem bízhat a NATO védelemben, vagy legalábbis nem bízhatja biztonságát kizárólag erre a védelmi hálóra. A régió valós vagy érzékelt fenyegetettsége az elmúlt évek csúcspontjára jutott a…..
E bejegyzés első megjelenésének helye a mandiner.hu-n volt, itt. Pontosítsunk: nagyon kiábrándítónak látom az egész mai magyar politikai helyzetet, mert mérsékelt konzervatívként nem találok olyan politikai erőt, amellyel azonosulni tudnék. Sem saját politikai oldalamon, sem a…..
Zsigerből rá is vághatnánk, hogy semmi. Érdemes azonban árnyalni ezt a témát, ugyanis visszatérő jelleggel hivatkoznak vezető magyar politikusok pozitív szövegkörnyezetben a frissen alakult Oroszország generálta "gazdasági" szervezetre. Utóbb épp Orbán Viktor hangsúlyozta…..
Roland Oranky 2015.04.10 16:39:52
@Emmanuel Goldstein: A románok az ellenségeim személyes okokból is. Putyin nem ártott nekem. Moldova egyesülése Romániával rossz nekem és ha csak a két opció van akkor Putyin. Az EU amelynek Szlovákia, Románia és esetleg Szerbia és Románia is tagja pedig az ellenségem. Nincs semmi közöm és nem is lessz a Románokkal.
Viktor Janukovics ukrán elnök tavaly februári megbuktatásával úgy tűnt, új időszámítás kezdődik az ország történetében. Azonban míg az Euromajdan résztvevői egy prosperáló államot vizionáltak, a valóság ennek pontosan az ellenkezője lett: ma egy mind területileg, mind…..
Megtisztelő, hogy a Diplomaci Blog főszerkesztője, Németh Áron Attila írása is foglalkozott a Foreign Affairs-ben Mitchell Orenstein-nel közösen publikált írásunkkal. Cikke azonban sajnálatos módon erősen félreértelmezte az eredeti állításainkat. Ebben az írásban így…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök az új Hitler, Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig hű csatlósa, akinek külpolitikai stratégiáját, beszédmódját nagyban befolyásolja a cél, hogy visszaszerezze Magyarország számára a többségében magyarlakta területeket, amelyek az I.…..
A közelmúlt eseményei rávilágítottak: az Európai Unió önállóan nem képes megoldani a határai mentén kitört fegyveres konfliktusokat. Az európai védelmi képesség jelenlegi állapota komoly kétségeket ébreszt, hogy a nemzetközi rend további eróziója esetén az Unió képes…..
Roland Oranky 2015.02.07 12:05:25
Minden nép amelyik áldozatokra volt hajlandó elnyerte függetlenségét ami azt jelenti, hogy szabadon választhatja meg hogy szeretne fejlődni -és energiáit a fejlődésre és nem az önvédelemre fordítja. -ezzel éltek a koszovói albánok, szlovákok, horvátok de még a zsidók is. Ma fejlődésük jól példázza az eredményességüket. Mi magyarok nem és kudarcokkal vagyunk teli. A románok 1918 dec. 1-én amikor szeparatista gyűlésüket tartották az egyesülésért egy csomó dolgot ígértek -valami területi autonómiához hasonlót, az 1950-s években mikor Sztálin nyomására létrehozták a Magyar autonóm tartományt valami ehhez hasonló jött létre,- mi nem kértünk többet mint amit ők akartak valamikor, hogy akkor hogy képzelték el területük jogos határait nézd meg egy román Aurél Popovics írását a Nagy Ausztriai Egyesült Államok művében és a térképét is. Tehát pontosan tudják mi mit akarunk de megkapni békésen soha nem kapjuk meg. Ha áldozatokat hozunk igen . Nekünk a fennmaradásunk -az ő szlogenjük pedig vagy ők vagy mi -az amit jelenleg vallanak. Ti magyarok pedig ne legyetek ennyire ....... és legyetek ti is hajlandók áldozni valamit fel a .......... és szolidaritást vállalni velünk. Ne ti és néhány lakáj az itteni politikusok közül akarja megmondani , hogy mi a jó nekünk. A székelyek nagy menete a példa arra, hogy van valami iránt igény és az is nyilvánvaló , hogy ez nem a Nyugat és az USA politikusai segítségével érjük el. Az Európai Unió pedig fasiszta és kisebbségeket elnyomó rezsimeket segít tehát fasiszta és az USA is akiknek hála csak Irakban 1 millió ember halt meg és ez csak egy pontja a világnak. Ukrajnában pedig egy olyan államért ami magyarokat nyom el nem akarok harcolni és szolidaritást vállalni. Első dolguk a parlamentben a nyelvi jogok korlátozása és egy szlovákiaihoz hasonló nyelvtörvény volt. Rohadt fasiszta állam.
Múlt vasárnap megtörtén az, amire itt Európában sokan számítottak. Legalább is azok közül biztosan, akik követték az elmúlt pár év görög politikáját: a Sziriza radikális baloldali párt magabiztosan megnyerte az előrehozott választásokat. Alexisz Ciprasz egykorvolt kommunista…..
A DiploMaci blog a mai nappal új sorozatot indít "Fókusz" címmel, amely a külpolitikához szervesen kapcsolódó, a mindennapi embereket is érdeklő folyamatokat kívánja közérthetően bemutatni. A sorozat első néhány darabja talán a legaktuálisabb ilyen problematikát járja majd…..
Roland Oranky 2015.01.19 16:49:30
Nem kell ahoz bevándorlónak lenni, hogy utáljad a rendszert amelyben érsz. Én erdélyi magyarként éppúgy nem érzem otthon magam mint ők. Úgy érzed kirekesztenek, sikertelen vagy és nem tudod megfogalmazni miért. A lényeg a rendszer tudatosan úgy van felépítve, hogy a más etnikumú emberek akik más nyelvet és kultúrát vallnak magukénak v hogy sehol ne legyenek otthon. Iskoláink a román nyelv nem megfelelő szintű tanítása miatt eleve hátrányból indulnak nem véletlen , hogy az első százba egy-két gimnázium tudd csak bekerülni. a román kötelező érettségi tárgy. Iskoláinkat lezüllesztették, tanárainkat megtörték és ma már nem vagyunk versenyképesek. Az egyetemen ez csak folytatódik, a mindennapi helyzetben is érik meglepetések az embert, hogy rászólnak r. beszélj mert r. kenyeret eszel. Velem is megtörtént -természetesen a jog lehetőséget add , hogy reklamálj de sokan nem teszik meg mert megalázónak tartják és ott is kinek nekik reklamálhatsz. Nem műszaki értelmiségiként nem igazán tudsz labdába rúgni, ha bevezetik hivatalosan a nyelvtörvényt akkor még kevesebb esély lesz. Valami numerus clausus , hogy ki hova juthat el létezik. A r. javára a vh. előtt volt , hogy r. lenni munkát jelentett és ma is van-kedvezményes hitelek, állások formájában amit azok kapnak akik magyar vidékre költöznek.
M. sem igazán az otthonod ott is csak egy r. cigány vagy.
Teljesen megértem az Algéria-kat akik csalódtak a rendszerben és lázadnak. Azt, hogy a franciák mit csináltak velük az 50-es években arról senki nem beszél. Ha valakivel szolidaritást érzek akkor azok ők mindannak dacára amit tettek.
Az idei év külpolitikai hangulatát mind az uniós, mind a hazai porondon leginkább a bizonytalanság határozta meg. Ahogy az EU-nak sem sikerült megoldást találnia saját belső válságára, úgy vallott sorozatosan kudarcot a megújult magyar diplomácia is. És akkor ehhez adjuk hozzá a…..
Roland Oranky 2014.12.30 12:52:57
Ukrajnában puccs volt. Ha valóban a határontúli magyarokat is reprezentálnia kellene a mindenkori magyar kormánynak akkor Kárpátaljai honfitársaink autonómiáért is ki kell állni most és (mindörökké). Ha a Nyugat nem partnet kisebbségi kérdésben most azt nem azt jelenti, hogy mi kell engedjünk. Egyszer és mindenkorra ki kell állni érdekeink mellett. Nem vagyok meggyőződve arról. hogy minden amit az Oroszok akarnak rossz nekünk. Ők ebben az esetben egy autonómiát akarnak a saját fajtájuknak és a Nyugatiak nem akarják megadni sem nekik Ukrajnában sem a Baltikumban és nekünk sem a Kárpátmedencében. A Székely autonómiát Sztálin hozta létre. A Natóhoz valü csatlakozás nem volt 56-ban a forradalmárok követelése és milyen szövetség az ahol ellenségeinkel (román, szlovák. osztrák és késöbb talán ukrán és szerb) vagyunk együtt ki ellen véd meg minket - Tőlük? Nem volt elég két forradalom leverése, két elvesztett vh az oroszok ellen? És kiért és miért? Azért, hogy a románoknak jobb legyen és hogy egyesüljenek Moldvával? A Nyugat most terroristának akrja megbélyegezni az RMDSZ-t és támogatja az új közigazgatási átszervezést Ro-ban ami magyarok létezésének még a nyomát is megsemmisíti? A Nyugat csinálta Trianont és a határokat amit közvetve az Oroszok kérdőjeleznek meg! Elengedte a Nyugat az adóságunkat (hát nem) támogatta az RMDSZ, az SZNT és az erdélyi Néppárt akcióját a kulturális és kisebbségi jogokért? Szólt az ukrán és szlovák nyelvtörvény ellen? Ki kell lépni a Natóból és hagyni a Nyugatiakat és Románokat harcoljanak akivel akarnak' Mi semmit nem nyerünk ebből és sokat veszíthetünk'
Az idei év rég nem látott változásokat hozott a magyar külügyminisztérium részére – kezdve például azzal, hogy új néven, mint Külgazdasági és Külügyminisztérium tisztelhetjük ezentúl. Ez a szimbolikus változás úgy vélem, hogy tökéletesen fémjelzi a hazai külpolitika…..
Roland Oranky 2014.12.28 14:51:19
Igaz de nem teljesen. Szeretnélek arra kérni benneteket, hogy foglakozatok egy másik témával is és ez a román -magyar iszony. Segítségül erre két írás egy román ügyész, volt kormánypárt tag-Bogdann Diaconescu írása az Adevarul (román NOL) két kb két héttel ezelőtrül:"

USA zöld utat ad az RMDSZ eltörlésére az orosz modellű etnikai konfliktusok uszítássa miatt

Ez nem az első alkalommal benyújtott büntetőjogi panasz magyar szélsőségesek ellen De hirtelen, váratlanul felfigyelt DIOCT (román korrupció ellenes ügyészség) és végül eljárás indul az RMDSZ ellen. Ez szoros Összefüggésben van az amerikai diplomáciai offenzívával a Orbán Viktor diktatúrája ellen, egyértelmű, hogy Washington már belefáradt sok Russian Hungarian affair-ba mind Magyarországon és Romániában. És így Romániában legálisan megszabadulhatunk a magyar szélsőségesektől!

RMDSZ súlyos veszély Románia ellen egy komolyabb feszült geopolitikai kontextusban, amelyben az etnikai uszítás szolgálja Moszkva érdekeit és ez a vég kezdete az RMDSZ számára. Azért a meglepetés és sokk volt az RMDSZ számára DIOCT akciója. Figyelmeztettem Kelemen Hunor ismételten hogy ne tegye Budapest játékát, mert az valójában az Oroszország játéka, és ez véget fog vetni a karrierjének. Végre Itt lesz a vége, az RMDSZ játékának!

Ahogy a korrupció elleni küzdelemben, amerikai beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy a dolgok mozogjanak. A RMDSZ vezetőit esetében, hasonló a helyzet. Szóval mehetnek panaszkodni RMDSZ a külföldi nagykövetségek felé már Senki sem fog Budapest eszközeiért szót emelni-Moszkva eszközeiért- és senki nem fogja elhinni az áldozattá válás meséjét és ez így van rendjén.. És, lám ahogy Orbán Viktort is egyre támadják az utcán, Budapesten, úgy Kelemen Hunor soha nem látott elszigeteltségben van és bíróság elé fog állni csakúgy, mint Antal Árpád (Kovásznai Megyei Tanácsi elnök). És az RMDSZ ráébred, hogy szervezet "terrorista" megjelölését, hogy soha nem fogja letörölni a homlokáról.

Ezen a ponton, nyugati kormányok nem mozdítják a kisujjukat sem, hogy megmentsék Orbán Viktor a szövetségesét Romániában. Olyan ez, mintha ők Észak-Korea vagy a tálibokkal vállalnának barátságot. Tény, hogy az RMDSZ előre elkészített etnikai szecessziós játékot játszik, és így sikeresen támogatta a Putyint úgy az RMDSZ és más szélsőséges romániai magyar Csoportok.

Itt a büntetőjogi panaszt, amit én nyújtottam be a Legfőbb Ügyészségre, Antal Árpád ellen mert nyilatkozataival erőszakra uszít:

Uszítás a vád Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármester ellen. Aki Képviselők Tanácsa Unió vendégeként a szónoki emelvényen a következőket mondta: ha a miniszterelnök ,Victor Ponta ,nem fogja megfékezni " Kovászna prefektusát " akkor Székelyföldön is megtörténhet az, ami megtörtént 1990 márciusában Targu Mures (Marosvásárhelyen). az Agerprestól átvett idézet -(amúgy pontatlan fordítás, mert nem egészen ezt mondta és nem fenyegetve, hanem inkább úgy hogy ne engedjük, hogy ez így megtörténjen)- A vád bűncselekményre való uszítás.

-Nemzetbiztonság ellen elkövetett bűncselekmények, feltéve, és bünteti a művészet. 394-as paragrafus A büntető törvénykönyv;

• gyűlöletkeltés és diszkrimináció, és bünteti art.369-es paragrafus büntető törvénykönyv;

• a gyűlölet-bűncselekmények és a nyilvános bocsánatkérést, feltéve, és 368-as paragrafus büntető törvénykönyv.

A másik vádlott Marko Attila képviselő akit elítélték a tulajdonok illegális visszaszolgáltatásáért aki most sürgeti az Egyesült Államok és Magyarország védelmét, elsősorban a magyarok ellen indított eljárás ellen, valamint többek között az egyik kolozsvári Napocai templom bontási munkálatainak megállításáért.

Antal Árpád a médiában azt állította, hogy "az igazságosság ebben az országban nem igazságos, hanem arra szolgál, a rendszer révén, hogy a szegény magyarok, ugyanarra a sorsra jussanak, mint a szászok". ................stb

És egy mai a Jurnal National ujságban megjelent Dan Constantin cikk:

Hogy profitálhat Johannis elnök Orbán Viktor izolálódásából

Az újonnan megválasztott Román elnök ujra kell pozicionáljaa Magyar Román kapcsolatokat kapcsolat,a Néppárt keretén belül és kívül is. Tőkés László támogatásától gyorsan megkell szabadulnia mert ez egy balaszt.

A kapcsolat romlása az Egyesült Államokkal, gyengíti Magyarországot. Ez a helyzet lehetővé teszi Magyarország követeléseinek gyengítését az etnikai autonómia követelésénél.

Egy évszázadal nagy Unió után, Románia elnöki Hivatala végrea módosítíthatja az alkotmány fejezeteit, amelyre Budapest mindig belső tényezők révén , a nyomást gyakorolt. Komoly lehetősége lesz a regionalizálás (Székelyföld feldarabolása)projekt folytatása amely világosan megmutatja majd Johanis elnök lehetőségét és érdekérvényesítő képességét.

Keyboard:

Keyboard: