Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csokistea

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zothique Csajos borzalmak 2013.03.08 15:47:09
Ha már egyszer hosszú évek alatt kialakult e csodálatos ünnep, hogy február után márciusban se maradjanak éhkoppon a virág- és bonbonárusok, a Zothique blog is kiveszi részét az ünneplésből eónokra rúgó története eddigi leghosszabb bejegyzésével. Egyúttal sok…..
csokistea 2013.03.09 17:11:57
No, erőt vettem magamon, és regisztráltam.

A Blixen-részhez szeretnék hozzákotyogni egy kicsit. Pont nemrég volt egy irodalmi kávézgatós brainstorming a fősulimon A majom kapcsán, ahol a következőkre jutottunk:

Boris meleg / biszexuális, az ifjúság megrontója, elítélendő, pfuj. Elég sok helyen van utalás a témára a szövegben, akár nyilvánvalónak is lehet nevezni. Azért kell tehát minnél hamarabb megházadonia, hogy le tudja tagadni a vádakat.
Az is biztos, hogy nem erőszakolta meg a lányt. "Boris at this moment wandered whether it would be better for her that he should tell her all, and assure her that he had done her no harm". Csak a nagynéni hazudja, hogy folt esett a lány becsületén, hátha akkor hozzámegy Borishoz, és megoldódik az ő becsületének kérdése.
A majom pedig több helyen is megjelenik. Egyrészt Cupido helyén, ami már önmagában sugallja, hogy köze van a szerelemhez. De van egy kis mese is egy kétarcú szerelemistennő-szoborról, amelynek egyik arca nő, másik arca majom. Athena itt megkérdezi, hogy honnan tudni, melyik az igazi arca? Ebből a brainstormingon azt hoztuk ki, hogy nehéz eldönteni a szerelemről, hogy a rózsaszín-kellemes-nyálas imádat-e az "igazi", normális - vagy pedig az önző, erőszakos fajta, amit a főnöknőbe bújt majomlélek próbál összehozni. A történet azt sugallja, hogy megnyugodhatunk, mert az csak valami gonosz deviancia. Az átváltozás után a "true prioress" áll a fiatalok előtt, aki mindig kedves, illemtudó, odafigyel másokra és sosem tenne olyat, mint amit a majom csinált.

A többihez nem tudok hozzászólni, keveset olvastam közülük. Többnyire korrekt posztnak tűnt, bár ha akad itt egy szakértő a magazinos novellákat tekintve, akkor úgy tűnik, mégiscsak bele lehet kötni ebbe az írásba :)