Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miltii01

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
miltii01 2017.08.04 20:30:46
@ComLo:

Az egyenlítő azért hosszabb a baktérítőnél, mert a lapos föld két csúcsa ott van szemben egymással. Ha felfelé illetve lefelé mozogsz ettől a - nevezzük egyenlítői - vonaltól akkor természetesen a távolság rövidül. A másik 2 csúcs az északi csúcs és a déli csúcs, következésképp a föld lapos is lehet.
Csak be kellene menni a bankba a pénzért, sokan mégsem teszik. Vajon miért? Szinte minden devizahitelesnek megéri igényelni az árfolyamrögzítést, vagyis hogy a jelenlegi 230 forint körüli piaci árral szemben mindössze 180 forintos árfolyamon törleszthesse svájci frankos hitelét,…..
miltii01 2013.03.08 17:52:42
1.
A magyar bankok által "kivetett" kamatot valaki végre hasonlítsa már össze a svájci jegybanki alapkamattal ! A svájci jegybanki kamat gyakorlatilag 0, magyar bankok által felszámolt kamat "uzsora" ! Ha valamit egy adott ország valutájában számol el valaki, akkor az rendelkezzen már annak minden tulajdonságával is ! Az adós mindent fizet, magyar kamatot + árfolyamkülönbséget, ez tisztességtelen, ez nem hitelszerződés, ez csalás !

2.Nem mindenkinek svájci frank törlesztője van, hanem pl. japán jen amelynél már hónapokkal ezelőtt látható volt, hogy gyengülni fog. Már ebben a pillanatban is a 2,5 Ft-os "árfolyamgát" alatt vagyunk (valuta eladási árfolyamon) Hónapokkal ezelőtt tanácsoltam ismerősömnek, hogy ezt várjuk ki. EUR/JPY napi chart alapján további jen gyengülésre "játszanék", akár 2 Ft alá is mehetne az ázsiai fizetőeszköz. Bár igaz amilyen politikát most az MNB és a kormány, megerősítve Matolcsyval folytat - ha hirtelen megfordulna a tőzsdei emelkedés - nagy baj történhet a forinttal, mert az euró mozgásától kezd elszakadni a hazai fizetőeszköz.

3. Sokan nem akarják módosítani az árfolyamgát miatt a szerződésüket, mert akkor a módosításnál el kellene ismerniük a deviza tartozást ! Reménykednek, hogy vagy semmisnek mondják ki a régi szerződésüket, vagy történik ezzel kapcsolatban számukra valami pozitív változás, nem beszélve azokról akik ezt nem tudják igénybe venni, mert 90 napnál több az elmaradásuk.

4. Egyébként a banki kamatok is csökkenek a kamatcsökkentések miatt, a megtakarított pénzre egyre kevesebbet fizetnek a bankok.