Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barack

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan itt a tavasz és újra aktuális lesz a tyúkok apró kártevői ellen való védekezés. Pár éve vettem egy kevés kovaföldet, szerintem életem végéig kitart, mert eddig nem túl sokat használtam el belőle. Nem azért mert nem ér semmit. Megtapasztaltam a hatékonyságát. Mi az a kovaföld? A kovaföld…..
Barack 2017.03.07 10:17:05
Ezt leveleztem a céggel:

Szép napot kívánok!

Magánemberként, hobbi és saját fogyasztásra, tojástermelés céljából tartok tyúkokat Budapest külső, zöldövezeti kerületében. Olvastam a kovaföld tetűirtó és féregtelenítő jótékony hatásáról és az interneten rákeresve találtam az Önök cégére.
Azt szeretném kérdezni, hogy Budapest területén foglalkoznak-e "lakossági" értékesítéssel? Vagy esetleg tudna-e a partnereik közül ajánlani olyat, aki (nem az étkezési, aranyárban lévő) kovaföld kisebb mennyiségben történő értékesítésével foglalkozik?

Segítségét előre is köszönöm,

--
Tisztelt Uram!

Érdeklődésére válaszolva közöljük, hogy DS-EB kovaföld ásványörlemény néven van az a termék, amiről tájékoztatást kér. Kiszerelése 25 kg-os dupla papírzsákban.Ára 260 Ft/kg+ÁFA.A terméket telephelyünkön 3932 Erdőbénye Ligettető 1.sz. alatt lehet beszerezni.
MPL-ES szállításra is van lehetőség. A szállítási díj mennyiségtől függő. Pl.25 kg-os rendelés esetén a szállítási díj 4200 Ft+ÁFA, utánvétes fizetéssel, házhoz szállítva.
Ez a kovaföld nincs engedélyeztetve mezőgazdasági felhasználásra, de a vevő döntése, hogy mire használja fel.
Visszajelzések szerint van olyan vevőnk aki élősködők ellen használja.

Üdvözlettel:

Szalai Sándor
üzemvezető
-
EDIAFILT Kovaföld Termelő és Feldolgozó Kft.
H-Budapest, 1051 Széchenyi István tér 7-8.

Tel.: + 36 (47) 336217
Fax: + 36 (47) 536008
Mobil: + 36 (30) 504-4250
E-mail: sales@ediafilt.hu
Web:
www.ediafilt.hu

@peva: Úgy számolok, hogy 14000 Ft-ból kijönne a 25 kg! Futárral, házhoz.
De Pomáz azért közelebb van és egy szép hétvégi kirándulással összekötve, lehet, hogy engem érdekelne az a 10 kilós zsák (állítólag az is bőven elég jó sokáig).
Tyúkudvar Kotlós ültetés 2013.03.13 07:11:50
Annyi tévhit kering erről a kotlós témáról, hogy megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba. Ha visszaolvasom a korábbi bejegyzéseimet ebben a témában, jól látom, hogy bizony az irodalom pont a lényeget nem tudatta velem tudatlannal. Kezdjük a legfontosabbal! Olyat nem érdemes,…..
"Az én tyúkólam" játékunk utolsó tyúkólját láthatjátok, olvashatjátok. Nagyon örültem a sok írásnak, jobbnál jobb, ötletes és szívvel - lélekkel épített, készített és dédelgetett tyúkólnak! Ne lankadjon a lelkesedésetek, a játék -kicsit más formában de…..
Tyúkudvar Homoszexuális libák? 2013.02.07 07:51:39
Két napja még azon morfondíroztam, írok egy humorosnak szánt posztot a valószínűleg homoszexuális libáinkról. Bár ez ugye elég vékony jég, még az is kiderülhet rólam, hogy látens homofób vagyok. Az ötletet ugyanis az adta, hogy valószínűleg mindkét libánk gúnár. Ez…..
Barack 2013.05.22 13:57:24
@zsuzsibuvar: Szerintem ne reagáld túl. Elmondta a véleményét, méghozzá egyáltalán nem alpári stílusban. Ráadásul biológiai adatokkal alátámasztva. Ez szerintem még simán belefér. (Az homók elleni utálkozás egyik alapvető tényezője amúgy pont ez a heves reakció az őket pártolók részéről. Hogy már őszintén, de finoman sem --- szinte egyáltalán sehogy sem szabad róluk beszélni. Csak abban az esetben, ha abszolút pozitívakat mondd az ember.)

A túlnépesedésre legfeljebb, akkor lenne megoldás a homoszexualitás, ha Kínában és Indiában kötelezővé tennék :D De hogy ez a "divat" csak a fejlett országokban terjed, úgy épp kontraproduktív, hisz a nem szaporodó "nyugati" családok helyett majd szaporodnak a harmadik világbeliek, de már a nyugatiak "szaporodási területén".

Abszolút privát vélemény, s remélem ettől még nem leszek (-a szemedben, mert amúgy nem vagyok az) homofób: A meleg szó kisajátítása engem is iszonyatosan zavar.
Kedves Olvasók! Újra próbálkozom és talán nagyobb sikerrel, mint tavaly... Azóta is hálás szívvel gondolok Editre aki Csubakkáról írt. De felbátorodva azon, hogy mostanában kicsit közlékenyebbek lettetek, szeretnélek újra játékra hívni benneteket! Neked milyen tyúkólad…..
Barack 2013.05.07 07:10:03
@Rosa Rugosa: Nekem a FB-s lájkolós verzió bejön, mert elég jól állok és még a saját ismerőseimet nem is izzítottam :D De szerintem azt úgy kéne, hogy az utolsó pályázó írásának megjelenése után még egy hétig lehessen gyűjteni a lájkokat. Remélhetőleg több megosztást és promót kapna így a blogod is közvetve!
Játékunk utolsó "versenyzője" Barack, aki maga meséli el történetét! Olvassátok, lájkoljátok! Az egész úgy kezdődött, hogy volt nekem egy dolgos, munkában megtöpörödött, tündéri kis dédnagymamám, aki ugyan távol, vidéken élt, de minden alaklom, amikor meglátogattuk,…..
Barack 2013.05.06 13:08:44
@Pickles: Ha engem meglátnak akkor mindig együtt vannak. Együtt rohannak felém, vagy utánam ezerrel. A képen amúgy a "mag vonzása" sem elhanyagolható. Azért vannak úgy együtt.

@zsuzsi_buvar: Köszönöm az elismerést. Az állományfrissítés szükséges lesz a letojtak miatt. A létszámbővítés kérdéses. remélem egy max. 10 fős állomány még bele fog férni ;)

@Röszke: Én is budapesti vagyok! A "pohár" adagolás nekem bevált. (Ez nálam olyan kb.: 3dl) Tojnak rendesen. ÉS egészségesek is. Indulásnál Rosa "fángli" adagolásából indultam ki. Azt osztottam le az én 4 fős állományomra. Szóval, nem hiszem, hogy ezen a recepten változtatnom kéne. De állatkínzó sem szeretnék lenni, úgyhogy ellenvéleményt megfontolok ;)
Barack 2013.05.07 06:29:44
@Röszke: Nem fejenként! :D
A fánglinyit Rosánál olvastam, hogy reggel-este egy-egy fánglival szór a 20+ tyúknak a kapirgálás és a konyhai mellé. Ebből gondoltam, hogy az én 4 darabomnak elég lesz a egy pohárka (olyan dobozos kólás méretű). Nem lehet, hogy Te adsz nekik kicsit sokat? Te honnan hallottad, hogy fél liter kell?
Enikő tornácos parasztházuk felújításáról ír blogot, a család és a jóbarátok messzesége miatt, így mindenki első kézből kapott információk alapján követheti a ház felújításának alakulását. Ugye azt mindenki tudja, hogy egy régi parasztházhoz bizony tartozik tyúkól…..
Barack 2013.04.25 12:55:11
Bár elbúcsúztam egy időre, azért most jól megleplek benneteket egy rövid poszttal. Egy teljesen más fórumon akadtam erre az információra. A sokak által elérhetetlen KÁTKI is szerepel a dologban. A lényeg, hogy 2012-ben is indult egy program, aminek a célja, hogy a régi…..