Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 257 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Vhailor sorozatzáró cikke. Amikor Agent Ungurral másfél évvel ezelőtt elindítottuk ezt a sorozatot, célunk az volt, hogy megismertessük a magyar olvasóval Szlovákia és a szlovákok történelmét; és magyarázatot adjunk arra, hogy mitől és miért harapódzott el a…..
unionista (törölt) 2013.03.19 23:53:23
@SontPent:
fogd már fel, hogy egy régióban nem kell többségbe kerülni ahhoz, hogy forrásokhoz juss. elég ha ezt települések szintjén éred el. erre van kitalálva a LAU (local authorization unit). LAU-1 székelyföldön elvben a "szék". ha nagyon akarnák, akkor a forrásokat direktben megkaphatnák a székely polgármesterek. anélkül, hogy abba bárki beleszólna. mert a pénzt nem a románok osztják, hanem az európaiak. de nyilván értelmetlen ez a beszélgetés. mintha egy itt élő kínai lennél, aki bár ért magyarul, de mégse ugyanazt a nyelvet beszéljük. :-D

te csak azt akarod bebizonyítani, hogy a geci románok. oké. és ekkor mi van.
unionista (törölt) 2013.03.20 00:46:16
@SontPent:
a pénzekhez etnikai alapú területi autonómia nélkül is hozzá lehet jutni. ahhoz nem kell önálló székelyföld. kistérségi elegendő.

a történelmi erdély etnikai felosztásának ötletével:
-- felerősödik a román nacionalizmus. a székelyek kimaradnak a kormányzásból.
-- a tömbben és a szórványban élők el lesznek szakítva egymástól. utóbbiakat könnyebb lesz asszimilálni
-- miközben a románok minden fórumon elmondják majd, hogy a kisebbségeiket a székelyek elnyomják. egyszerűen fordítva kell majd beszélniük.
-- a legnagyobb város (marosvásárhely) eleve elvész. az nyilván nem lehet a székelyföld része. azonnal elszakadna.
-- semmi sem akadályozza meg, hogy hargita és kovászna megyébe kormányzati támogatással románokat telepítsenek be. továbbra is felülről nevezzenek ki megyei vezetőket. mert nem a megyék szuverenitásáról szó sem esik.

tehát a székelyföld 5-6 mezőváros lesz. nagyjából ugyanennyi nagyközség és néhány kisebb falu. ha egyáltalán létrejön. valamilyen román ellenőrzés lesz. ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy van-e valami terv, hogy ez a gettó hogyan lesz önfenntartó gazdaságilag. nehézkes lesz kereskedni például. a román a kivezető utakat ellenőrizni fogja. de ha leesik a hó, akkor hótorlaszokat emelhet. lehet mondani, hogy most is. csakhogy akkor a románok és a székelyek kulturálisan teljesen el lesznek szakítva. az etnikai felosztással minden köteléket elvágnak.

vagyis a románoknak ez az egész tulajdonképpen nem rossz. főleg akkor ha valamilyen felügyeleti jogkört is csinálnak maguknak. na de legyen így.
unionista (törölt) 2013.03.20 10:15:59
@SontPent:
gondolkozz már. ha a székelyföld tartományi szinten elkülönül a történelmi erdélytől, akkor a tömbben élő magyarok közjogi értelemben mégis csak elszakadnak a szórványtól. nem lesz közös parlamentjük. legfeljebb a bukaresti.

így a székelyföld még csak nem is enklávé lenne. még csak nem is egy magyar exklávé, ahogyan oroszországnak kalinyingrád. hanem románia egy a román parlamentnek alávettett autonóm közösség. ahogy oroszországban csecsenföld vagy baskíria.

az ortodox nacionalizmusnak az a lényege, hogy persze kapjon csak a kisebbség etnikai alapú területi autonómiát. aztán úgy elnyomják őket, ahogyan kell. mert a szórvány a tömbtől elszakad. előbbi asszimilálódik. utóbbit könnyű lesz megosztani. kirendelnek egy helytartót, és elindulhatnak betelepítések. és az erősebb szupremáciát hirdet. és ha fegyveres ellenállás lesz (mint a csecsföldön), akkor szétverik. és az európai unió azt fogja mondani, hogy persze. mert ez a koncepció nem jó. nem így kell csinálni ezt az egészet. ha szétverik őket, akkor így jártak. miért nem fogadták el az "ejrópai" rendezést.
Pápaválasztás Európa és az Egyház válságának árnyékában? Szigorú északi technokraták és a régi kerékvágáshoz ragaszkodó déli népek szembenállása? Összefogás helyett széthúzó Európa az előretörő Kelettel szemben? Közel ötszáz éve, a maihoz hasonló körülmények…..
unionista (törölt) 2013.03.19 16:31:36
@ArmaGedeon:
hja, igen az ördögűző szentatyával szemben a "felvilágosult" "ejrópai" "potestáns" gnosztikusok. te se leszel már hülyébb.
unionista (törölt) 2013.03.19 20:00:01
@kalhana:
elárulom, hogy csak vicceltem.
Meglepő döntést hozott a konklávé: a 2005-ös konklávé ellenjelöltjét, a Buenos Aires-i érseket választották meg pápának. Bergoglio bíboros nézeteit tekintve a választó testület balszélén helyezkedett el. Egyébként nem ő az első európai kontinensen kívüli pápa, hiszen az…..
unionista (törölt) 2013.03.15 23:19:11
@Mr Falafel:
csak úgy mondom, hogy a katolikus klérus jelentős része zsidó. a rómaiak, a bizánciak és a zsidók származásukra nézve egy törzs.
unionista (törölt) 2013.03.16 00:19:19
@pocaklakó minimanó:
na most aztán kezdesz okosan érvelni. "közöd?" ez a dedó.
unionista (törölt) 2013.03.18 22:57:03
@Nuntiulus Noster:
1) a familiaritás a középkorban nem férfi-nő viszonyt, hanem hűbéri viszonyt jelentett. elsődlegesen azt, hogy paraszt hűségesnek volt az urához.
2) parafilia (ahogy mondod "fűvel-fával közösülés") nem tett különbséget, hogy az egyneműek vagy különneműek között történik. az nem a homoszexualitás volt. mert akkor így nevezték volna.
3) az alaptövény L) cikk (1) bekezdése mondja ki, hogy "magyarország védi [...] a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját". ehhez a negyedik módosítás hozzáteszi, hogy "a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

tehát ha nagyszülők nevelnek gyermeket, akkor azt az alaptörvény nem tekinti familiáris (családi) kapcsolatnak. annak alapja ugyanis nem házasság, és nem szülő-gyermek viszony. a mostohák, árvák, mesterségesen fogantak sem élhetnek családban értelemszerűen.

a hatályos alaptörvény szerint kizárólag apáddal, anyáddal, a hites feleségeddel/uraddal és a gyerekeiddel lehetsz familiáris. mással nem. mert állítólag csak így maradhat fent a nemzet.

ennek semmi köze nincs a natio hungarica hagyományaihoz. az arisztokráciában nemzetségek egymás között házasodtak. a nemzet megtartása hagyományosan éppen idegen nemzetséggel való házasságot jelentett. azért, mert a magyar arisztokrácia latin-keresztény eredendően. arról nem beszélve, hogy a magyar alkotmány szerint jézus sem élt családban.

a magyar alaptörvény egy olasz típusú fajvédő pampflet. aminek semmi köze nincs se a nemzeti tradíciókhoz, se a latin-keresztény valláshoz. a természetjoghoz meg végképp nincs köze. a gyermeknemzéshez ugyanis egyáltalán nem kell összeházasodni. a természetjog lenne az ultraliberális. ha az alaptörvény ultraliberális lenne, akkor azt is megengedné, hogy gyereknemzés törvényesen orgiákban folyjon, mint a majmoknál.

nyilván ezt kell korlátozni. de értelmes módon.

a civilizált világban a family (család), a marriage (házasság) és a wedding (esküvő) fogalmait megkülönböztetik. az egynemű párok leginkább csak az esküvőt helytelenítenik. azért, mert az egy szükségtelen propaganda a homoszexuálisok számra. nyilván nincs szükség arra, hogy tele legyen a média péter és pál esküvőjével. de ettől ők még ezek az emberek élhetnek majdnem ugyanazokkal a jogokkal, mint a különnemű meddő párok. az örökbefogadást lehetne korlátozni. úgy, hogy a melegek és a leszbikusok leginkább gyámok lehessenek.

a születésszámot jelentősen lehetne növelni akként, hogy nem kívánt terhesség esetén a szülők nem az abortuszt választják. hanem azt, hogy a gyermeknek akkor lesz egy extra bácsikája, vagy nénikéje. ha másképp nem tudják megoldani. ilyenkor segíthetne be egy homoszexuális unokatestvér, másod-unokatestvér, vagy esetleg egy közeli barát. ezt meg kellene engedni. alkalmasint el is kellene fogadni. de ettől a magyarok többsége olyan messze áll, mint makó lovag jeruzsálemtől.

a család fogalmát nem szűkíteni kellene. hanem értelmesen kiterjeszteni. ha erre a következő években nem kerül sor, akkor a kivándorlás fel fog erősödni. a kárpát-medencében a magyarok relatív többsége (pluality) is megszűnik. abszolút többség (majority) rég nincs. de az alkotmányban benne lesz, hogy így magyarság, meg úgy.
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
unionista (törölt) 2013.03.18 14:00:55
@plümpike:
persze. ez az offshore jövedelemkiáramlás ellen vetik be. bedöntve ciprus gazdaságát. a cél, hogy nyugat-európa egy föderációvá váljon. a keleti-konföderáció gazdaságai pedig nemzeti keretek között próbáljon talpon maradni. errefelé ez a népakarat. a kérdés az, hogy magyarország, románia, bulgária, görögország sorban melyik oldalról döntik a dominót. vagy találnak egy alternatív forgatókönyvet.
unionista (törölt) 2013.03.18 14:14:06
@sztd:
az lehet, hogy nagy-britannia meg fog rogyni. de nem hiszem, hogy csődbe menne. a kérdés az, hogy hol legyen az európai föderáció (közös piac 2.0) határa.
unionista (törölt) 2013.03.18 20:53:59
@Crescendo:
és ki akadályozza meg a magyarokat abban, hogy mondjuk minden város saját bankházat alapítson. úgy, hogy annak felügyeletét maga a polgárság látja el. visszatérve a klasszikus liberalizmushoz. itt az "értelmiség" a hülye. illetve a politikusok.
törökgáborelemez 489. Alá 2013.03.13 22:18:03
Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt…..
unionista (törölt) 2013.03.17 23:07:22
@Akitlosz:
ha az induló bér annyi mint a segély, akkor a népek nem a túlélésért, hanem a tisztes megélhetésért dolgoznak. be kell áldozni valamennyit a közösbe, de ez bőven megtérül. ezek után a munkaszervezés rendkívül hatékonnyá válik. például teljesítménybért lehet fizetni.

ha az elosztás összeurópai keretek között folyna, akkor egy tized egyenlő újraosztásával heti 50 euro (a briteknél 50 font) lehetne az induló munkabér. ezt mindenki megkapná. és ezek után lehetne differenciálni. a szakorvos nyilván 100x annyi bért kapjon, mint a segédmunkás. de ez a mély szegénységet felszámolná. a legtöbb hajléktalan is csinálna valamit. minimális bérért. adott esetben meg lehetne bírságolni. a büntetést levonnák a alapellátásból. és kvázi piaci alapon maga bérelhetne ágyat az üdvhadseregnél. direktben fizetne a szolgáltatásért. nyilván sokkal kulturáltabb közösségek jönnek létre a városokban. a romákat is könnyebb lenne integrálni vidéken. egy civilizált szélsőbal nagyon sok mindenre adhatna racionális válaszokat.
unionista (törölt) 2013.03.18 01:05:53
@Akitlosz:
nem érted, hogy mi az alapbér. de mindegy.
magyarországról le kell lépni. ennyi a lényeg.
unionista (törölt) 2013.03.18 17:05:49
@Akitlosz:
te biztosan nem.
Teadélután A nagy leleplezők 2013.03.18 12:21:29
Le kéne egy kicsit higgadni, azt hiszem. A közéletbe ilyen-olyan módon belefolyó, nevüket a nyilvánosság előtt nem vállaló civilek vagy közszereplők leleplezése eddig sem volt ismeretlen mifelénk, de kétségkívül az Orbán kocsijába beülő névtelen erdélyi pár utáni hajsza…..
ProgBlog A tömeg áll… 2013.03.17 18:49:21
„Tudják, hogy a gazdagokban és hatalmasokban nem bízhatnak meg, mert ők csak az angolok szerepét vehetnék át a szabadság nevében.” Richard Attenborough: Gandhi – 1982     Az ellenzék nem képes megmozdítani a bizonytalanokat. Pedig ezeknek a bizonytalanoknak a…..
unionista (törölt) 2013.03.18 10:22:26
unionista (törölt) 2013.03.18 14:22:20
@konrada:
nem ez az álmuk, de könnyen lehet, hogy így fognak nyerni: a forintgazdaság összecsuklik, mint egy zollstock.
unionista (törölt) 2013.03.18 14:23:34
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
tehát az ipsos eddig manipulált, most meg nem.
ProgBlog Csizmanyomok a hóban 2013.03.16 15:57:42
„Ist das Tagewerk vollbracht,Wir stolz zu dreien marschieren, Heimwärts durch die dunkle Nacht,Einer wird uns führen.“ („A napi meló elintézve,/Büszkén, hármas sorban menetelünk,/Hazafelé a sötét éjszakban,/Egyvalaki vezérel minket.”) Herms Niel - Hermann Kretzschmann: Wenn…..
unionista (törölt) 2013.03.17 12:32:42
@kuszkusz1:
ne gondold már azt, hogy ez a nép nem ERRE szavazott. mármint, hogy legyen egy kán, cár vagy szultán. a jó király, aki mindent megold. amivel nem lenne tulajdonképpen probléma. de a jobboldali értelmiség is erre szavazott.

komolyan mondom itt akkor lehetne rendesen és tisztességesen élni ha a kárpát-medence közepe valamilyen úton-módon belső-mongólia műszaki-technológiai fejlettségi szintjére zuhanna. és akkor legyen minden "uruszágos" dolog talán még működne is. nagy hóban közlekedjünk szánnal. az másik kérdés, hogy a kárpát-medence majdnem teljesen kiürülne.

nyilván ez nem következik be. de a megoldás sajnos ebben az irányban van.
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
unionista (törölt) 2013.03.17 10:04:39
@antho:
ebben a sztoriban a kormány mit csinált jól? mi az, amire azt mondod, hogy az rendben volt.
unionista (törölt) 2013.03.17 10:15:56
@miért:
úgy működik minden, mint az antivilágban. párt irányítás alá vonnak mindent. a különbség az, hogy kádár anno a védelmi ügyeket lepasszolta. azt mondta, hogy az elvtársak oldják meg a megyében.

mondjuk az se volt túl jó, hogy egy pöffeszkedő megyei pártitkárok irányították a rendőrséget, a vámőrséget, a tűzoltóságot, a mentőszolgálatot, rendkívüli helyzetben a hadsereget. de legalább nem kellett a pártközpont politikai (!) döntéseire várniuk. azért, mert a kádár rendszerben a megye védelmi kérdésekben szuverén volt. ezért tudták viszonylag jól kezelni az árvizeket, vagy akár a hóhelyzetet. ez az ország ehhez képest nem előrelépett, hanem visszafelé.
unionista (törölt) 2013.03.17 10:41:31
@antho:
a népek mindenhol felelőtlenek, ugyanakkor segítőkészek. egy részük útnak indul, akkor is ha nem kellene. egy másik részük segít a bajba jutottaknak. ez nem a magyarokra jellemző, vagy a székelyekre, hanem a franciákra, a németekre talán még az urdukra is.

a kérdés az, hogy a közbeszerzés, a vagyonkezelés, az igazgatásrendészet országos irányítás alatt egy magának teljhatalmat követelő politikai vezetővel hogyan teljesít? és a válasz szerintem az: sehogy. első körben talán ebben kellene egyetérteni.
A 2013. március 14-15-ei időjárás rendkívüli és sajnálatos helyzetet teremtett nemcsak az egyes településeken, hanem a magyar közutakon is. A kormányzat álláspontja szerint ők mindent megtettek, amit meg lehetett és kellett tenni, s a rendkívüli körülmények és az autósok…..
unionista (törölt) 2013.03.16 19:42:31
unionista (törölt) 2013.03.16 19:47:24
@zajos1:
gyurcsány és demszky voltak a politikai felelősök. el lettek takarítva. mit akartok még. majd ha ti is belátjátok, hogy el kell zavarni orbánt pintért, semjént akkor lehet valami. nem a jobboldallal en bloc van probléma. jöjjön pokorni, varga, heim, ángyán, vagy akárki. bárki, aki rendelkezik minimális szakértelemmel és minimális tisztességgel. és akkor ők győzzék le "meseházy"-t.
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
unionista (törölt) 2013.03.16 12:23:07
@Yndy:
az állami sms információt ki ne hagyd ki. az ért a legtöbbet.
unionista (törölt) 2013.03.16 13:26:46
@Balt:
nem nagyon érted ezt. vagy én vagyok a hülye. az autópályán a a közlekedés arról szól, hogy védett konvojok haladnak. akkor is esik a hó és akkor is ha nem. belépsz egy közigazgatási egységbe. átlépsz egy megyehatárt. és akkor a helyi igazgatásrendészet ahogy a szlogen mondja: szolgál és véd. persze ezért fizetni kell adót. a gépjármű után, az autópálya használatért.

elvben ez normál menet. rendkívüli helyzetben ez azzal egészül ki, hogy felvonul a hadsereg.

a magyar kormányfő ebből az egészből annyit ért, hogy kell egy "tél tábornok". persze hiába vannak ezek. senki sem mer döntéseket hozni. döntse el a tábornokot felügyelő belügyminiszer, vagy az őt felügyelő miniszterelnök. végül is ő a legfőbb hűbérúr.
unionista (törölt) 2013.03.16 14:24:08
@Balt:
ezt nem kell elmagyarázod. lassan veled is ideje lesz megállapodni abban, hogy tartsuk kölcsönösen idiótának egymást. értelmetlen minden beszélgetés.
Nálunk, a tanyán egyszerűbben mennek a dolgok. Mondja, szomszéd, jön-e már az ár? Jön biza. No, akkor kettővel több doboz cigit veszek. Az kitart, míg el is megy az ár. A kutyát meg nem engedem ki. Esik a hó? Hát, szomszédasszony, szokott az ilyenkor. Ja, akkor megkeresem a…..
Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá? Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon? Hát persze, hogy csak egyféle módon: már megint a patás Orbán/Gyurcsány…..
Könnyű egy meleg szobából osztani az észt, és még ne adj isten bírálni is a kialakult hóhelyzet miatt bekövetkezett eseményeket. Nem is akarja ezt éreztetni az olyan ember aki biztonságos távolságban van a tél viszontagságai elől, és képernyőn keresztül tájékozódik mások…..
Libertarian Megfagyott a vízfej 2013.03.15 18:21:43
Különleges alkalom lett 2013. március 15. Történt ugyanis, hogy hó esett. Sok és hirtelen, ami itt tökéletesen megfelelő indok arra, hogy az országban katasztrófahelyzet alakuljon ki. Százak, ezrek ragadtak az úton autóban, buszon, vonaton, településeket zárt el a hó, sok helyen…..
unionista (törölt) 2013.03.16 02:09:20
@Gábor (Gee Halen):
nyilván ezért kell megyei szinten dönteni. az egyik megyei igazgatásrendészet bevállalja, a másik nem. ez ilyen egyszerű. átlagban mindig kijön valami megoldás. országosan semmi se lesz jó. az se ha lépnek, és az se ha nem. csak ugye a budapesti valamiért úgy képzeli, hogy a teve utcából irányítható az "uruszág". a pesti polgár feudálisabb, mint a legtöbb vidéki paraszt.
Március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott Balog Zoltántól Szaniszló Ferenc televíziós műsorvezető. A kiemelkedő újságírói tevékenységet elismerő díj talán kompenzálja kissé azt a világraszóló igazságtalanságot, hogy Szaniszlóé az egyetlen olyan…..
unionista (törölt) 2013.03.14 23:17:33
@Doomhammer:
értem. nem szoktam őt ebben biztatni. csak van néhány ember, akiket időnként megkérdezek a politikáról.
unionista (törölt) 2013.03.16 01:57:21
@Mr Falafel:
ha bm főcsoportfőnökségei váltottak rendszert (amiben ugye lassan majdnem közmegegyezés van), akkor a formálód új elit aktáit a kgb lemásolta, a moszad pedig ellopta. ez a két szolgálat biztosan be volt épülve. ezt csak azért írom, hogy legyen egy racionális magyarázatod arra, hogyan is lehet megzsarolva a politikai osztály. egy kormány megbuktatásához nem kell lebombázni az ajkai iszaptározót.
1848-ra Erdélyben a román nemzetiség adta az össznépesség 60 százalékát. A székelyek és a magyar országgyűlés ellentétei miatt akár úgy is alakulhattak volna az erőviszonyok '48-ban, hogy a székelyek a császári udvart támogatják, azonban az őszi, véres nemzetiségi…..
unionista (törölt) 2013.03.15 20:00:48
@homoródkarácsonyfalváért:
népösszeírások, népszámlálások 18. századtól rendszeresen voltak. a feudális nemzetségek az előjogaikért harcoltak.

volt egy forradalom pesten. ezt ünnepeli ez a nép. nagyjából látjuk milyen módon. eddig talán stimmelünk. volt egy szabadságharc szemben a császári hadsereggel és a cári intervencióval. talán ebben sincs vita.

de volt egy polgárháború. azért, mert nem kizárólag nemzeti liberálisok vezették a seregeket, hanem az etnikai-alapon szerveződő népi nacionalisták. nem akart mindenki jogegységet és jogegyenlőséget. nem volt mindenki liberális. mint ahogyan ma sem az.
Nem, nem csak magyar probléma. Globális probléma – sőt, a globalizációhoz tartozó folyamat az elvándorlás, a népességmozgás. A TÁRKI kutatásai szerint közel félmillió magyar él külföldön. De ez a létszám valóban ennyi? Fél millió magyar állampolgárnak van biztos,…..
unionista (törölt) 2013.03.14 16:25:35
@A csótány is ember:
ma már nem csak azért mennek el a népek, mert külföldön többet lehet keresni. hanem egyszerűen azért, mert jobb élni. kedvesebbek a szomszédok, kevésbé hülyék a főnökök, stb.
Tegnap megkezdődött a pápaválasztás. Ha olyan gyorsan dűlőre jut a konklávé, mint 8 éve, akár már ma is lehet új pápánk: Joseph Ratzingert kevesebb mint 24 óra alatt választotta meg a bíborosok testülete. 2005-ben a II. János Pál által felállított szabályok szerint az első…..
unionista (törölt) 2013.03.13 11:44:24
unionista (törölt) 2013.03.13 18:38:01
@Bell & Sebastian:
attól függ, hogy milyen konföderáció. svájc (confoederatio helvetica) 26 városállam (kanton) laza államszövetsége. felteszem a szentlélek látva a világot meg van megelégedve ezzel:
en.wikipedia.org/wiki/File:Coat_of_Arms_of_Switzerland_(Pantone).svg

az európai uniónak nevezett formáció 27 tagállam nagyjából ugyanilyen szoros szövetsége. de facto konföderáció, de jure unió. gyanítom, hogy a szentlélek számára ez közepesen kedves:
en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Europe.svg

orbán viktor a tagállamoknak nagyjából olyan önállóságot képzel el, amit a déliek követeltek az amerikai polgárháborúban. kötve hiszem, hogy a szentlélek túlságosan rajong ezért:
en.wikipedia.org/wiki/File:Battle_flag_of_the_US_Confederacy.svg

az egy kérdés, hogy a klérus miben gondolkodik. aligha esküszövetségben, mint svájc, vagy svájci gárda. sokkal inkább lelkiségben (kongregációban). csak ehhez nem tesznek jelzőt. a nemzetközi munkásmozgalom tagjai a szocialista néplélekben hittek. marx például. a hazafias kommunisták (a forradalmárok) a nacionalista lelkiségben. de a nácik is ebben hittek eredendően. birodalmi nemzetállamot képzeltek el. a kommunisták világforradalmat. azt, hogy a sok proletár kongregációja világméretekben egyesül. a római katolikusok is ilyet képzelnek el a lelki szegényekkel.

hogy ez mennyire működik majd az új pápával az hamarosan ki fog derülni. nagy ünneplés lesz rómában annyi szent.
unionista (törölt) 2013.03.13 19:36:10
@greybull:
megsúgom neked, hogy ez a szentlélek dolog csak egy vicc.
Hétfőn elfogadta a Parlament a „4. Alaptörvény-módosítást”, ami felháborodást váltott ki, sőt székházfoglaláshoz, tüntetéshez, blokádhoz, vonuláshoz - komoly ellenálláshoz vezetett. A legjobb ezekben a megmozdulásokban az volt, hogy javarészt fiatal aktivisták szervezték…..
A tegnapi alkotmánymódosítás elleni tiltakozássorozat láttán nem hallgathatott tovább a KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja, mivel bujkáló, ámde nagyon veszélyes tendenciákra ismertek rá a kérdés – a kommunista bűnök – szakértőiként: A KDNP Kommunizmus…..
unionista (törölt) 2013.03.12 12:06:12
@freehckr:
inkább írd azt, hogy szerelmes vagy orbán viktorba. hitelesebb lennél.
Sólyom László már leírta, mi a probléma a negyedik alkotmánymódosítással a hatalommegosztás, a fékek és ellensúlyok meglétének szempontjából – Török Gábor pedig ennek mentén kitért arra, miféle visszaélésekkel járhat később is az, ha egy kétharmados többség esetleg…..
unionista (törölt) 2013.03.12 00:33:44
@Nemzetstratégia:
a kárpát-medence egy tucat régió:

először is vannak a fővárosok agglomerációi:
-- BUDAPEST
-- POZSONY
-- ZÁGRÁB
-- BELGRÁD (balkáni határváros)

és most nézzük a vidéket:
-- osztrák-magyar BURGENLAND (az alsó és a felső őrvidék)
-- szlovák-magyar FELSŐ-PANNÓNIA (szlovák-magyar kisalföld)
-- szlovák-magyar FELVIDÉK (észak-magyarország és dél-kelet szlovákia)
-- szlovák-lengyel TÁTRA
-- lengyel-szlovák-ukrán-magyar-román KÁRPÁTALJA
-- magyar-román TISZÁNTÚL (észak alföld és a partium)
-- TÖRTÉNELMI ERDÉLY a székely kulturális autonómiával
-- magyar-szerb-román DÉLVIDÉK (dél-alföld, a banat és vojvodina)
-- horvát-magyar ALSÓ-PANNÓNIA (dél-dunántúl és panonska hrvatsa)
-- KÖZÉP-MAGYARORSZÁG (a jászság, a kis és a nagykunság)
-- BALATON
-- ADRIA

ezeknek a régióknak valahol egymással versenyezve-együttműködve kellene a kultúrát szervezni. senki se mondja, hogy ezeknek nincs hagyománya. mert mindegyiknek van. csak eltérő. olyan nincs, hogy MAGYAR NEMZETI kultúra. legfeljebb nagy-magyar (aka. kárpát-medencei). de az se egységes. mert mindenféle népek laknak/laktak errefelé. most mit csináljunk.
unionista (törölt) 2013.03.12 10:42:00
@Nemzetstratégia:
egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást.
unionista (törölt) 2013.03.12 11:00:07
@sztd:
szerinted a németország, franciaország ki fogja utasítani a diplomásokat? már most elmagyarázzák, hogy a röghöz az uniós joggal ellentétes. könnyen lehet, hogy a magyar kormány ebben a formában nem járhat el egyetlen uniós állampolgárral szemben sem. mert majd lesz aki elmegy strassbourg-ba. szinte minden kormányzati szándékra az a válasz, hogy akkor ki kell lépni az unióból. és csak azért nincs kizárás, mert mindenki tudja, hogy akkor abból egy menekülthullám lenne. mindenki azzal számol, hogy a jelenlegi után újabb 500 ezer hagyja majd el az országot.

ma már inkább erre játszik a nyugat. olcsóbb külvárosi szálláshelyeket építeni, mint az infrastruktúrát idehozni. arról nem beszélve, hogy ezzel a helyi kis üzem, kis üzlet forgalmát növelik. megállítható a népességfogyás. anélkül, hogy félni kellene attól, hogy a bevándorlók erőszakos bűnözői csoportokba tömörülnének, vagy mecsetet építenének. a nyugatnak a "röghöz kötés" teljesen jó. ha kelet-európa feudálissá akar válni, akkor csak rajta.
(kép forrása) Az Alaptörvény negyedik módosításával már-már a végletekig éleződött a feszültség a kétharmados többség és az alkotmányozási folyamatot kritizálók között. Konzervatív oldalról egyre hangsúlyosabb, civil szervezetek részéről egyre elkeseredettebb…..
ténytár.blog 2013 az MSZP éve? 2013.03.11 08:03:00
Nem vádolhatja senki azzal a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy nem történik körülöttük semmi. Ismét sűrű hétvégét tudhatnak maguk mögött: megalakult az Együtt 2014 választói szövetség, ismét kongresszust tartott az LMP, az MSZP pedig elkezdte a kampányt.Az elmúlt…..
unionista (törölt) 2013.03.11 18:04:12
@Lindalinda:
úgy általában a jobboldal támogatottsága megzuhant. a "krokodil" állkapcsa összezáródik.
kepfeltoltes.hu/130307/7_grafikon_www.kepfeltoltes.hu_.png
unionista (törölt) 2013.03.11 18:15:34
@J.László:
ha lenne egy ilyen kampánykörút, akkor abból alighanem bajnai kerülne ki győztesen. ha a miniszterelnök jelöltek vetélkedését nézzük. az ellenzéki pártok közül viszont a szocialisták kapnák a legtöbb szavazatot. ebből egy spö/övp vagy cdu/csu koalíció lehet. amit nyilván támogatna bécs és berlin. a nagy kérdés, hogy ezek az emberek (bajnai és mesterházy) erre a szerepre alkalmasak-e. mert ez nem túl acélos ellenzék. de az is igaz, hogy az erőforrásokat mindenki az utolsó évre összpontosítja. eddig nem is volt ellenzék.
unionista (törölt) 2013.03.12 09:31:42
@Fejesrob:
ez a közvéleménykutatások átlaga. a balra sorolva az mszp, az lmp, a dk és bajnai támogatóit. jobbra a fidesz és a jobbik szimpatizánst. a független pedig az összes többi. akinek nincs pártja.
„Valahányszor hibbantra issza magát, mindig Haynau nevét ordítozza. Haynau már régen halott. Haynau nem a Monarchia, a szentségit! Most mi vagyunk a Monarchia!” Szabó István: Redl ezredes – 1984     Majdnem napra pontosan hatvan évvel Sztálin halála utánra tervezi a…..