Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balássy György

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap hivatalosan is átadtuk a megújult Németvölgyi utat. A két közlekedő sáv mellé egy parkolósáv is épült, amely azért fontos, mert az ott lakók ezentúl nem a zöldterületen, hanem a parkolósávban állhatnak. A felújítás során közel 2300 négyzetméter földet…..
Az utóbbi időben többen is megkerestetek különböző szakdolgozat-témákkal kapcsolatos kérdésekkel, ennek kapcsán pedig az jutott eszembe, hogy nem jó az, ha az a rengeteg IT-biztonsággal kapcsolatos munka elveszik a tanszékek könyvtáraiban, mi lenne hát, ha a legjobb darabok…..
Balássy György 2013.03.06 15:00:59
@dnet:

A BME VIK-en valóban készítettünk egy portált (diplomaterv.vik.bme.hu), hogy a szakdolgozatok és diplomatervek ne a könyvtárak mélyén porosodva pusztuljanak el. Ez nem kevés ellenállásba ütközött, de megugrottuk, ami óriási előrelépés volt (nem műszakilag, hanem gondolkodásmód-váltás szempontjából).

Jelenleg a dolgozatoknak az összefoglalói nyilvánosak, a többit egyetemi polgárok bejelentkezés után elérhetik (tehát nem IP cím korlátozás van, hanem Neptun kódos belépés). A kereső oldalon már jól kirajzolódnak a tanszékek és az oktatók szakterületei, tehát ha valamilyen téma megtetszik, meg tudod találni a szakértőit.

Ezzel természetesen még nem értünk a folyamat végére, mi is azt szeretnénk, hogy a dolgozatok valamilyen formában mindenki számára elérhetőek legyenek. Ez jelenleg egy kényes terület, amihez a szellemi tulajdon kezelési folyamataink és szabályzataink módosítása szükséges. Nincs elfelejtve, dolgozunk rajta, éppúgy, mint a humán ellenállás leküzdésén.

@buherator:
Remek ez a pályázat, hirdetjük a hallgatóknak!