Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imaro

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Bükki Hard beszámoló 2013.03.05 13:46:43
Néha komolyan elgondolkodom cselekedeteimen, vajon teljesen normális vagyok-e? Ugyan kinek jutna eszébe végre a tavasz beköszöntével olyan környezetben futni, mennni, ahol gyakorlatilag nincs más, csak hó, jég, jégkása, az alacsonyabb régiókban pedig sár. Hogy mégis mi vonzott…..
imaro 2013.03.05 21:19:25
@BGy: A Bükki kilátásokon minden pontnak meg van a szerepe. A hór-völgyi egy terelő, ellenőrző pont. Arra szolgál, hogy kényszerítse a túrázókat/futókat elmenni az útelágazásig. Ezt a szerepet kitűnően betölti egy bélyegző is. A Bükki kilátások trailen/teljesítménytúrán 51 rendező végezte el a munkát, ezek közül huszonegyen voltak ellenőrző ponton. 11 olyan pont van ahol nincs ember, és nem is szükséges feltétlenül. Ezek főleg kilátó-pontok, de vannak terelők is, mint pl. az őserdei, nagy-mezői, keskeny-bükki, pazsagi, amik az útvonal betartatására szolgálnak. Fölöslegesen nem fagyasztok + 20 embert.
A frissítés adott egy túrán. 18 kilométer akkor lenne hosszú frissítés nélkül, ha nem lehetne rá számítani. Eredetileg a hosszú-völgyi elágazásban volt a frissítő pont. Több nagyhavas évben gondot jelentett kijuttatni oda az állomást, és a körülmények is elég mostohák voltak. Ezért került át a pont Völgyfő-házhoz.
A túrát alaposan megtervezte Cseh Zita – kilátások, nehézség, frissítés szempontjából. Hamarosan kiderült számunkra, hogy ez az egyik legkeményebb – 40 kilométer körüli – hazai teljesítménytúra. Ebből lett a HARD, ami a saját műfajában szintén az egyik legkeményebb...

Imaro