Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GyuriaHegyről

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Kezdjük ott, hogy nem hiszek a véletlenekben. Lehet, hogy nincs igazam, lehet hogy tévedek, ezt döntsd el te, kedves olvasó. Közel 15 éve van mozgáskorlátozott parkolási igazolványom egy veleszületett genetikai betegség miatt, Bechterew kórom van, vagy más néven spondylarthritis…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
GyuriaHegyről 2013.03.03 15:44:28
Pár gondolat:

1.Az ugyanazon dalok ismétlése miatt végtelenül unalmasnak tartott elődöntőket és döntőt meg lehetett volna törni azzal, hogy az utolsó elődöntőkben és a döntőben KÖTELEZŐEN el kelljen énekelni a dalt angolul is. Ja hogy egyeseknek nem volt még kész a fordítás? Fura. Az pedig még furább, hogy a tisztelt ByeAlex „művész” úr igencsak gondosan elhallgatta a zsűri és a rá szavazó emberek elől is hogy Ő bizony nem kívánja – az amúgy szerintem mondanivalóját és ritmikájának megtarthatóságát tekintve lefordíthatatlan – a dalát angolra fordítani, hanem magyarul adja elő Malmőben is. Ha jól emlékszem az elődöntőben vagy a döntőben Csiszár volt az aki felvetette, hogy nehéz lesz lefordítani a dalt angolra, mire hipszterkénk csak valami ilyesmit nyökögött ki flegmán: Majd megoldom valahogy. Na most ez natúr átverés, és hazugság. Ő már akkor, ott tudta, hogy nem fogja lefordítani angolra, és szerintem az lett volna korrekt, ha ott, akkor megmondja, hogy én ezt a dalt nem fogom lefordítani, úgy éneklem el ahogy van, magyarul. Lehet a zsűri akkor és az értelmesebb szavazók a döntőben emiatt nem szavaztak volna rá. Ezt mérhetetlenül inkorrektnek tartom tőle, bár általában amit én inkorrektnek tartok, az másnál stimmel, szóval lehet velem van a baj.

2.Még mielőtt bárki elbagatelizálná, hogy mindegy kivel/mivel indulunk a versenyen úgy sincs esélyünk gondoljon arra, hogy ez bizony nem kevés pénzébe kerül a magyar adófizetőknek. Nézzen csak utána, pusztán a nevezési díjaknál súlyos 10 milliókról beszélünk nem beszélve a járulékos költségekről, magáról a verseny eddigi költségeiről, a kiküldetésekről, a közvetítés díjairól stb. Szóval nekem ne jöjjön senki azzal, hogy mindegy kit állítunk oda. Ha nincs senki akit esélyesnek tartanánk, akkor a felelős döntés az lenne, hogy nem nevezünk senkit.

3.Aki itt, most fikázza a kereskedelmi csatornák sztárgyárait, az azon gondolkodjon el, hogy miért kellett a Dal-nak szinte copy-paste mélységig leutánozni ezeket az ördögtől való sztárgyárakat a nemzet Dalversenye tekintetében? Mert lehetett volna másképpen is csinálni, máshogy megoldani a szavazást, máshogy megoldani a szakmai zsűrizést… De valahogy mégis így sikerült.
GyuriaHegyről 2013.03.03 15:54:14
@uarempty: Látom sikerült megértened azt amit írtam. Bár most, hogy jobban belegondolok mégiscsak szúrja az a sokmilliárd hiány meg adósság a szememet, amit például a Te szövegértésed kifejlesztésére is elpazarolt az állam. Állíthatom feleslegesen.