Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nebulo a tanítvány

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
nebulo a tanítvány 2019.10.04 10:00:39
@GABOR2: "Az egyik legnagyobb baj valóban az, hogy sok cucc annyira nem minőségi, hogy hamar ki kell dobni, hogy újat vegyünk és ez hatalmas pazarlás."

Amíg a központi bank szabja meg az alapkamatot, amihez az egész gazdaság igazodik ne csodálkozzunk azon hogy kizárólag mennyiségi termelés történik a gazdaságban.

Egy normálisan ingadozó alapkamatnál (pl piacvezérelt) a fogyasztó és a megtakarító viselkedés egymás után következne. Mivel az utóbbi években gyakorlatilag nincs alapkamat, ezért csakis a fogyasztó gazdaság létezik, ahol nem azért cserélsz le dolgokat mert érdemes lecserélni, hanem mert ha áll a pénzed a bankban akkor buksz rajta. Emiatt a gyártók sem foglalkoznak azzal, hogy tényleg minőségi fejlesztéseket csináljanak amiért megéri lecserélni. Csak tömegtermelnek.
nebulo a tanítvány 2019.10.04 10:11:34
@Raon: Amit még ajánlanék néznivalónak: Tony Heller csatornája a Youtuben.

www.youtube.com/channel/UCprclkVrNPls7PR-nHhf1Ow

Ilyen rövid 15-20 perces blokkokban szedi szét a klímahisztéria aktuális főcímeit.
Új eltiltási rendszeren dolgozik a Riot annak érdekében, hogy a túlságosan is negatív attitűdű játékosokat kellőképpen büntessék, mert azok ártanak nem csak a cég hírnevének, de a játékosközösségnek is és így gyakran élvezhetetlenné teszik magát a játékot is.…..
nebulo a tanítvány 2014.07.22 12:12:26
Március 21-e, a rasszizmus elleni küzdelem világnapja A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének eddigiekben és továbbra is célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. Az ugyanis egyre jobban terjed a parlamentben, a médiában és a…..
A mai poszt tulajdonképpen kapcsolódik a szombati íráshoz (miként azt ott meg is ígértem), hiszen most is fordított határátkelésről lesz szó, amennyiben ezúttal egy angol írta meg, miért döntött anno úgy, hogy Magyarországra költözik, és milyennek is látja 9 év elteltével…..
nebulo a tanítvány 2014.02.25 10:12:44
@házelőtthinta: Én nem tudom,hogy te mikor jártál miskolcon, de hogy a főutcán nem mentél végig az is biztos, legalábbis 1 éve mikor utoljára ott voltam, minden második bolt be volt zárva vagy kiadó volt. Miskolc környéki összes kisiparos lelépett külföldre vagy nyugat magyarországra (édesapámnak olyan cége van ami kapcsolatban volt velük). Az édesapám összes szomszédja árulja miskolc környéki faluban a házát (olyan helyen él ahova 2008 előtt a középosztálybeliek költöztek ki a városból). BP-n élek és itt 60-ból 8 miskolci kollégám van és további 5 borsodi. Az elmúlt egy évben(2013as év) 100nál kevesebb új lakás épült borsod megyében. Ezek után elhiszem, hogy neked egy plázából sikerült ilyen messzire menő következtetést levonni. Bocsánat, hogy pont ebbe kötök bele, de én amiatt a "jólét" miatt kellett hogy pestre költözzek dolgozni, amit te leirsz....
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
nebulo a tanítvány 2013.05.19 10:30:54
@pappito: +1
Még véletlenül sem lett a Határátkelőből gasztroblog, csupán annyi történt, hogy Sámán (aki eddig két posztot írt, itt és itt olvashatjátok el őket) újabb izgalmas és sajátos megközelítésű írással jelentkezett. Ez sem rövid, de ezt is érdemes elolvasni. A poszt végén…..
nebulo a tanítvány 2013.04.17 12:42:14
Igazán egzotikus helyre látogatunk ma el, Ildikó segítségével egészen Dél-Afrikáig megyünk. Kiderül, miért lehet nagyon fázni egy afrikai országban, hogy igazak-e a rémes közbiztonságról szóló történetek és miért várják el egy fehértől, hogy alkalmazzon valakit a ház…..
nebulo a tanítvány 2013.03.15 13:59:21
@tableno: Ne haragudj, de ezzel vitatkoznék. A fehér ember nem véletlenül tudta elfoglalni Afrikát. Szerintem azért mert fejlődött és felfedezett. Ha voltál Afrikában akkor láttad, hogy az átlag fekete-afrikai gondolat világa még mindig ott tart ahol 1000 éve csak nem bivalyszőrt visel hanem másolt-adidast. Szóval ők nem is akartak /tudtak fejlődni. ~1800as években a puskás britek ellen még mindig ugyanúgy harcoltak mint őseik. Ha megnézed a kinaiakat, japánokat vagy indiaiakat azért ők sokkal jobban fejlődtek. Arról nem is beszélve, hogy amig Indiában például kifejlődött egy értelmiségi réteg a brit gyarmattartók alatt, akik végül meg is döntötték a britek hatalmát, addig afrikában kezdeményei se voltak.

@NIKI LAURA: +1,
@Siri Keeton:+1
@Col.Maybourne: +1

@zopilote: Tudod mi lenne ott ha csak fehérek lennének , lásd emlegetett Rhodézia/Zimbabwét. Ez lesz a sorsa RSA-nak is ha elűzik a fehéreket, sőt ha nézed a fekete elit próbálja a fehéreket ott tartani, mert ők már vannak annyira tanultak, hogy lássák az összefüggéseket.
nebulo a tanítvány 2013.03.15 14:01:29
@nebulo a tanítvány: Tudod mi lenne ott ha csak feketék lennének , lásd emlegetett Rhodézia/Zimbabwét. Ez lesz a sorsa RSA-nak is ha elűzik a fehéreket, sőt ha nézed a fekete elit próbálja a fehéreket ott tartani, mert ők már vannak annyira tanultak, hogy lássák az összefüggéseket. *
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
nebulo a tanítvány 2013.03.07 18:13:08
@Jani haverja: Neked fizetnek ott, hogy ennyit reklámozd? Nem bántásképpen, csak szinte reklámszerűen beszélsz róla.:)

Jó poszt, nekem tetszett.
Németországtól Magyarországon át Dublinig ível a mai poszt, ám Rumi írása egyúttal belső utazás is. Kiderül belőle, hogyan lesz egy Németországban született, részben Magyarországon felnőtt, jelenleg Írországban élő emberből magyar, s hogyan marad az, miközben a három…..
nebulo a tanítvány 2013.03.04 13:13:22
@bpetya75: Természetesen, nem. Azt azért lássuk be, hogy neked sincs kedved mosolyogni üres hassal, akármennyivel is jobb lenne a hangulatod mosolygás közben.
nebulo a tanítvány 2013.03.04 13:59:50
@bpetya75: nol.hu/belfold/20120525-negymillioan_a_letminimum_alatt_ itt a milliód. A másik, hogy szerintem az örök pesszimizmus abból is adódik, hogy nem túl szerencsés a történelmünk. Szinte minden szabadságharcot elvesztettünk. Több száz évig küzdöttünk, hogy ne csak egy tartomány legyünk a sokból, hanem külön ország. Védtük keresztény európát a tatártól,töröktől (még ha mai ismereteink szerint a török és tatár hóditások határa nálunk is volt), amiben a demográfiai viszonyaink negativan változtak. Ezek után mindezt megfejelték azzal hogy az ország 2/3-t lecsatolták és jöttek a komcsik. Ezek után, hogy legyünk optimisták. Mondok közelebbit, édesapám +50-s ő mesélte, hogy 20 éves korától hallgatja, hogy most rossz de 5-6 év múlva jobb lesz.
nebulo a tanítvány 2013.03.04 14:12:00
@gyapjasmaki: Teljesen egyetértek veled. Próbáltam azt megválaszolni, miért vagyunk pesszimisták. Ha ismert összefüggéseket irtam le, akkor elnézést.

Én magam is Irországba tervezek kimenni, valahova Cork környékére. Azt mondta egy ir srác, hogy ott jó az idő és van munka.:D