Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miklós Leitereg

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyötör a lelkiismeret! Nem értem mi történik velem! Hát milyen magyar vagyok én? Miért van az, hogy egyetlen porcikám sem kívánja azt, hogy a Videoton nyerjen, a szerb csapat ellen. Lehet, hogy titokban szerb vagyok? Olyan névvel, hogy Juhász? Az lehetetlen. Valami más oka lehet.  Talán az, hogy a…..
Miklós Leitereg 2017.08.25 14:07:12
@John Doe3: Akkor miért hazudozik? 2005-öt venni alapul, amikor 2008-ra tették sírba az országot, hitelekből finanszírozva az állami szférát, az elég otromba dolog. 2012-höz viszonyítani pedig egyenesen pofátlanság. A válság romjainak eltakarítása után 2013-ban kezdett a pedagógus életpálya modell bevezetésébe és a pedagógusi bérek emelésébe. Az ideit is beleértve átlagosan 50%-al nőttek a pedagógusbérek. Tavaly novemberben a portfolio írta meg, hogy Magyarország az OECD átlagnál többet költ az oktatásra.
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/brusszel_tobbet_kolt_magyarorszag_az_oktatasra_mint_az_eu-atlag.239761.html

Sajnos nincs meg a forrásom, de a 7,6% még mindig több, mint a 7.1%, amit a szociálisan érzékeny kormány adósságba verve az országot, költött az egészségügyre.
Miklós Leitereg 2017.08.25 15:27:52
@John Doe3: 2005-re hivatkozás azért is otromba, mert azt követően láthattuk, hogy a kormányzat nem hajlandó közölni a gazdasági adatokat, az államadósság adatokat. Aztán a 2005-ös hitelből rongyrázást követte az őszödi beszéd:
"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "

Aki ezek után a 2005-ös statisztikákra hivatkozik, annak szerintem el kellene gondolkoznia kicsit, hogy miért köpi le magát ilyen csúnyán.
Miklós Leitereg 2017.08.26 17:00:34
@Frady Endre: Használd az eszed. Ha valahol vetnek, akkor az nem abban az évben fog fájni. Ha csak aratnak, de nem vetnek, az egyenes út a bukásba. Magyarországon a 70-es években építettek utoljára stadiont. A futball fejlesztésére semmit nem költöttek, csak learatták a hatalmas hagyományok lendkerék hatását. Nyugaton már rég gazdasági alapokra helyezték a futballt, amikor nálunk még mindig Puskás emlékéért fociztak. Borzasztó, hogy az sem gondolkodik, aki esetleg tudna.
Ozsváth András (balra; a jobboldalon játszó honvédet sajnos nem ismerem) Ozsváth András (1929-2015) neve a Magyar Sakkélet című lap kapcsán lehet ismerős az idősebbeknek. 17 éven át szerkesztette ezt a színvonalas havilapot, amely minőségében vetekedett a jóval nagyobb olvasótáborral rendelkező…..
A huszárokkal vigyázni kell, mivel az egyetlen sakkfigura, amely képes átugrani a saját, illetve az ellenséges bábokon. A futóval ellentétben egyszer fehér, egyszer fekete mezőre tud lépni. A taktikában pedig kifejezetten váratlan megoldásokra képes. Sötét lép! Világos lép! A megoldásokat a…..
Szergej Karjakin, miután legyőzte Fabiano Caruanát Karjakin eddigi eredményei az élcsoportban meglehetősen vegyesre sikerültek. Például a 2004-es FIDE sakkvilágbajnokságon már az első körben kikapott Kobaliától, amely számára a verseny végét jelentette. Vagy a 2007-es világkupán szintén az első…..
A középen rekedt királyt sokféle veszedelem fenyegeti. Lássunk kettőt: Világos lép! Világos lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Miklós Leitereg 2016.03.30 22:42:31
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
Miklós Leitereg 2015.09.08 21:25:50
@tommybravo: Az ISIS egyszerűen csak meglovagolja, hogy a menekültek megindultak, beszúrja közéjük a terroristákat, és elkezdi az európai hálózatszervezést. Ilyen egyszerű ez.
Úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Majdnem minden. Majdnem rendben. Amire tegnap még felkaptuk a fejünket, az holnapra az életünk természetes része lesz. Egyszerűbb, kevésbé fájdalmas megszokni a rosszat, mint szót emelni ellene. Mert aki szót emel, az ellenség lesz, idegen…..
Miklós Leitereg 2015.08.03 00:07:30
             Úgy tűnik, nem mindenki szereti Török Gábor elemzését Orbán Viktorról.          Bevallom, elsőre az jutott eszembe, hogy ehhez az elemzéstudományhoz, mintha kicsit kisebb felkészültség is elegendő lenne, mint amennyi a molekuláris biológiához…..
Felszenteltette Vidnyánszky a Nemzeti Színházat - ez a legutóbbi szokásos színházvezetős hír. Részleteket nem tudunk meg, és nem is érteni, hogyan történhetetett, mert ilyesmit egyházi épületekkel szoktak csinálni, a többi csak valami áldásfélét kap. Aztán ki tudja, talán…..
Matolcsy MNB-elnöksége mellett érvelni nem fog senki. Azt csak megvédeni lehet. A Fidesz szavazói sem tapsikolnak örömükben, mert nem bővülni látják az Orbán-színpad hátterében az ember-díszletet, hanem bejegecesedni. A közvélemény kevésbé rajongói része valószínűleg várt…..