Regisztráció Blogot indítok
Adatok
violababa

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barbietrend Karneváli hangulatban 2014.01.13 12:18:38
Elsőként, innen is, Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Követőmnek, és Ismerősömnek! Az történt, hogy egy számomra is gyönyörű ruha megvarrására kaptam felkérést, még december elején. Amikor elkészült, a ruha alapján kaptam újabb rendeléseket a ruhára,…..
Barbietrend Talpig magyaros 2014.01.18 11:58:46
"Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak. Nem, ha néki cipellőt, bő nadrágot varrnak! De sarkantyús csizmának, kócsagtollas főnek, illik gyöngyös pártának, magyar főkötőnek. Az én ingem lengyelgyolcs, csakhogy rojtja nincsen. Az én csizmám karmazsin, csakhogy talpa…..
Csurik Nimfa papagáj mentőakció 2014.01.09 18:57:48
Késő ősszel, a már rutinos vajszínű Nimfa párunk úgy döntött, hogy újabb fiókákkal szaporítja a kis népes madár családot. Kissé aggasztónak ígérkezett, miután a tél következett, és a fészkük sem fűthető helyiségben van. Aztán gondoltuk, hogy csak tudják, mire…..
Már tavaly, kósza terveim  voltak, egy Babaházba alkalmas méretűre gyártott, karácsonyfa ötletére. Akkor idő hiányában  a megvalósítás elmaradt, de idén onnan folytattam a tervezést, ahogy a tavalyi abbamaradt. Az alap ötletet kerestem, nagyon sokat kutattam, de nem…..
Kedves Ti! :) Időközönként, hosszabb-rövidebb időre, kénytelen vagyok szüneteltetni az alkotótevékenységemet, és ezáltal az interneten való megjelenésemet. Az általános tenni-venni valóim mellett, időnként, a vizsgákra való felkészüléssel töltöm a napjaimat. Most…..
violababa 2013.12.01 10:21:44
Most, hogy "szabad a Gazdi" (saját szavaimmal kifejezve a: Hű de jó, van időm varrni  :)   ) rohamtempóba, nekiálltam a terveim elkészítésének. A kérésre készülő ruhácskák mellett, megpróbálok némi időt szorítani, a karácsonyra tervezett termékeim…..
violababa 2013.12.01 10:16:47
Hagyományos, bő szoknyás ruhával bővült az estélyi ruha kínálat, ezúttal. Az előzőekhez hasonlóan, ez is megrendelésre készült, és az alapanyagot szintén erre a célra kaptam. Ettől is olyan egyedi. Maga a ruha nagyon egyszerű szabású, a felsőrész letisztultságát…..
"Nagy Fába vágtam a fejszémet", hiszen estélyi ruha varrásba kezdtem. Önmagában ez még nem is akkora kihívás, de ha a méreteket, és az anyag finomságát figyelembe vesszük, akkor mégiscsak. Ráadásul ez most egy olyan ruha, aminek az eredetijét híres divattervező tervezte, és…..
A kis családom, lassan megszokja, hogy bizonyos jeles napokra, saját készítésű ajándéktárgyakkal (is) kedveskedem. Ennyi édesszájúaknak szánt, ékszeres doboz legyártása után, már magamnak is kezd gyanús lenni a dolog, hogy ki is az édesszájú???? :) Nem titok, hogy egy kis…..
Barbietrend "Rockabilly Girl" 2013.08.27 15:23:58
Amikor az alapanyag "mondja meg" hogy mi készüljön belőle, akkor kezd csak el igazán szárnyalni a fantáziám. A nemrég vásárolt rózsaszín-fehér tűpettyes anyagomból már készült néhány csinos darab. Ágyneműszett, és hálóruha, mini szemmaszkkal. A mostani egy igazi…..
Barbietrend "Álomalapítás" 2013.08.20 00:01:00
"Augusztus 20.-a az egyik legrégibb magyar ünnepnap.Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar ezeréves folytonosságának emléknapja." Ünneptörténet Sok mindent írhatnák még E napról, de amit Számomra augusztus 20.-a jelent, az egy személyes jeles…..
Ma elkezdem a fitusznyúzdát. Hogy mi ez? Mindenről egy kis jó, vagy egy kis rossz, de mindenképp KÉRETLEN vélemény. Hogy elfogulatlan? Áh, azt nem mondanám. Hogy nagyképű? Nos igen, esetleg az. De semmikép gonoszan bántó. Remélem aki olvassa, olyan jól érzi majd magát, mint én…..
Barbietrend Barbiesztori 2013.08.14 16:42:07
Olyan meglepetésben volt ma részem, amitől egyben leesett az állam, földbegyökerezett a lábam, és mosolyra szélesedett az arcom, azóta is hasonlóan "szép" látványt nyújtok. :D Egy "Fabrika Falva" nevű, kreatív dolgok készítésével foglalkozó, kedves facebook-os…..
violababa 2013.08.15 22:35:19
GhmLaurának: Tehát ön egy kreatív és művészlélek embernek tartja magát. A fikázásban és a nyúzásban lehet ezeket a tulajdonságokat a legjobban kiélni?
Ha már fikázunk, 'kreatívan', akkor tegyük ezt szellemesen, ne pedig jellegtelenül és stílustalanul. És lehetőleg ne olyan hibákat fikázzunk, amit mi magunk is elkövetünk... Némi empátia sem árt: olyan embereket szúrjunk ki, akik "megérdemlik" a nyúzást. És olyasmiért ostorozzuk őket, amiben valóban "bűnösök". Barbietrend nem volt jó választás. És a konkurenciától való félelem emlegetése sem.
Elmesélek most valamit. 25 évvel ezelőtt egy művészeti középiskolában végeztem, jelmez-és díszlettervező szerettem volna lenni, de nem vettek fel a főiskolára. Sajnos nem a művészet a hivatásom, kenyérkeresetem. 1 évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy megvalósítom régi nagy álmomat és újra varrok babaruhákat barbie babáknak. Elkeztem gyűjteni őket és gondolkodtam egy blog indításán, ami egy barbie baba életéről szólna. Az ebben a témában való nézelődés közben akadtam rá egy barbie babára való farmernadrágra az egyik kereskedelmi honlapon, amit meg is rendeltem. Amikor megkaptam, megdöbbentem, hogy milyen gyönyörű, profin megcsinált darab, és ezt muszáj volt közölnöm azzal, aki készítette, akitől vásároltam: a Barbietrend írójával. Azóta is szinte napi kapcsolatban vagyunk, több mint egy tucat kis alkotását vásároltam már meg és többet kaptam tőle ajándékba... Rendszeresen ajánlunk egymásnak a témába vágó blogokat és rácsodálkozunk mások ötleteire, tehetségére.
A Barbietrend-blogot azért indította az írója, mert szerette volna a babákkal kapcsolatos ötleteit másokkal is megismertetni, a kis tárgyak és ruhák készítésekor érzett örömét másokkal is megosztani és másoknak is örömet szerezni vele. A s a j á t kreativitását mutatja meg a világnak. Ez a blog r ó l a szól. Amiről egy kreatív ember blogjának szólnia kell. Mások blogját ajánlgatni - vagy fikázni - csak egy lehetőség, de a blogírást szerintem nem elsősorban erre találták ki...
Vettem a fáradtságot és megnéztem a bejegyzéseit. Azt gondolom, az interjúkészítés értékesebb, intelligensebb blogtéma, ennél kellene maradnia... Üdv: Violababa
Barbietrend Tilda Valentína 2013.08.04 19:42:01
Hogy ki is Tilda Valentína? ...és hogy került ide? Hát, Tilda baba, a Barbie lányok hosszúvégtagú Barátnője, aki jellemzően hangulat kifejezésre szolgál. Az én első Tilda babám, mi mást is hivatott képviselni, mint a Szerelmet, mely az érzelmeink közül a legszebb, a…..
Barbietrend Uhu és a Pizsamaparty 2013.08.05 17:10:37
Ha egyszer egy party beindul.... Nálam a "Pizsamaparty" pörgött fel, és tart még talán egy darabig. Nem egy hálátlan téma ez az alvás dolog. :) Már született is egy új ötlet ezáltal, méghozzá a babszem méretű szemmaszk, Barbie babák számára. Szemüvegeket gyártottam már…..
Barbietrend Sweet Dreams 2013.08.07 13:06:46
Anyagbeszerző úton jártam a napokban. "A pöttyök maradtak, a színek jöttek." Csokibarna alapú, fehér apró pöttyös, és rózsaszín fehér tűpettyes textileket vettem. Most a rózsaszínből készített ruhát szeretném bemutatni. Előtte viszont szeretnék egy kis történetet…..
Csurik Csurik.blog.hu indul! 2013.07.16 22:05:13
Köszöntök minden kedves új látogatót az oldalunkon! Díszmadártartók lennénk, és minden olyan ember számára, aki saját maga is tenyésztéssel foglalkozik, vagy még csak ezután fog belekezdeni, esetleg szeretne egy kedves kis társat magának, családjának, vagy csak szívesen…..
Barbietrend "Made in Hungary" 2013.07.06 12:45:59
Még nagyon a kezdetekkor, mikor a Barbietrend még csak kialakulóban volt, már ott voltak a fejemben azok a tervek, amelyek csak most kezdenek körvonalazódni. A környezetem biztatására tettem meg az első lépést a mütyürgyár elindítására. Akkoriban sok olyan embertől kaptam jó…..
Barbietrend Meska Ajánló 2013.06.27 22:00:26
Mondtam már hogy imádok Meskázni? :) Említettem legalábbis, hogy mekkora élmény, mikor sikeresen megoszthatom az éppen elkészült dolgaimat. Ezt követően pedig  szeretem követni a sorsukat, a nézettségüket, és a közönség reakcióját. Na de hogy mi is a mostani nagy…..
violababa 2013.06.28 20:20:23