Regisztráció Blogot indítok
Adatok
labrys

0 bejegyzést írt és 3681 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
labrys 2021.04.25 16:27:36
@AdvocatusDiaboli: a Eurostat magyar adatai a _KSH_ adatai. Merthogy onnan kapják őket, a KSH adatai számítanak a hivatalos magyar adatoknak.

Nem véletlen, hogy minden egyes rezsimváltáskor, kivétel nélkül, a KSH vezetése az elsők között van, ahol lecserélik a megfelelő személyeket.
labrys 2021.04.25 21:53:06
@libernyák: „csak azt kéne megmagyarázni, hogy miért pont a KSH hazudna?”

Nem igazán értem a kérdést. Az elmúlt években több alkalommal, tényszerűen kiderült, hogy a KSH a szó legszorosabb értelmében hazudott. És akkor még nem beszéltünk olyan puha eszközökről, mint amikor például „megváltoztatták a metódust”, ezért onnan kezdve nem közöltek a magyar népességre vonatkozóan létminimum-adatokat…

…egyébként is: hogy lehet az Orbán-rezsim egyik jelentős, ráadásul a propaganda szempontjából elsődleges fontosságú hivatalával kapcsolatban megkérdezni, hogy „miért pont ők hazudnának”? :D
labrys 2021.04.26 17:50:00
@libernyák: „ha a covid halottak számát a valósnál kisebbnek akarnák feltüntetni, akkor miért nem a hivatalos járványadatokkal (covidban elhunytak száma) trükköznek?”

Természetesen a covidban elhunytak számával is trükköznek.
Már a járvány kitörése óta, eleve úgy van mindig meghatározva, ki minősülhet covidos esetnek – hogy kit szűrhetnek covidra, illetve kiket ismerhetnek el post mortem covidos esetnek a vonatkozó szakemberek –, ahogy az Orbánék szerint kedvező a statisztika szempontjából.

Ezért van az, hogy nyilvánvalóan covidos személyekkel hosszan kontaktusban lévő tömegeket nem szűrnek/szűrtek.

Ezért van az, hogy covidban elhunytak tömegeinél mindenféle „alapbetegségre” hivatkozva hazudták/hazudják el a valódi okot (az orbáni „járványkezelés” miatt meghalt _egyéb_ betegek tömegeiről már nem is szólva…)

Ezért van az, hogy a – szűretlen, vakcinálatlan – pedagógusoknak akkor is kötelezően be kell(ett) járniuk az iskolákba, amikor egyértelmű (volt), hogy azokban (is) dühöng, illetve terjed tovább a járvány.

Ezért van az, hogy Orbánék szó szerint megtiltották bármiféle egészségügyi információ közzétételét az érintetteknek stb., stb., stb., stb., stb.

Ahogy @Kettes: is írta: az Orbán-rezsim nyilvánvalóan, _minden_ téren, _mindig_ hazudik. – Ez komolyan nem tűnt még fel neked az elmúlt 10+ évben?

.

És persze, természetesen az oroszok és bolgárok (és minden egyéb, hajmeresztő rezsim által uralt államban) is hazudnak a járvánnyal kapcsolatban. Csak a Seggfejék még a hazudozásnak is egy jellegzetes, magyarosch-unortodox módját művelik.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
labrys 2021.04.18 13:21:54
@velőtanya: pont most akartam linkelni. Thnx.
labrys 2021.04.25 16:12:44
@AdvocatusDiaboli: az én oltási igazolványomat az első dózis után, még jóval a booster előtt postázták…

A rezsim oltási infrastruktúrát nem épített ki – azokat részizéket, amelyek egy oltási infrastruktúra elemeire emlékeztetnek, az X. apparátcsik unokaöccse, a Bence fércelte össze youtubos videók, illetve haveri tanácsok alapján. De nagyon ügyes kölyök! …Amúgy meg a Gizikéék úgyis javítják a hibákat, amikor kézzel viszik be az adatokat.

(Mi a rossebnek is pocsékolnának Orbánék számottevő forrásokat egy _tényleges_ vakcinálási infrastruktúrára? Vagy egyáltalán, _valódi_ járványellenes intézkedésekre? A populáció döntő többségének bőven elég a propaganda, a halottak meg úgysem pampognak már. – Bónusz: és ráadásul még nyugdíjat sem kérnek!)
labrys 2021.04.25 22:09:31
@libernyák: ó, ne aggódj, ettől még a korábban létezett közegészségügyi/epidemiológiai rendszert igenis szétbarmolták:

magyarnarancs.hu/belpol/szogek-a-koporsoba-104188
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
labrys 2020.06.11 15:51:46
@seol: előbb-utóbb minden büdös rasszista sorra kerül.
labrys 2020.06.11 18:26:58
@seol: …gondolod, hogy az emberiség történelmében eddig nem pontosan ugyanez játszódott le? Bárhol, bármikor? Az aktuális megmondóemberekkel & tömeggel?

A csoportidentitás alapvető része már vagy kétszázezer éve a mások/külsők utálata.

/vállvonás

Szerintem a fontos kérdés, amit mindig fel kell tenni az ilyen esetekben, az az, hogy _labrys szerint_ utálandó-e egy adott gyülekezet :)
(És persze külön Semjén Zsolt.)
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
labrys 2021.04.21 13:59:25
@kartoffel: természettudományos szempontból egyértelműen káros hülyeség direkt módon (például) bőrszínhez kötni bármilyen komplex társadalmi jelenséget.

Teljesen elhiszem, hogy számos értelmes, jó szándékú szociológiai vizsgálat ennek dacára (például) a bőrszín dimenziója mentén vizsgál ezt-azt – de mint te magad is írod, az ilyen vizsgálatok célja & értelme végső soron mégis csak az, hogy meg lehessen mondani, „miben hazudnak e különböző, mégis oly egyforma nyomorultak”. (Amiben annyira egyetértünk, hogy én is ezt írtam korábban, csak más szavakkal.)

Ebből viszont az következik, hogy minden egyes ilyen (például szociológiai) vizsgálathoz nagyon hangsúlyos figyelmeztetést kell(ene) mellékelni.
(Kb. 'a vizsgálat keretrendszere tudományos értelemben képtelenség, de épp azért használjuk ezt, mivel célunk a keretrendszert alkotó alapelvek tudománytalanságának/helytelenségének bizonyítása' – vagy valami ilyesmi.)

(A kezdőmondat nice touch volt, though :D.)
labrys 2021.04.21 14:30:17
@Emmett Brown: szerintem az (a) racionális, amit szerte a világon sok-sok tízezer névtelen, rendes ember tesz ezen a téren: folytonos, állhatatos oktatás, nevelés és felvilágosítás. Főleg gyerekkorban,

i.ibb.co/NmZkWJ1/hugging.gif

de később sem árt.

i.ibb.co/MRLBQ1P/benetton1.jpg
i.ibb.co/MGhMPRz/benetton2.jpg

.
.

…de töredelmesen bevallom, nekem az az opció is nagyon rokonszenves, amikor erősen antifa-jellegűre emlékeztető öltözéket viselő ismeretlenek tompának, ám súlyosnak tűnő tárgyakkal ütlegelnek rasszista jelképeket viselő egyéneket. :)

Persze ez utóbbi csak rövid távú megoldás, guilty pleasure, és a racionális énem közjegyző által hitelesített hivatalos okirat formájában elzárkózik tőle.
labrys 2021.04.22 14:03:51
@Emmett Brown: „…nem hiszem, hogy ez Redneckisztán ingerküszöbét megüti.”

Továbbra is úgy gondolom, hogy az egyetlen valóban hatásos eszköz (például) a rasszizmussal szemben is a (tudományos tényeken alapuló) nevelés/oktatás.

…Persze ha valami csodafegyverre várunk, ami egy csapásra, de legalábbis gyorsan értelmes, előítélet-mentes populációkat faragna a tömegekből – na, olyan nem létezik, szóval hiába várunk.

.

„Mondjuk abban is szinte biztos vagyok, hogy a szoptatós képet valami profi seggfej el tudná adni, mint rasszizmust, a szoptatós dajka vonalon.”

Nem érdekel, mit tennének az idióták.
A (kulturális) rasszizmus ugyanaz, akár a fehér felsőbbrendűség híve, akár magát valami szuperhaladónak tituláló hülye hangoztatja. Ha valaki szerint egy X bőrű ember nem értheti meg/képviselheti egy Y bőrű „kultúráját”, az szimplán rasszista barom, szlogenektől függetlenül.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
labrys 2021.04.18 13:28:00
@naebneerG: más országokban is rengeteg hülye van, ne keseredj el végletesen!
(Ezt igazi vigasznak szántam.)
labrys 2021.04.19 20:32:05
@jotunder:

1) Nem a „magyar állam” hívja be a népi Kínát (ha egyáltalán), hanem Orbán & a bandája. Teljesen tudatosan, és nyilvánvalóan nem a magyar felsőoktatás felvirágoztatása érdekében. (Mert utóbbi esetben nem azt tették volna a felsőoktatással, amit 2010. óta megtettek.)

2) Ergo ez nem valamiféle, az ország speciális tudományos-oktatási helyzetéből következő(?) „kihívás”, amit Magyarországnak valahogy „kezelnie kellene”. Ez (az immár évtizedes orbáni hagyományoknak megfelelően) a Seggfej klikkjének magánakciója (a szó szerint is titkos Belgrád–Budapest vasút ikerpárja), ami kizárólag a maffiájuk önös (és persze ostobán rövidlátó) érdekeit szolgálja.

3) Brutálisan más 'diktatúrát' jelentett a késő-kádári lábszagú, impotens posvány, mint a jelenlegi hszi csin-pingi totális-digitális elnyomó-megfigyelő Középső Birodalom. A gazdasági-politikai-tudományos potenciálok és egyebek ordító nagyságrendi különbségeiről nem is szólva…

4) A népi Kína egyetemei pontosan olyan hatékony, erős és hosszú távú stratégiai eszközei a pártnak, mint a hadseregei.

Megismétlem a már mások által is többször leírtakat: kizárólag egyetlen okból fog a Kínai Népköztársaság egyik elitegyeteme épp egy közepes kínai város lélekszámával bíró, ám azokhoz képest elmaradott apró észak-balkáni országba települni. Azért, mert ez a párt politikai-nagyhatalmi stratégiájának a része. Mert ez _Kínának_ jó. (És ez a stratégia nem három emelet magas Mao-szobrok felállításában manifesztálódik…)

A magyar felsőoktatás állapota, és egyáltalán, a magyar állam mint olyan, a világ harmadik űrhatalma számára csak körülbelül annyira tényező, mint a helyi barbárok hegtetoválási szokásai. De azért mutatóba biztos kiosztanak majd a lokális (pávatollas) törzsfőnöknek pár (fröccsöntött) üveggyöngyöt.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
labrys 2021.03.15 22:38:02
labrys 2021.03.18 20:44:41
@netukki: ahogy a karikatúra mondja: kiléptek, mint macskát szarni.
labrys 2021.04.15 14:32:05
@Kettes: nem, nem „hopp" omlott össze magától az egész a nyolcvanas években. :)

Az akkori (magyar) rendszerváltást egy brutális, alapvető világhatalmi átrendeződés tette lehetővé /áthúzva/ generálta: a Szovjetunió elvesztette a hidegháborút és szétesett, az egész hülye keleti blokk pedig ment a levesbe.

Ha mindez nem történt volna meg, a bátor magyar pógárok lófaszt nem csináltak volna, nemhogy rendszerváltást, Magyarországon pedig még ma is telivér utókádárizmus dúlna, amit…

…amit csak nagyítóval lehetne megkülönböztetni napjaink Orbán-rezsimétől.
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
labrys 2021.04.12 23:11:24
@vtmgq8: tiltakozom! Egyben örök hálámnak szeretnék hangot adni, vivát JT! :D
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
labrys 2021.04.11 00:42:28
@combo: ember, te az eddig történtek ismeretében képes vagy nekiállni relativizálni az Orbán-rezsim járványügyi „stratégiáját” (és annak apropóján megint azt a szerencsétlen Fletót – vagy bárki mást – ekézni)?!?

Csak „politikai felelősség”? Mi a bánatos kurva ég az a „politikai felelősség”, ha nem az, hogy az adott személyt nyilvános büntetőperben ítéljék örökös kőtörésre, ha történetesen politikusként a „politikai” döntéseivel szó szerint ember- és honfitársai TÍZEZREINEK halálát okozta? (Jelenlegi magyar áldozatok száma: > 23 000.)

Elkezdeni mentegetni a rezsimet az egészségügy helyzetével? – Akkor például a román/szerb/stb. egészségügy mindig is sokkal pöpecebb kellett hogy legyen, mint a magyar, mert ezekben az országokban szabadon lehetett vakcinát választani, és prompt be is oltották azokat, akik ezt kérték. A népességarányos halálozást pedig meg se említsük…

Nyerő húzásként feltüntetni Orbánék bevizsgálatlan, ellenőrizetlen (és minimum részben – Sinopharm – nagyon kétes hatékonyságú) „keleti” vakcinákkal folytatott országos emberkísérletét, amit főleg önös anyagi érdekből (közpénz-síbolás), mellesleg pedig parasztvakítási célból (gratulálok!) hajtottak végre?

.

Alapjában véve nem túl nagy baj, ha a szemellenzőid & ismerethiányod következtében hülyeségekben hiszel. Baj akkor lesz belőle, amikor ezeket elkezded terjeszteni.
labrys 2021.04.11 02:22:55
@combo: „Hm, a DK tényleg egy szekta.”

/sóhaj/
…Szemellenző, emlékszel?

Abszolút hidegen hagy, mi történik a DK-val/Gyurcsánnyal.
Mint a magyar „parlament” összes pártját, a DK-t is az Orbán-féle mocskos színjátékban (öntudatlanul vagy tudatosan) szerepet játszó hasznos hülyék és/vagy kollaboránsok gyülekezetének tartom.

(A fletózás meg pusztán annyi reflexiót tud kiváltani belőlem, hogy azokra, akik _most_, 2021-ben, tizensok év orbániáda után is képesek még _bármilyen_ társadalmi probléma kapcsán visszaböfögni egy hajdani fideszes karaktergyilkosság vezérszlogenjeit, kapásból viszolygással elegy sajnálattal nézek.)

By the way: …mert a Fidesz, a Jobbik, a maszop stb. azok nem szekták :D

.

„1. A politikai felelősség azt jelenti, hogy leváltja őket a nép a francba.”

Nem.
Amikor a nép levált valakiket a francba, azt (demokratikus berendezkedésű államokban, tehát nem pl. Magyarországon) választásoknak hívják. A politikai felelősség a politikusok felelősségét jelenti. (Szövegértés, ju nó.)

Mint ahogy a szülői felelősség sem azt jelenti, hogy az alkalmatlan szülőtől elveszik a gyerekét. (Az a _következmény_.) A szülő felelőssége az, hogy képességei szerint rendesen nevelje a gyerekét. Hogy jó/megfelelő szülőként viselkedjen.

.

„2. Ez sok. Már csak azt nem tudjuk, hogy mennyi lenne a legszuperebb járványkezelés mellett. Elég sok országban volt sok.”

Erre gondoltam, amikor rámutattam, hogy (rosszul kivitelezett) relativizálással kísérletezel.

Egészen pontosan tudható, hogy _bármelyik_ ország járványkezelése jobb volt, mint az Orbán-rezsim által uralt Magyarországé, ugyanis a népességarányos halálozás pontosan ezt mutatja: abban világelsők vagyunk.

Azaz nem pusztán a legszuperebb, hanem _bármilyen más_ (országban folytatott) járványkezelés jobb lett volna – lakosságarányosan kevesebben haltak volna meg tőle –, mint attól, amit Orbánék műveltek/művelnek.

.

„4. A keleti vakcina nem nyerő húzás, mert a legvégén úgyis a halottak száma számít. Csak jó húzás. Ez most segít abban, hogy ne legyen még több halott, ne kelljen még több szigor.”

Nem, ez sem igaz.
A keleti vakcinák beszerzésének célja nem a védekezés volt – ha a védekezés lett volna az elsődleges cél, akkor minden EU-s vakcinát azonnal beadattak volna Orbánék, amint lehet, és csak akkor néztek volna új lehetőségek után, ha valóban kapacitásfelesleg (no hiszen…) mutatkozik a (nem létező) vakcinálási struktúrájukban.

Mint pontosan tudjuk, ilyesmiről szó sem volt. – Ráadásul, ismét: bepróbálatlan, ellenőrizetlen vakcinákkal országos méretű emberkísérletet folytatni olyan BŰNTETT, amit semmilyen körülmény sem indokolhat.

…Továbbá ismét: noha az EU egyéb országai jobbára még jelenleg is legfeljebb tárgyalnak a „keleti” vakcinák alkalmazásáról, mégis mindegyiknek(!) jobbak a halálozási mutatói, mint Orbániának, ahol a zseniális basi kötelezővé tette, hogy a népet elsődlegesen a „keleti” vakcinákkal oltsák.

Azaz egy olyan járványügyi csodafegyverért dicséred Orbánékat, aminek a segítségével a Seggfejék azt érték el, hogy az ország világelső lakosságarányos halálozásban.

Fantasztikus teljesítmény, amihez ilyen jó húzások egész sora kellett.

De megcsináltuk, Virág elvtárs!
labrys 2021.04.11 02:38:44
Orbán Viktort személyes felelősség terheli sok ezer magyar ember haláláért.
Lehet válogatni:

.

Amit Orbán művelt, az nem foglalkozás körében elkövetett, tömeges halált okozó gondatlan veszélyeztetés, hanem

~ előre kitervelten (hiszen az Orbán-kormány /nem/ alkotta meg előre a „járványellenes védekezési terveket”),

~ nyereségvágyból (illetve hogy továbbra is hatalomban maradjon),

~ különös kegyetlenséggel (szándékosan halálos járványt szabadon engedni/nem kezelni gyerekek-felnőttek-nagybetegek százezrei között?),

~ több emberen (szó szerint milliókon),

~ védekezésre képtelen személy sérelmére (senki sem képes az állam segítsége nélkül megvédeni magát egy világjárványtól)

elkövetett szándékos (hiszen minden járványügyi lépésüket tudatos döntések előzik meg) emberölés.

.

Büntető Törvénykönyv: Emberiesség elleni bűncselekmény 143. §

(1) Aki… b) a lakosságot vagy annak egy részét olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik, …tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki emberiesség elleni bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) E § alkalmazásában polgári lakosság elleni átfogó vagy módszeres támadásnak minősül minden olyan magatartás, amely magában foglalja az (1) bekezdésben írt cselekmények polgári lakosság elleni sorozatos elkövetését, egy állam vagy szervezet politikájának végrehajtása vagy elősegítése érdekében.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
labrys 2021.04.02 21:26:32
@aronsatie: ismét hangsúlyozva, hogy nem vagyok immunológus (sem): a „náthát” azért lehet rengetegszer, akár viszonylag rövid időn belül is elkapni, mert 1) elég sok vírus(törzs) okozhat mindközönségesen „náthának” nevezett betegséget, 2) ráadásul többnyire jellemző rájuk, hogy elég gyorsan mutálódnak (ugyanúgy, mint pl. az influenzavírusok).

A jelenlegi adenovírus-vektoros vakcinákat direkt a covid elleni célra alakították ki/át: az AstraZeneca esetében csimpánz-adenovírust spéciztek fel, az oroszok meg két emberi adenovírus-törzset láttak el menő spoilerekkel & turbóval. És ezek után pakolták beléjük a megfelelő DNS-t*, ami a covid tüskefehérjéjét kódolja.

Persze ezek a módosított, felspécizett vírusvonalak a természetes („vad”) testvérvírusaikkal ellentétben nem tudnak mutálódni, hiszen gépsorokon gyártják őket, szigorúan ellenőrzött körülmények között (можно надеяться).

Ezért ha többször akarjuk felhasználni őket hordozókként, akkor minden egyes alkalommal újra kell kreálni magukat az adenovírus-vektorokat is – hogy ne ismerje fel őket ellenségekként a korábbi oltásokra emlékező immunrendszer –, plusz a beléjük építendő újabb DNS-szakasszal is van munka. Tehát esetükben a legmodernebb mRNS-alapú vakcinákhoz képest rohadt macerás és – főleg – lassú az új verziók előállítása.

És hogy ennek ellenére miért jók mégis ezek a vakcinák? – Hát egyrészt azért, mert világméretű vészhelyzet van, és ha használna, még a kőrösi szenteltvizet is be kellene vetni, másrészt azért, amit @deckard_r: is írt, hogy ti. hosszabb távon lecsenghet a vektorimmunitás.

.
.
.

* Ez pedig a másik, noha nem túl vészes hátrány a vektoros technológiájú vakcináknál: az általuk hordozott DNS-nek be kell jutnia a sejtmagba, és aztán íródhat csak át – míg a mRNS-alapú vakcinák már egyből az átíródási folyamatba avatkoznak be, és nem pisztergálják a sejtek magját.
labrys 2021.04.02 21:30:59
@Podvinecz Marsall: csak akkor lenne szükség 20%-os stb. átoltottságra ehhez a borzalmas forgatókönyvhöz, ha azt állítanánk, hogy a @DarthVader: által említettek _országos_ szinten, általánosan igazak. Egyetlen (vagy néhány) ilyen esetet még bőven magyaráz egy az ottani körzetben épp lebonyolított sinizálás + épp akkor és ott áthaladó egyetlen szuperterjesztő.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
labrys 2021.04.07 15:02:38
@DarthVader: …és a xenofóbia melletti, igen.
labrys 2021.04.08 14:49:46
Látom, vannak itt még sokan, akik kérdésekkel provokálnak…

Az ő épülésük végett megismétlem tehát prófétálásomat.
/csak megigazítom előbb ezt a rohadt hordót a lábam alatt/

.

ENberek!
Polgárőrnők, meztelen modellek és sajtkészítők! (De tőlem akár a többi is idefigyelhet.)

Ímé a stájsz; akinek füle van, hallja meg!

Mikoron a Gulácsi nevű, tisztátalan idegen földre szakadt hazánkfija a Seggfej előtt nem kedves irányba nyilatkozott vala („szeresd felebarátodat, mint tenmagadat”), bizony támada nagy sírás-rívás és fogaknak csikorgatása a Seggfej talpnyalói között, kik ruhájukat megtépve, fejükre (Szantoriniről importált, finomított luxus)hamut szórva ekképp óbégatának: Jaj, mi lesz, ha az Úr öszvehúzza az ő fodballokos szemöldökét! Jaj, mi haragvása lészen az Úrnak, ha a fodball világa rút buziszínű árnyalatot kap!

Tehát serénykedésbe fogának legott, és üstöllést kerítének egy másik fodballizét, ama Petry nevűt, aki hasonlatos módon azon tisztátalan idegen földekre szakadt kipcsákföldi migráncs. És szájába adának neki egy nemzetiszín pántliikás lóf… /áthúzva/ mondanivalót, hogy ugyan fejtené ki magánvéleményként, mert bizony örülne ennek az Úr, és bizony az ő kegyének fényében sütkérezhetne általa. Meg vala.

Mondom néktek ezért: nem személyes magánvéleményében lett rútul elnyomva ama Petry nevű migráncs fodballizé, mivelhogy ótvaros propagandalap ótvaros propaganda-felkérdezésében működött közre önként & dalolva. (Tiszta szerencse, hogy csasztuskát nem énekelt a végén.)

Mikoron pedig ennek szégyene fejére ráége, eljátszani kéváná ő a hattyú halálát. Nem meglepő módon újfent főként ótvaros propagandalapok hasábjain. (Penig a hattyúk büdös, agresszív és ostoba állatok. Igaz, legalább nem kipcsák fodballedzők. Az is valami már, e végítéletre váró velágban…)

Ez az én személyes magánvéleményem, ami az enyém. És nem hagyom, hogy a kanszelkultúr nevében bárki elnyomja!!!

Most pedig menjetek dolgotokra…
(Kivéve a meztelen modelleket. Ők maradhatnak.)
labrys 2021.04.08 14:50:43
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
labrys 2021.04.07 13:46:48
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
labrys 2021.04.06 15:07:40
@Ménkűnagy Bundáskutya: ami _valóban_ fontos a rezsimnek (propaganda-agymosás-választási csalások), arra koncentrálja az erőit:

444.hu/2018/01/30/a-fidesz-egyik-facebook-katonaja-elmeselte-milyen-virtualis-hadsereget-hozott-letre-a-part

444.hu/2018/03/16/allamositottak-a-memgyarat

444.hu/2018/01/31/a-fidesz-kedden-kiprobalta-a-teljes-facebook-hadsereget

A Nagy Testvér a lehető legszószerintibb értelemben létezik Magyarországon, és milliós nagyságrendben manipulál, igen komoly forrásráfordítással.

(P.s.: Az említett, számukra fontos vetületein túl természetesen a covid-járvány sem különösebben érdekli Orbánékat.)
labrys 2021.04.06 23:15:34
@Dickon: nyilván. Csak rá kell nézni a közösségi platformokra meg az egyéb kommunikációs felületekre, médiákokra, és egyből látszik, hogy az Orbán-rezsim propagandaszerveinek & trollhadseregének befolyásoló erejétől tartani megmosolyogtató. Hiszen egy tinilányra is sokkal többen kattintanak.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
labrys 2021.04.04 16:09:27
@Kettes: vivát! :)
labrys 2021.04.05 00:01:36
@Bolygó Hollandi: ömm, mármint a bal-parti Ukrajnáé. Mert a jobb-parti Ukrajna annektálása kb. olyasmi lenne, mintha Magyarország annektálni kívánná Szerbiát arra hivatkozva, hogy mindig is éltek ott magyarok…
labrys 2021.04.05 15:48:42
@Bolygó Hollandi: ja, nyilván ilyesmikkel etetik a népnemzeti orosz hazafiakat, akik meg nyelik, mint kacsa a nokedlit. Mint tudjuk, a „hazafiasság” mindig a gazemberek utolsó menedéke.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
labrys 2021.03.26 18:11:43
@MEDVE1978: én is a „magyar nép” tagja vagyok. Tóta írása nem sértette meg a „magyar népet”. Egyes hülyéket esetleg megsérthetett, de az egyes hülyék nem azonosak a „magyar néppel”.

A „kalandozó” magyarok a IX.-X. században pontosan azt csinálták, amit előttük és utánuk az egyéb eurázsiai nomádok, amikor lehetőségük nyílott rá: a polgári lakosságot rabolták, fosztogatták, gyilkolták és erőszakolták – tömegesen –, továbbá gyújtogattak, pusztítottak, rabszolga-kereskedelmet folytattak, illetve olykor felbérelt zsoldosokként harcoltak.

Pusztán azért nem állíthatók szoros párhuzamban a később „tatárdúlásként” ismert borzalmak elkövetőivel, a mongol seregekkel, mert utóbbiak nagyságrendekkel szervezettebben, hatékonyabban és tömegesebben művelték ugyanazt, amit két-háromszáz évvel korábban a „kalandozó” magyarok.

.

Lábjegyzet: ráadásul a „kalandozó” magyar seregek tagjai idejük túlnyomó részét lovak nyergében, illetve lovak körül töltötték, hetekig-hónapokig nyilvánvalóan fürdés & ruhaváltás nélkül. Azaz valóban szó szerint büdösek voltak.
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
labrys 2021.01.28 17:43:54
@látjátok feleim szümtükkel: „államháztartási hiány Orbán és a fidesz hibája?”

Egyértelműen és perverz módon Orbán & a bandája hibája, mivel a _kiadási_ oldal miatt lett ilyen abszurd a költségvetési mérleg. Ugyanis a világjárvány és a gazdaság összeomlása jelentette káoszt (különösen az év végén) Orbánék arra használták fel, hogy őrült mértékű – NEM járványellenes és/vagy gazdaságvédő – pénzszórásba kezdjenek (természetesen elsősorban magukat megcélozva).

Tehát még egyszer: nem, nem járványellenes intézkedésekre pocsékolták el a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, és nem is a bevételi oldal miatt állt elő az 1420%-os deficit. Hiszen a járvány apropóján létrehozott gazdaságvédelmi alap kb. 3600 milliárd forintjának csak nem egészen negyedét fordították ilyen célokra (és ebben benne vannak az olyan „járványellenes” húzásaik is, mint a hírhedt 300+ milliárd forintos lélegeztetőgép-vásárlás /áthúzva/ pénzmosás).

A királyságban arat a döghalál, hekatombákban állnak a kínok között elpusztult parasztok és polgárok – az uralkodó és kísérete pedig azzal törődik, hogy a bomlásszagú házakból, a holttestek mellől begyűjtsenek mindent, ami értékes.

Merthogy az az elképzelhetetlen mennyiségű pénz, amit most kiszórtak a stadionokra, a sajátlábas turizmus & a Lőrinc-cégek „megsegítésére”, a határon túli focicsapatokra stb., stb., az az _ország_ pénze.

A polgároké.

Akik mindeközben vagy a szobáikba, vagy a rettenetes közegészségügybe bezárva döglődnek. Mert gyógyításra, tanításra, a nem-orbáni kisvállalkozások megsegítésére etc. persze nem jut pénz.

…Halálos világjárvány? Hát, lássuk, muramista, mire megyünk ketten! Ide az összes pénzüket is! …Aranyfog? Jöhet!
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
labrys 2021.03.21 21:07:01
@Reding Roli: az Orbán-rezsim _mindig_ észszerűtlenül viselkedett, amennyiben az észszerűséget szakmaiságként, valamint úgy definiáljuk, mint a közép-/hosszútávú célok előnyben részesítése a rövid távúakkal szemben.

(Az ország totális kirablása csak látszólag „észszerű” az adott politikai bűnözőcsoport önző szempontjából, mivel teljesen tönkretett, mindenféle perspektívát nélkülöző gazdasági/társadalmi környezetben a rablóbárók sem prosperálhatnak nemzedékekig.*)

Egyetlen terület akadt, amire a fentiek nem voltak igazak: a propaganda.

Azonban az Orbán-rezsim politikai sarlatánsága, illetve immanens kontraszelektivitása nyilvánvalóan, elkerülhetetlenül vezet(ett) arra a pontra, ahol már a propaganda fegyverével sem lehet leplezni a kudarcokat.

A „jó hír” Orbánék számára: a leplezésre valójában nincs is szükségük. Az egész társadalmat & országot átjárták már a metasztázisaikkal (persze markáns történelmi hagyományokra és viselkedésmintákra támaszkodva, amelyeket teljesen tudatosan használt ki a rezsimük), ezért _önmagában_ a népszerűségvesztés – legyen az akármilyen mértékű – egészen biztosan nem fenyegeti őket azzal, hogy annak hatására ország majd nekiáll kigyógyulni az Orbán-rendszer rákjából.

.
.
.

* …Igaz, a fideszes lelkületűek olyan emberek, akikről bőven el lehet képzelni, hogy nagy ívben tesznek akár a saját unokáik későbbi életkörülményeire is.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
labrys 2021.03.18 14:08:11
@velőtanya: döntsd a tőkét, ne siránkozz! :D
labrys 2021.03.20 15:03:54
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
labrys 2021.03.14 23:55:19
@Reding Roli: „Értelmiségi picsogás”?

Nem nagyon vagy tisztában az értelmiségellenesség történelmi előképeivel, ugye? De mindegy is – én nem vagyok értelmiségi. Én picsoghatok?

…Tehát te úgy gondolod, Orbán „vékony jégen egyensúlyoz, ha a választások meghekkelésére készül”. – Miért gondolod ezt? Szerinted milyen formában anyagiasul ez a „vékony jég”, és mi történik Orbánnal, ha meghekkeli (ismét, teszem hozzá) a választásokat? Mi az, ami fenyegeti ekkor őt?
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
labrys 2021.03.05 17:54:08
@Emmett Brown: biztos tudod már, mi viszi a pálmát a mai napon… :) A korlátozások pontos értelmezése miatt mindenki úgy várta a Magyar Közlönyt, mint Mózes az összes kőtáblát, és persze hol jelent meg először az Orbán-rezsim vonatkozó részletes rendelete? Egy autóalkatrész-webshop lapjain.

Autóalkatrész-webshop, ízlelgessük a kifejezést!

(Nem lennék most az igazságügyi dolgozók helyében.
Vagy a köztisztviselők helyében.
Vagy a magaméban.)
labrys 2021.03.10 16:46:37
@white999: az aszpirin a trombocita-aggregációt gátolja, azaz a vérlemezkék összetapadását, ami az esetleges vérrögök/érszűkületek kialakulásának esélyét csökkent(het)i – egyébként többek közt az adott személy genetikai hátterétől is függően (magyarul van, akinél jól műx, és van, akinél kevésbé).

Szóval akinek esetleg eleve bizonyos típusú keringési/szívproblémái vannak, annak valószínűleg nem árt (csak arra kell vigyázni, hogy huzamosan/rosszul adagolva az aszpirin is irritálja pl. a gyomor- és bélnyálkahártyát).

Ez a rohadt vírus viszont (főleg) a tüdő léghólyagocskáinak falában szaporodik, és ott okoz gyulladásos folyamatokat, amik aztán mindenféle brutális egyéb következményekhez vezet(het)nek. Sajna ezen az aszpirin túlzottan nem tud segíteni, max. a kétoldali vírusos tüdőgyulladás miatt rohamosan csökkenő légzőfelület következtében kialakuló keringési terhelést enyhítheti(?) kicsit bizonyos esetekben, de abban az állapotban már ez a legkisebb probléma…
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
labrys 2021.03.08 14:12:35
@Neszereddin Gozsdu: a „magyarokat” fogjuk nácizni? Ember, te tényleg nagyon hülye vagy.

(Többiek: igen, etetem, mer' dolgoznom kellene, és mindent inkább… de hamu a fejemre, megyek má'…)
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
labrys 2021.03.03 00:34:38
@jan: ennek valószínűleg az az oka, hogy az Alkotmánybíróság csak olyan értelemben létezik, amilyenben például a Mikulás.
    Az országos bírói tanács egy igen és tizenhárom nem szavazattal nem támogatta Varga Zs. András Kúria elnökké választását. Tizenhárom bíró vállalta az ütközést Orbán rendszerével, egy olyan rendszerrel, ami éppen a lakosság 3-4 százalékát dobja oda a náciknak. Az…..
     "O, say can you see" a.k.a székelynyuszi az amerikai keményvonalas konzervatívok konferenciáján.    Enjoy.  Minden idők egyik legkonzervatívabb, legnemzetibb, legkeresztényebb és legértékelvűbb amerikai himnusz interpretációja.  Ez a nemzetközi mandinerizmus artisztikuma. ..
labrys 2021.03.01 17:04:22
@balmoral: b+…

De *** tett helyébe ****-t várj:

youtu.be/ggF0Ya1mMXE
labrys 2021.03.02 16:00:52
@balmoral: …továbbá a szerző szerintem csótányt, egeret és patkányt is irt…
Amúgy a lelkesen zongorázó és – a különösen blikkfangos részeknél – a szöveget is hangtalanul deklamáló bácsi (vélhetőleg az Alkotó maga) egyértelműen tisztelet ébreszt (a megszállottságot már a természeti népek is nagyon respektálták) – viszont azt a viszonylag fiatal nótaénekest (az a kravátli! az a belőtt séró!) leesett állal figyeltem… Eddig aszittem, ilyen eNberek tényleg csak a paródiákban léteznek.

@velőtanya: Darvas Iván, ha jól emlékszem, a 24. számú szerelmem (Garas Dezső volt a 13.), szóval el a kezekkel tőle, mert partra hozom a szigonyt! >:)
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
labrys 2021.02.28 14:21:27
@Érvsebész: +sok
labrys 2021.02.28 23:26:35
@mafi mushkila: abban, azt hiszem, itt mindenki egyetért, hogy a „kötelező irodalom” kategóriája, mint olyan, hülyeség. Azon meg persze tök jókat lehet vitatkozni, hogy amennyiben _mégis_ összeállítanánk valamiféle (nem kötelező) olvasási listát a gyerek(ek)nek, akkor abba mi (ne) kerüljön bele és miért.

De hogy ne csak szegény Jókai körül forogjon a világ: véleményem szerint Madách Tragédiája kimondottan pocsék & bumfordi mű, de legalább unalmas is. :) [ezt a kardozós kedvűeknek; név és cím a kiadóban]

…Amúgy meg mi lenne, ha pozitívba fordítanánk a demhedő érzelmi energiákat, és tényleg inkább összeállítanánk (szigorúan demokratikus, tehát többségi szavazásos alapon) egy olyan …mondjuk százas (100 as, azaz 10 denarius) libsi /áthúzva/ listát, amit a Venszan' ajánlana teszem azt 10-14(?) körüli gyerekeknek? (Na, nem mintha az elsöprő többségük önszántából olvasna egyáltalán könyveket, de ettől az apróságtól most elegánsan tekintsünk el.)

Hazaiak, külföldiek, semmiféle tematikai/stilisztikai/műfaji/zsánermegkötés, szabadagazda, miazmás.
labrys 2021.03.01 16:47:34
@ijontichy: Murányi Beatrix, Lem fordítója, 1 semmihez sem hasonlítható istennő.

@frissen regisztrált troll: léteznek törpe műfajú/méretű óriások is. :)
[vö. Csipike, példul]