Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frissinfo

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zenit szivattyú Manapság már bárhol lehet kapni különféle szivattyúkat is, így búvárszivattyút is. Az alacsony ár azonban nem jár együtt a jó minőséggel. Ráadásul ez egy szivattyú esetén hatványozottan igaz. Míg egy térelválasztó üvegfal ha összetörik akkor kicserélik, azonban a szivattyú…..
A merülő vagy más Magyarországon inkább elterjedt nevén a búvárszivattyút több célra is használhatjuk: egyfelől nem várt talajvíz vagy sok csapadék nem várt helyen való felbukkanása: alagsorban, pincében vagy szuterénban történő eltávolításra valamint használható kutakból való víz felszínre…..
Egy gépészeti eszköz javításánál mindig megfontolandó a javítás vagy az új vásárlása, míg egy cserépkályhás legtöbbször a meglévő elemekből újralegózza a cuccost addig egy szivattyú javítónak meg kell keresnie a hibát és ha a hiba olyan eszközben rész alkotóelemben keletkezett amelynek az ára magas…..
Téli időszakban fűtés vagy víz nélkül maradni senki sem szeretne. Még a nagyobb hidegek beköszönte előtt érdemes megtenni a szükséges óvintézkedéseket. De mik is azok? Erre keressük most a választ. A legegyszerűbb megoldás az olyan vezetékek esetében, amelyek elfagyhatnak, az…..
Az esetek többségében a kivitelezés nem megfelelő volta okozza a dugulások kialakulását. Így például visszatérő dugulások esetében cserélni szükséges a vezetéket, a probléma így orvosolható. A probléma oka lehet hanyagul beállított lejtés. Ugyancsak lehet kivitelezők nem…..
Háztartásunkban dugulás leggyakrabban talán a konyhai mosogató lefolyójánál fordul elő, hiszen a lefolyóba került zsír és olaj, vagy a tányérokon maradt ételmaradékok, amik a mosogatás során könnyen a lefolyóba kerülhetnek, egy idő után elzárják a víz…..
Egy ivóvízhálózatban kialakuló kiválások és lerakódások egyaránt kellemetlenséget okozhatnak a fogyasztóknak és üzemeltetőknek egyaránt. Lássuk, mik a lehetőségek egy belső rendszer megtisztítására és rendbetételére. Egyértelműen a legköltségesebb eljárás, viszont…..
Szerencsére egyre több rádióban és a televízióban is hallani az árvíz utáni fertőtlenítés és tisztítás fontosságáról. Ez nem véletlen, hiszen éppen az árvíz visszavonulása okozza a legtöbb szennyezést a talajban a talaj felett és a vizeinkben is. Egy ásott vagy fúrt kút…..
A 2013-as árvízi összefogás példátlan sikeres volt, leszámítva a politikusok kampányfelvonulását, ténylegesen összefogtak az emberek. Még az amúgy ideges autósok is kiemelt figyelmet fordítottak a vízműves autókra és a homokzsákokat szállító hivatásos vagy privát…..
Aki a kérdésre egy típust vár válaszként az csalódni fog, hiszen az, hogy melyik eszközt vásároljuk meg számos tényezőtől függ: honnan szeretnénk vizet kinyerni, milyen mélységből, milyen vízoszlop mellett és milyen vízhozamot várunk el. Mennyire szennyezett (üledékes,…..
Amennyiben otthonunkban kertes házban a ház körül fellelhető kiskertekben használatos locsolási megoldásokat és gépészeti eszközöket, búvárszivattyúkat, önfelszívó szivattyúkat vizsgáljuk, akkor van miről írni egy szakmai bejegyzésben még ha egy blogon is jelenik ez meg. Nem…..
A búvárszivattyú egy kettős membrán alapon működő gépészeti rendszer. Az ilyen típusú szivattyú két membrántárcsáját egy központi tengely köti össze.  A gép membrán lapjai mindkét esetben folyadék kamrákat, úgy nevezett üst illetve a levegőkamrákat választja el…..
Házi vízmű Grundfos házivízmű 2013.02.28 20:39:23
Miért éppen a Grundfos szivattyút válasszuk házi vízellátó megoldásként? A Grundfos márkának nem csupán a marketingje jó, bár ezt a kérdést is szakmai oldalról közelítette meg, hanem elsősorban a termékei tulajdonságai azok amelyek kiemelik a versenytársai közül. A…..
A hagyományos szivattyúk, legyen az a víz felszíne alatt működő úgy nevezett búvárszivattyú, vagy vízfelszín feletti szivattyú (például önfelszívó szivattyú), csak addig biztosít nyomást, míg a motor bekapcsolt állapotban van. Ezzel szemben egy házi vízmű rendszer egy…..
Bár sokan hirdetnek különféle termékeket a házi vízmű tipikusan nem az a termék amiért beszaladunk az Auchanba vagy a Tescoba. Ezek sokkal komplexebb termékek és hosszabb távra szólnak, mint egy mosógép vagy egy hűtőszekrény. Sok esetben a tervezést sem úszhatjuk meg és a…..
Elsőként egy neves olasz gyártó termékeit szeretnénk bemutatni, amely komoly fejlesztési háttérrel rendelkezik és a minőségbiztosítási rendszere valamint a garanciális feltételei alkalmassá teszik a gyártót arra, hogy hosszú távon is megbízható minőségű szivattyúi, házi…..
A házi vízművek alapvető feladat az, hogy automatikusan oldják meg a ház, családi házunk vízzel való ellátását legyen az alapvető forrás a csapadékvíz vagy más néven esővíz, talajvizek (például kuti víz vagy ciszternában összegyűjtött csapadék) netán háztartásokban…..
Elszabadultak az energiaárak. Manapság nem véletlen az, hogy egy jó minőségű telek olyan értékben van, mint egy korábban felépült de elavult épülettel rendelkező kertes ház. Mert a bontás és újraépítés költsége sok esetben magasabb, mint egy zöldmezős beruházás. Új…..