Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ritter Judit

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÍZcsiklandozó Rumos-diós holdak 2019.12.27 17:58:51
  Ennek a fantasztikusan finom sütinek a receptje jó régen családunk repertoárjában van, nagyjából azóta az egyik kedvenc is. Nem sok karácsony múlt el nélküle. Persze nem is csoda, hiszen puha, szaftos, a csokitól roppanós, a máztól rumos, így aztán mindenki oda van érte...Jól bírja tárolást, így…..
Harmincöt napon belül immár a harmadik színházi társasjátékon vettem részt a Jurányiban, a Szociopoly és a Menekülj okosan után először élve át, milyen a legeredményesebb csapat tagjának lenni. Ugyan egészen világos volt mindháromszor, hogy remek döntéseink csak óriási szerencsével párosulva…..
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Az albérlet piac pörög, nem feltétlenül kell attól tartani, hogy lelankadna. A kínálat igen sok régióban messze alul marad a kereslettől. Az árak – így módon – olyan mértékben megnövekedtek, hogy gyakorlatilag sokak számára elérhetetlenek. Ennek ellenére óriási szükségük lenne a lakásra, hiszen…..
Ritter Judit 2018.01.29 21:22:14
@GGy: Minden cég maga döntheti el, hogy adja-e ezt a támogatást, vagy nem.
Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító. Kedves Tékozló Homár! Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe. A reklámszöveg:..
Ritter Judit 2018.01.20 22:24:57
@funfun: A booking ebben az esetben lemondott a jutalékáról a javadra.
Párizsban iskoláskorú, azaz hat éves lett a Vélib július 15-én. Tudjátok, arról a 2007-ben megnyílt kerékpárkölcsönző rendszerről van szó, aminek keretében mára mintegy 1200 dokkolóállomás, 18 ezer kerékpár került kihelyezésre, amelyet naponta mintegy százezren használnak…..
Az unortodoxia korát éljük (...), mármint itt a blogon, természetesen. Ennek jegyében ma is egy új típusú poszt jön. A szerzője Stacey, aki ugyan éppen határátkelés előtt áll, ám egy amerikai barátja felkérésére megpróbálja összeszedni, mi az, ami szerethető, ajánlható…..
Ritter Judit 2013.02.28 16:43:34
Az egyik barátnőm több mint 10 évig dolgozott külföldön egy multinál, elég magas beosztásban, egyedüli magyarként. Főiskoláról ismerem, a legokosabb ember az ismerőseim közül, mindamellett végtelen kedves.

Amikor otthagyta a céget, nagy búcsúpartit rendeztek neki a kollégái. A kollégák kb. 15-en voltak, nagyjából mindenki más országból. Barátnőm mindenkinek készített egy egységcsomagot, közösen kellett kibontaniuk.

Első ajándék: egy golyóstoll volt. Elmondta, hogy ezt azért kapják, hogy ha egy jó ötletük támad, azonnal lejegyezhessék. Mellékesen megjegyezte, hogy egy magyar ember, Bíró Lajos találta fel.
Második ajándék egy doboz gyufa volt. Szerinte a jó ötletek sokszor egy nyugalmas pillanatban, mondjuk egy gyertyafényes fürdés közben jönnek, ezért mindenki kap egy doboz gyufát a nyugodt relaxációhoz. Itt szintén megjegyezte, hogy a gyufát egy magyar ember, Irinyi János fedezte fel.

A harmadik ajándék kibontása előtt elmondta, hogy ahhoz, hogy jól végezhessék a dolgukat, nagyon fontos, hogy vigyázzanak az egészségükre, így kapott mindenki egy doboz C-vitamint. Akkor a többiek már mondták, hogy ezt biztos egy magyar találta fel:), és eléggé hitetlenkedtek.
Utoljára pedig, hogy lássák, egy feladatot mindig meg lehet oldani, csak nem mindegy, hogyan látnak neki, kapott mindenki egy bűvös kockát:) /Ráadásként a barátnőm elmondta, hogy ezt Magyarországon minden iskolás gyerek ki tudja rakni:)/ Persze nem hittek neki, és be kellett bizonyítania. Sikerült!
Ritter Judit 2013.02.28 20:38:49
@Ginlia: Csakhogy ez bőven az EU elnökség előtt volt. Mindegy, végül is...