Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dnulror

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
dnulror 2017.03.25 02:57:02
@eßemfaßom meg áll: Azt bizonyára nem tudja... de most ment el a másik sávban háromnál kevesebb autó mellett.

Te nem érzed kínosnak ezt a "beszélgetést"?
dnulror 2017.03.25 18:18:42
@Arcade Macho: Ebben tökéletesen igazad van és én sem érzem, hogy bármi szükség lenne az általad idézett engedményre a KRESZ-ben. Másrészt pedig a KRESZ-nek egyértelműnek és bárki számára olvashatónak kellene lennie. Most nem az. És a szankcionálással is egyetértek.

A KRESZ jelen állapotában egy össze-vissza fércelt, követhetetlen valami, ami nemhogy nem egyértelmű, de tele van hibákkal, vagy legalábbis félreérthető megfogalmazásokkal.

Viszont a közlekedés szempontjából még mindig jobb, ha egy létező rossz szabályt mindenki betart (vagy legalábbis általános törekvés van rá), mintha adott tekintetben mindenki saját elképzelései szerint tesz valamit, ami kiszámíthatatlan. Különösen a sebesség növelésével válik ez egyre igazabbá.

Téma részemről is lezárva... :)
dnulror 2017.03.26 17:51:02
@eßemfaßom meg áll: Nem.

Autópályán a 36.§ érvényes. Mint már többször említettem, de nem sikerült meghallanod.

Az előzés fogalmi definíciójában a "párhuzamos közlekedés" mint kialakult közlekedési helyzet kerül hivatkozásra.

A 37.§ pedig a "párhuzamos közlekedés szabályaira" hivatkozik, ami pedig a KRESZ 36.§. Abban pedig ilyen nincs.

De nyilván most sem fogsz erre reagálni.
A Hírtelevízió politikát csinál. És élvezi.Múlt szombaton rendezték az MSZP nagygyűlését, amelyen a Mesterházy-beszéd közben elhangzott egy bekiabálás. (Sőt, nem is egy, de ugye csak egyet hallunk folyton.). A Hírtévé vasárnap déli híradójában leplezte le, hogy mi…..
dnulror 2014.02.02 14:58:50
@Pop40: Most komolyan azt akarod, hogy kezdjük az elején, ott ahol kb. 4 nappal ezelőtt??

OK, én ráérek... szóval a kiindulási pont az volt, hogy ezen a felvételen csak VÉLETLENÜL és ennek megfelelően ROSSZUL lehet hallani az ominózus bekiabálást. Mert ennek a felvételnek NEM VOLT CÉLJA A KÖZÖNSÉG REAKCIÓINAK RÖGZÍTÉSE. EZ A FELVÉTEL NEM TÜKRÖZI A TEREMBEN LÉVŐ VALÓS AKUSZTIKAI VISZONYOKAT. Olyan felvétel, amelyik tükrözi, azért nincs, mert senkinek sem célja ilyet készíteni, hiszen a beszélő személy minél tisztább érthetőségének a biztosítása az egyetlen cél a világ összes tv-jében és rádiójában. Ezért a felvételeken MESTERSÉGESEN ELNYOMJÁK a környezeti "zajokat", amelyeket mi most - speciális okból - MÉGIS szeretnénk hallani.

De mondj már egy-két jópofa jelzőt a fideszre, vagy valami vulgárisat... rájöttem, most hogy visszafogod magad velem ebben a tekintetben, messze nem olyan szórakoztató ez a párbeszéd!!
dnulror 2014.02.02 15:42:26
@Pop40: És vajon ki tiltja meg bármilyen független tudósnak, hogy vizsgálgassa az eredeti felvételt, mondjuk most?

Vagy lemaradtam volna és az érintettek kérték a HírTV-től, de az nem adta???

"Az a csoportosulás pedig, amelyiknél a miniszterelnök koleszos haverja nevezi ki a miniszereket, írja magára a közbeszerzéseket, ahol a csoport nevezi ki az ex-képviselőjét ügyésznek, a képviselője feleségét főbírónak, ahol ezermilliárdokat lopnak el, és a vezér hobbija tízszer annyi pénzt kap, mint a felsőoktatás meg az egészségügy összesen, az bizony maffia."

Látod, ezt én sem szeretem a jobboldalban... ennél undorítóbb talán csak a Kádár-Horn-Lendvai-Gyurcsány-Mesterházy tengely. Ennek az utóbbinak most szerencsére vége... Mondjuk nekik nem kellett koleszból építkezni, könnyebben ment az a Rózsadombról.... menT!!:)
dnulror 2014.02.02 16:13:40
@Pop40: Vigyázz, mert ha bántod a Rákosit, még kiretusálnak téged is a tablókról!!

Az általad emlegetett urak, miután kiutalták maguknak egy ország vagyonát, amihez azért jutottak hozzá, mert elhitették az emberekkel, hogy "ember embernek nem farkasa".. illetve csak azt hagyták életben, aki nem kételkedett ebben a tézisben... majd a megszerzett immár személyes vagyonnal bevásárolták magukat ismét a hatalomba, kikezdhetetlen demokrataként kezdtek viselkedni....

Asszem, az ő végleges eltakarításuk folyik most.... Vannak a világon megbocsájtható bűnök, a Hitler elleni merénylet elkövetőit sem utasítja el ma senki... pedig ölni bűn.
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
dnulror 2013.12.20 09:01:24
@eßemfaßom meg áll: Magával a sebességhatárral, mivel az még jó sokáig lesz az egyéb szabályok betartatásának hiánya miatt nálunk, pedig a következőt kellene csinálni:

Be kellene vezetni a szakaszra vonatkozó sebességmérést, vagyis megnézik, hogy az autópálya egy adott szakaszára mikor léptél be, aztán hogy mikor mész ki onnan. Van egy idő, aminél gyorsabban ugyebár az adott szakaszt nem lehet teljesíteni a sebességkorlátozás megsértése nélkül. Aki ennél gyorsabb, automatikusan csekk. Túllépés mértéke szerint sávosan és exponenciálisan.
Emellett én meghagynám a konkrét helyeken a sebességmérőket is néha, mert azzal meg ki lehet szűrni azokat a betegeket, akik úgy akarják "kijátszani" a fenti rendszert, hogy mennek egy darabot 190-nel, utána megállnak kávézni, hogy a szakaszméréses rendszeren ne bukjanak be. Ők ugye biztos nem a beteg gyereküket viszik újraélesztésre, meg szül a feleségük bármelyik ülésen... hanem csak egykedvűen a másik ember veszélyeztetésére szakosodott kártékony és rosszindulatú vagy buta lények. Már persze, ha elfogadjuk azt a tényt, hogy a szabályok, amiket MI hozunk, azok jók nekünk össztársadalmi szinten és be nem tartásuk pedig káros.

Természetesen ennek a rendszernek nem kellene, hogy a 130km/óra legyen a sarokköve feltétlenül.
dnulror 2013.12.20 10:46:05
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
A KRESZ helyzet: A 37.§(2) kimondja, hogy az autópályán a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni. Arra pedig a következő vonatkozik:

"36.§(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat."

Tehát.. Ha indulás előtt otthon eldöntöm, hogy én több járművet.. praktikusan MINDET meg kívánom majd előzni az autópályán, akkor ha mindenkinél gyorsabban megyek, vagyis nem merül fel, hogy én magam feltartanék valakit, akkor "megmaradhatok" a belső sávban.:)
Vagyis a Bajor Motorgyár nevű folyamatosan belül haladó, könnyen felidegesíthető autó szigorúan szabálykövető módon jár el.

Gyanítom, hogy a szabályalkotó nem pont ezt akarta... nincs ezzel a szövegezéssel baj kicsit???
dnulror 2013.12.20 22:17:45
@**ADAM**: Ahogy "ti", 2-es tábor, "normálisan" megoldjátok, az azt eredményezi, hogy közel és távol nincs olyan ország, ahol annyira szar érzés lenne autózni, mint itthon.

Gondolom ehhez gratulálni is illenék.....:):)
Plágiummal vádolják Radics Gigi Úgy fáj című számának dalszerzőit, mivel a szám állítólag nagyon hasonlít a román énekesnő, Paula Seling Timpul című, 2003-as slágerére. A Huba Kelemen–Jack D. Elliot–Jánosi hármas által írt magyar szám a vádak szerint hangulatában…..
dnulror 2013.02.28 10:14:40
@queensryche: Hát ha a többire is igazak lennének azok a jelzők, amiket használtál, akkor nem is lenne olyan rossz műsor ez az Eurovíziós izé... de nem ilyenek. És akkor ez még semmi különös, csak éppen annyira van rendben, hogy - a többihez képest - ne ez alatt menjek ki pisilni...

És összességében se szintidömping, se andalító vonósszekció, a jócsajfaktor is mélyen a kínálat alatt, nincs flitterparádé, szélgép nem fújja a fürtöket, nem kell mérni, hogy meddig tudja még tartani a hölgy a telitüdőből másfél perce eleresztett hangot.... stb. És a népek nyomták rá az SMS-t, mint állat...
dnulror 2013.02.28 17:58:28
@Szerecsenkirály: Hát kicsit változott azóta a helyzet, Victor Máté szerint, akit szakértőnek kértek fel, a refrén 4 taktusa egyforma, de ez véletlen.... Na, szóval nektek van igazatok, bár azt nem tudom, hogy hogyan tudjátok eldönteni valamiről, hogy szándékos vagy véletlen... én pl. pont ugyanilyen megalapozottsággal gondolom, hogy szándékos... de én egy közismerten rosszindulatú ember vagyok!:):)

Szerintem a forgatókönyv a következő volt:
Kellett egy új nóta, mert csak olyannal lehet indulni, ami még nem került nyilvános bemutatásra. Gyorsan kellett tehát csinálni, határidős munka volt. A tuti ötlet meg kvára nem jött. Na nézzük akkor, milyenek szoktak lenni ezek... na ez a román pl. jó lenne. Na gyorsan toljuk be a gépbe így, ahogy van, aztán majd egy kicsit módosítgatjuk itt-ott. Szövegírásnál is az eredetit figyelték, így aztán valahogy az is olyan lett, hogy ugyanoda kerültek a hangsúlyok, Gigi felénekelte, de mindenkinek a fülében az eredeti dallam volt benn... Aztán jött a karácsony előtti hakniözön, Gigi kereste a pénzt a mestereknek, és hát ki hagyna ott egy félmillás félplayback fellépést, azért, hogy 3 hangot másképp énekeljen fel egy amúgy kész számba, aminek az eredetijét úgyse ismeri senki, mert csak egyszer hallották tavaly vagy mikor... és egyébként is ki a fsz hallgatgatja a román eu versenydalt... meg aztán a Joós Pista is mondta a kiadónál, hogy jó lesz ez gyerekek, nem kell ezzel szórakozni, ha mégis lenne valami, majd elintézzük....:)Aztán valahogy beadódott a pályamű.....

De mondom, én egy pesszimista és rosszindulatú ember vagyok!!:):)
dnulror 2013.03.01 11:03:01
@ssjani: Istenem... milyen kérdés ez?? Most ha megmondanám, hogy honnan tudom, akkor kezdődne a "ja persze.. ezt mindenki mondhatja", ahogy tényleg bárki mondhatná. De nem ez a lényeg, hanem hogy a leírt forgatókönyv, mivel logikailag létezik, AKÁR igaz is lehet, és bárki más is ugyanúgy gondolhatja, hogy ez az igazság. Egy tisztességes társadalom, a saját érdekében, az ilyen megnyilvánulásokat igyekszik korlátozni, de legalábbis kifelé nem mutogatni, ha már megesett.

Aminthogy pl. ha a gyereked előállna azzal, hogy elmegy az iskolai versíró versenyre, mert írt egy baromi jó verset, amivel tuti nyerni fog: "Itt van az ősz, itt van újra, szép mint mindig teneked", nem szólnál neki, hogy ezt azért nem kéne? Hagynád, hogy odamenjen és kiröhögjék? Leállnál érvelni, hogy a Petőfi az "énnekem", úgyhogy ez igenis másik vers? Nem hiszem, hogy a vázolt esetben a saját gyerekének nem azt mondaná bárki, hogy "ezt ne csináld"... még akkor is, ha biztos lennék benne, hogy ő írta és csak véletlen az egybeesés.

A "véletlenekről" meg csak annyit, hogy hogy a gányba lehet az, hogy mondjuk adott a szögegyszerű Sajtból van a hold című Bergendy sláger, ami kb. 30 éve létezik, de a nemzetközi popzeneirodalom-dömpingben egyetlen olyan eset sincs, ami mondjuk kicsit is hasonlítható lenne hozzá. Azért ezt a példát hozom, mert nyilvánvaló, hogy ha valaki Mo-on véletlenül megírná a Love me do-t, akkor azt mondaná, hogy "jajj.. ez a love me do... ezt nem lehet" és átírná... de ha a Lady Gaga megírná a Sajtból van a holdat (a kötekedők miatt.. természetesen saját modern hangszerelésében), akkor úgy hagyná, hiszen nem tudná, hogy az az. De 30 éve egyetlen buta, egyszerű és sablon elemekből építkező popnóta sem hasonlít rá.... de most ez véletlenül ugyanabból a versenyből, a tavalyira garantált véletlen... nyilván.

Mindezt az egészet úgy, hogy csak a végül kiválasztott előadó kiküldése a versenyre több mint 50 millióba kerül az országnak (hvg.hu/panorama/20110513_mennyibe_kerul_az_eurovizios_dalfesztival#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_content=related&utm_campaign=related ), plusz a hazai előválogatók megrendezése. Nyilván azért vállalja ezt az ország - ideális esetben - mert országimázs építő, illetve, ha megnyerjük, akkor mi rendezzük a következőt és esetleg megtérülnek a korábbi befektetéseink.
Erre mi van, kimennek a pénzek, ha véletlenül eredményt érnénk el ezzel a problémás dallal, akkor azonnal jönne a balhé, vagyis országimázsnak lőttek, amúgy meg évről évre hozzuk az utolsó körüli eredményt, amivel ugye esély sincs bárminek a megrendezésére (egyébként ez - ismerve ezt az eurovíziós rendszert - amúgy is teljesen irreális elképzelés).

Végül is annyi történik, hogy a tv-ben pár ember felvesz irgalmatlan tiszteletdíjakat a selejtezőkben való közreműködésért (nem a zenészek, hanem a műsorkészítésben egyéb módon résztvevők!), a győztesnek a magyar adófizetők csináltatnak 50 millióért egy színvonalas "koncert-videó" klipet az eurovízión, olyan feltételek között, amilyenre neki magának sosem lenne lehetősége, de utána évekig mutogathat mint referenciát, a dalszerzők olyan jogdíjat kaszálnak, amilyet itthoni tevékenységgel képtelenség, majd az egész után ugyanezek az emberek 50-szeres pénzt kaszálnak a haknifellépéseiken évekig, a többi kollégához képest.

Szóval ezzel a módszerrel sikerül 10-15 embert rettenetesen, pár százat meg elég jól kitömni közpénzből. És én, aki tömöm őket mint néző még annyit sem várhatok el, hogy legalább akkora odafigyeléssel végezzék a munkájukat, mint 80-ban a Slamovits a konyhaszékén gitározva, amikor megírta az Elhagyom a várost az Eddának, egy fillér támogatás nélkül, pusztán abban bízva, hogy siker lesz.....

És csak mert hogy annyira sikerült belémgázolnod ezzel a pizzás beszólással... IGAZAD VAN, én csak a pizzafutár vagyok, amiből az következik, hogy a fenti dolgok NINCSENEK. A világok legjobbikában élünk és így világos, hogy amikor majd legközelebb az ebay-en egy svéd vibrátorszopó-automatát szeretnék venni egy belgától, akkor amikor kiderül, hogy "ja, hát Magyarországra nem postázza", akkor tuti ő a hülye... hurrá!!:)