Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakondi Gábor

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerelem egy felemelő, de ugyanakkor változékony érzelem. Kapcsolatokat forraszt össze és tép szét. Az egekig emel, vagy a mélybe taszít. Nem hallgat az akaratunkra, nem engedelmeskedik semmilyen ésszerűségnek. Hogy építhetünk rá mégis tartós kapcsolatokat, családi életet? A…..
Vajon a fiam megállja a helyét az életben? A kislányom szeretni fogja a munkáját? Kiegyensúlyozott boldog felnőttek lesznek? Mivel segíthetném őket mindebben? Ezek azok a kérdések melyek minden apának, és anyának gyakran eszébe jutnak. Ezek a problémák egyre többször merülnek…..
A szex a legnépszerűbb téma a világon, időnként meg is csömörlünk a médiából áradó szexuális tartalmak özönétől. Azt hisszük már mindent tudunk róla, túlzásnak tartjuk a témán való állandó rágódást. Mégis sok házasságban vezet problémákhoz, hogy a párok nem…..
Bakondi Gábor 2013.04.09 17:38:32
@Pipimalac:
"nem feltétlen kell érzelmi kapocs az egészséges, kielégítő szexhez".
Egy akalmi kapcsolatban ez tényleg igaz, de a házasságban viszont nem.
Ott már nincs meg az újdonságnak az a varázsa, ami nélkülözni tudja, a pozitív érzelmi kapcsolatot. Pont ezért kell jobban megdolgozni érte.
Bakondi Gábor 2013.04.09 19:10:08
@zila5:
Attól tartok senki sem lenne képes ilyen hazugságban élni. Az ember (hál'Istennek) úgy van felépítve, hogy képtelen lenne így élni önbecsülésének drasztikus csökkenése, és gyötrő lelkiismeretfurdalás nélkül (ha csak nem pszichopata-de hagyjuk az extrém eseteket). De ha valaki a házasságba való energiabefektetést úgy akarja elkerülni, hogy elidegenedik önmagától, és családjától is, ám legyen...
Bakondi Gábor 2013.04.09 16:47:19
@zila5:
Igen. Az idő és a fáradtság nagy ellensége a szexnek. De egyszerűen nem tehetjük meg, hogy az anyagi boldogulás (?) oltárán feláldozzuk a házasságunkat.
Évszázadokon keresztül a gazdálkodás, a mesterségek fogásai, a természetről, a világ működéséről összegyűjtött ismeretek jó része apáról fiúra öröklődött. Ez a tudás tette a fiút érett férfivé, és adott számára olyan magabiztosságot mellyel elsajátította…..
Bakondi Gábor 2013.04.09 16:32:41
@Dr. Panasz Muki:
Kedves Panasz Muki!
"Ja, miért is ne varrjuk ezt is a nők nyakába, hát persze.
Szerintem meg egy szingli anya örül, hogy luk van a fenekén, és bizony, kettő helyet áll helyt. És pont leszarja az ilyen önkényes szereposztásokat."
Szerintem ez nem jelent plusz terhet, hiszen egy anya magától is ezt teszi. Legfeljebb tudatosabb lehet abba, hogy pl: ne szidja az apát a gyerek előtt, ne hangolja ellene, ne kényesztesse el, hogy nehogy akaratgyenge, bizonytalan férfivá váljon. Ismerünk 40 éves "anyuci pici fia" férfiakat, akiket továbbra is a mama irányít. Rosszabb esetben ők apák, és férjek is egyben.
A férfi és a nő kapcsolatát minden kultúrában és történelmi korban hűtlenségek tarkították. Ennek megítélése azonban koronként, és kultúránként változott. Általában jellemző volt, hogy míg a férfiak félrelépései felett könnyebben elsiklottak, sőt azt a többnejűség…..
A PC-k, laptopok, okostelefonok, Play Station-ök, X-Boxok, az Internet (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért a számítógép) világa feltartóztathatatlanul életünk kikerülhetetlen részévé kezd válni. Ezek az eszközök segítenek a munkában, tanulásban, kapcsolattartásban,…..
Korunkban, a sokat hangoztatott megállapítás szerint a házasságok veszélyben vannak. Egyesek szerint ez az intézmény egyenesen elavult, nem szolgálja már az együtt élő férfiak és nők érdekeit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a rengeteg válás. Hazánkban 1000…..