Regisztráció Blogot indítok
Adatok
._.Dante._.

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A pszichopata kifejezés már nem "politikailag korrekt" a pszichiátria területén, ezeket a személyeket ma az antiszociális személyiségzavar diagnózisával látnák el. A köztudatban talán leginkább a baltás gyilkosok és a legtöbb ember idegszálait izgalomba hozó sorozatgyilkosok…..
._.Dante._. 2015.03.20 14:30:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Arra gondoltam, hogy az orvos pontosan milyen állapotot tekint már betegségnek. Teszem azt, ha egyféle betegségre jellemző tünetek x százaléka igazolható, vagy más elmeállapot is társul hozzá, vagy, ha nem is más elmeállapot, akkor valami egyéb tünet, jel, ami már betegség kategóriába sorolja a cikkben említett tüneteket. Elfogadom válaszként az önkényest (azaz a hasára csapva gondol egyet, és az lesz az, ami éppen az eszébe jutott, (mert sajnos volt már nem kevés ilyen jellegű tapasztalatom)), de nyilván nem erre képzik sok éven keresztül az orvosokat. Engem az a része érdekelne, hogy hivatalosan, tudományos szemlélettel tekintve, mik lehetnek a betegség irányába toló tényezők.
._.Dante._. 2015.03.20 18:07:44
Én úgy gondolom jelen van a matek. Akár úgy, hogy bizonyos tünetekhez értéket rendelünk, akár úgy, hogy halmazokra bontjuk őket.

Sőt mi több, pont amiatt kell ide a matematika, mert ez nem arról szól, hogy elrepedt, ezért begipszeljük, vagy nem működik az egyik vese és gyorsan kikapjuk. Mindezek mellett pedig a legegyszerűbb kérdéseket is matekkel válaszoljuk meg, még ha nem is tudunk róla. Például, hogy van kedvünk valamihez, vagy nincs. Például moziba menni. Átgondoljuk, hogy mikor kezdődik, mikor lesz vége, mennyi utazással jár, mi dolgunk van előtte, vagy utána. Számba vesszük a lehetőségeket, és amellett fogunk dönteni, ami a magasabb értéket érte el. Természetesen mindezt számszerűsítés nélkül végezzük, mert el tudjuk helyezni a bizonyos szempontokat (fontossági, kényelmi, stb.) egy képzeletbeli létra fokaira egymás alá és fölé, és nyilván azt találjuk majd a legjobb döntésnek, ami a létra legfelső fokára került. Így visszatérhetek az előbbi megjegyzéshez, hogy a hasára csapva dönt. Ha így is tesz, akkor is matekozik a néni/bácsi a döntéshozatal közben. Ez persze már nem tartozik szorosan a témához, csak az egyéni meglátásom az alap döntéshozatalról, így a matematika kikerülhetetlenségéről. :)

Nagyon várom már a cikkíró esetleges válaszát, mert annyira konkrétan írt mindenről, hogy reményeim szerint erről is lehet némi fogalma, amit meg is oszt velünk.
._.Dante._. 2015.03.20 19:45:20
@PszichEmese:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A 18:42-essel minden téren kielégítőnek találtam. Igaz, a belinkelt oldalról pár szót ki kellett szótáraznom. :D
A lényeg, hogy válaszaiddal sikerült megerősítést nyernem.
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
._.Dante._. 2013.03.04 09:25:54
@Reactor: Vannak olyan emberek, akik a karácsonyfát két színnel díszítik, de vannak olyanok is, akik azt szeretik, ha mindennel teleaggathatják. Az említett játékok nagysága megkérdőjelezhetetlen, viszont az is tény, ha már választhatok, akkor a Half-life helyett a God of War-t, vagy az Uncharted-et fogom választani.