Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kedves Hangú

325 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint tudjátok, legifjabb komondorom neve Becse. Ősi magyar női név, azt jelenti kánya. A magyar mondások között sok szólás van a kányáról, ahogy a címben is írtam, tolvaj kánya, tyúklopó kánya. Becse kislány mindig is egy tolvaj betyár volt.  A mai nappal feltette a koronát a művére. Hétfőn vettem…..
Tegnap átjött kedves szomszédom hat gyerekéből négy. Nagyon szeretem őket, már többször is írtam róluk. Volt itt szaladgálás, vircsaft, meg minden. Koma és Zengő tacsi imádja őket, mert labdáznak velük, futkorásznak, és lehet focizni is. A három komondorom is nagyon szeret velük lenni, megy a…..
  Zolee vacsorája - Fekete Laci kivételével – nagyon bejött a társaságnak, és a hangulat is remek volt, köszönhetően talán a sangriának, amivel a házigazdának még Kovács Áront is sikerült leitatnia Ganxsta Zolee-nak már a menü összeállítása is gondot okoz: azt már…..
Tegnap egész nap nem bukkant fel ébenfekete kandúrom, Salem Saberhagen. Godoltam, nem éhes. Ha nagyon korog a gyomra, majd csak jelentkezik. Aztán este 11kor éppen filmezgettem nagy vidáman, amikor két ököllel verte az ablakot - ahogy szokta. Beengedtem. Persze, elkezdett ordítani, hogy olyan éhes,…..
Most, hogy beköszöntött a tavasz - vagy inkább nyár - a komondorok szeretnek a hűvösben szundikálni, itt a házban. Körbenyitom a házat, minden ajtó nyitva, szerteszét aluszkálnak. Tacsik kint, mert ők meg imádják a napsütést. Képesek a tűző napon heverészni, süttetik magukat. A kis őrszemek mindent…..
Amikor reggel kiengedem a komondorokat - itt vannak bent velem éjjel a házban, itt vigyáznak rám - olyan felhőtlen örömmel ugrándoznak, olyan boldogan futkároznak, kacagnak, hogy nézni is vidámság. Ez a fajta gondtalan életöröm az, amit mindig irigylek tőlük. Időtlen, tárgytól s tértől független…..
Tapasztalatból mondom, hogy a komondornál kiváncsibb kutya nincs a földön. Mindenhol leskelődik, kiváncsiskodik, kidugja az orrát ahol csak lehet, és ahol nem, ott fél szemmel kukucskál. Zsejke komondorom nagyon szeret velem jönni a fürdőszobába, és az olyan helyre is, ahová még a király is gyalog…..
Vasárnap hosszú sétára indultam Zsejke komondorommal, a gyönyörő, hetven kilós alfámmal. Amikor fogtam a pórázt, és Zsejkét szólítottam, úgy ugrabugrált, mint egy bakkecske. Hihetetlen fordulékony, fürge kutya, az ember ki sem nézné az alkata miatt. Rácsatoltam a pórázt, és Zsejke peckesre…..
Semper fidelis jelentése. örök hűség.  Talán furcsának tűnik, hogy az amerikai tengerészgyalogság jelmondatát használom a Komondorra. Pedig van közös vonás. Amikor Barátom, hazaviszel egy nyolc hetes kiskomondort, sok mindenre számíthatsz. Csínyek, rosszaság, huncut tettek. De…..
Öreg Csutak, nem vén Csutak. Csutak Mester mostanában lassabb, mint régebben. Ha hinni lehet a gyepis állatorvosnak, most már kb. 9 éves.  Nem fut úgy, mint egy éve. Lassabb lett. De igazi cserkész.  Kimegyek sétálni a tacsikkal. A rajtnál - azaz a kapunál - egyenlő eséllyel…..
Két éve figyelem a Komondor Lányokat hogyan esznek. Nap mint nap nézem Őket evés közben. Szeretem ezeket a pillanatokat.  Csekuska amint megkapja a fejadagot, letelepszik az egyik szokásos helyére. Ő a legrafináltabb mind közül. Már pici kora óta  kitalál magának bizonyos…..
Ma este a Dzsungel könyvének egy jelenete jutott eszembe, amikor Balu, a medve el akarta náspángolni Mauglit, de az anyai szívű fekete párduc, Bagira megakadályozta. Miközben a kedvenc – letöltött – sorozatom néztem, az íróasztalra hanyagul felcsapott hátizsákomat kiszúrta…..
Zamóca már két és fél hete van nálam. Egész jól alakul a kapcsolata velünk. Amikor találtam, emberhez szokott ugyan, de kézhez kevésbé. Nem nagyon kedvelte ha felvettem, és ennek igen hatásosan nyomatékot is adott. Mindkét kezemet alaposan felszántotta, a sebek még két hét…..
Másodiknak Tikka cica érkezett hozzám, de Tikka egy igazi, gondoskodó családból jött. Imádták. Azért kellett megválniuk a cicától, mert a család rengeteget utazott, és a cica mindig egyedül lett volna. Oltási könyvvel, cica-kelengyével érkezett hozzám, Őt nem kellett…..
Húsvét ünnepe az ujjászületésé és feltámadásé.  Vastagnyakú kálvinista teológus lévén is, eszembe jut azok ujjászületése, akik velem vannak. Az én cica- és kutyabarátaim.  Elsőként Salem Saberhagen érkezett hozzám, júliusban lesz 3 éve. Egy illető hozta el hozzám,…..
Van olyan, amikor a macska nem éhes. (Zamur egyébként rengeteget eszik, megeszik annyit egy nap, mint a barátnőm felnőtt pulija. Hiába, kamasz.)  Zamur odamegy a tálkához. Egy darabig közelről nézi a májat, mintha nem látná jól. Aztán kinyújtja a mancsát, és az egyik karmát…..
Csekőnek, mondhatnám tökéletes az idegrendszere. Ha védeni kell engem, első a támadásban. Amikor Zsejke, a szépséges nagy alfa még fel sem ült, Csekuska már repül a levegőben. Mégis, hihetetlenül nagy bulista. Csekővel szeretem igazán népszerűsíteni a komondort. Igaz, tényleg…..
Állati napok Macskalandok: Zamur 2015.03.27 20:55:17
Zamur szocializácója tovább folyik. Beengedem Csekőt, Az Áldást.Édes Csekőm áldott türelmével ballag befelé, előbb akkurátusan megeszi a cicatálban lévő száraz kaját, amit a cserépkályha elé tettem ki. Zamur leül és végignézi. Majd, mivel a kutyák szerdán kaptak utoljára…..
Végül is semmi sem történt. Csekő és Zamur találkozott. Csekuska, a Komondor, békésen álldogált, Zamur a lábamnál tekergett, és dorombolt. Élénken figyeltem, nehogy baj legyen. De úgy tűnik, Zamur csak akkor kekec, ha a Komondorok az üveg másik oldalán vannak.  Mit mondjak,…..
Csekő az elmúlt néhány napban búskomor lett. Nem őrizhet engem az ágy mellett. Ki tudja mi történik velem, amig Ő nem vigyáz rám? Hátha megtámad az új macska. Jövök, megyek, Csekus a teraszajtóban ül és néz befelé, bánatosan. Na jó, ebből elég. Gyere, Csekus, majd lesz…..
Én vagyok Zamur, a Kandúr. A legkandúrabb kandúr, aki valaha élt a földön!  Úgy esett, hogy megszabadultak tőlem. (TŐLEM???!!!) És jött egy kedves hangú, jó illatú kétlábú. Felvett, megsimogatott, és hazavitt. Amikor tudatosult bennem, hogy TÉNYLEG  abba a házba megyünk be,…..
Zamur egy igazi terrorista. Salem pedig egy széplelkű ficsúr. Zamur egyáltalán nem csípi Salemet, és ennek minden létező módon hangot is ad. Salem pedig, bár háromszor akkora, hagyja magát megfélemlíteni.  Az első éjjel úgy zajlott, hogy amíg Salemmel édesen aludtunk,…..
Kedves Hangú 2015.03.26 11:02:47
@S_T: Köszönöm a hozzászólást :) Tikka királylány volt ilyen. Bár Ő nagyon hamar megszerette Salemet annak idején. Nem is szeretett senkit, csak Salem kandúrt és engem. A kutyákat a föld koszos söredékének tartotta. :D Zamur nagyon akratos kis jószág.
Sok macskám volt már életemben, merem állítani, hogy valami keveset értek hozzájuk. Ahogy írod, össze fognak szokni, csak addig Salemre kell figelni, nehogy elszokjon a háztól. Tőlem sosem szokna el, mert én vagyok az egyetlen barátja, bár Ő a kutyákat is szereti. :)
Salem végre hazajött. Zamur a takarómon heverészett, amikor Salem odaugrott. Salem lelapult, finoman próbált közeledni. De Zamur felborzolta magát, morgott és fújt. Salem odakotródott a helyére, a párnám mellé, és kissé ijdedten összekuporodott. Zamur fújt és köpött. Szegény…..
Állati napok Macskalandok: Zamur 2015.03.22 18:47:00
Ma egy közeli hatalmas lakótelepen jártam. Hazafelé tartva, a hév állomáson két fiatal srác fotózott egy gyönyörű, fehér cicát, halvány vörös melírrel. Kis fiatal macska. A hévsínek között mászkált, keservesen sírt. Lement az aluljáróba már délután, ott is körbejárt,…..
Zengőt tavaly tavasszal fogadtam örökbe. Gyönyörű, kedves, sárga szemű kis tacskóm. De: macskagyilkos. Az első áldozata a saját macskám volt, Tikka cica. A második a szomszéd néni kis cicája. Lassan raktam össze a képet. Amikor hazajövök, Zengő nem ugrál a kapuban, ahogy a…..