Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A dárda hegye

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolták volna, hogy az Áramfogyasztó hazánk legnagyobb lúzere? Senki még annyi, a konkrét szolgáltatáshoz nem köthető dolgot nem finanszíroz, mint az, aki este bekapcsolja a tévét vagy fölkapcsolja a villanyt, esetleg hűtőt és mosógépet üzemeltet. Az áramszámlával tejelünk…..
A dárda hegye 2013.02.25 13:34:04
@ElMax: "szar coci vívmány! törőjjjjük eee a g..cibe!"
Hűűűű de okos és humánus hozzászólás volt!
Nem titkolom, hogy közel 10 évet húztam le az energia szektorban. Ezért elég hiteles információim vannak. Lehet, hogy bőszít, hogy az villamos energia ipari dolgozók miért kapják olcsóbban az energiát, de nem szabad összekeverni Őket, magával a vállalattal.
Először is, egy vidéki áramszolgáltatónál: Egy mérnök (5-6 év tapasztalattal) keres havi br. 180.000-200.000 Ft-ot. Ez azt jelenti, hogy kb. 4 év tanulás után, egy olyan munkáért, ami nem kis anyagi felelősséggel jár, hó végén hazavisz ~ 115.000 - 125.000 nettót.
Ezzel szemben a szakmunkás bérminimum 2013-ban 114.000 Ft.
(nem véletlenül hagytam ott! Ebből családot alapítani, lakást venni... egy kőműves feketén jobban keres!)

Az egyszerű kétkezi szerelő, aki artistáskodik az oszlop tetején, sokszor az életét kockáztatva (ne akarj látni berobbanás okozta égést)120.000 bruttót keres, esetleg kap még mellé némi műszak pótlékot, ha a 8 óra munka nem lenne elég neki és bevállal utána egy éjszakai készenlétes műszakot is.
Jó esetben havi bruttó 3000 Ft-ig használhatja a a céges telefont saját célra.
Na akkor ezek után mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy azt a havi bruttó ~4-5000 Ft-ot sajnálja-e ezektől az emberektől!!!

De ha már minden áron verjük az asztalt akkor én meg megtiltom, hogy a bruttó jövedelmemből levonjanak bármit is a cigányok javára, mert mi az, hogy én tartom el őket? Menjen dolgozni, vagy takarodjon az országból!
A dárda hegye 2013.02.25 13:50:37
@vasgyuszi: Kérdésedre válaszolva Igen Lehet MO-n szolgáltatót váltani!
Már jó néhány éve szabadpiac van, bárkitől vételezheted a villanytot.
De a vill.ip.dolg. kedvezmény, mindenütt be van építve az áramdíjba.

Egyszerűen nem értem, hogy emberek hogyan tudnak ennyire korlátoltak lenni!
"Vegyük eee tőleee. miaz, hogy ócsóóóóbbban kapja"

Ezzel az erővel prüszkölhetnél a bankszektorra is!
Várj segítek! Látom, hogy nem érted.
Szóval a piaci kamatozású lakáshitel THM 8-9-10% de ha banki dolgozó vagy, akkor a saját munkáltatód 3-4%-os hitelt biztosít a számodra (sőt ennél kedvezőbbről is hallottam már)
Mit gondolsz OTP-s Gézuka 15.000.000 Ft-os lakáshitelének a kedvezményét, (ami a példa okáért évente ~600.000 Ft különbözet) azt ki fizeti meg?
Jól sejted! Bizony, hogy TE! A folyószámla vezetési díjadból meg a hitelkamataidból és a többi hasonlóból.
Szerintem inkább ezek zavarjanak, mert ez tényleg kemény összeg éves szinten, míg a villamos ipari kedvezmény neked évente 2-3000 Ft-ban fáj!