Regisztráció Blogot indítok
Adatok
targyilagos

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTÉS: Ez a cikk a hepatitis B oltással kapcsolatban néhány nagyon konkrét dologra válaszol. Az érdeklődésre tekintettel azóta írtam egy bejegyzést, ami ezen oltás általánosabb kérdéseit tárgyalja, ha valakit ez (is) érdekel itt elolvashatja. FRISSÍTÉS 2: A hepatitis B-vel…..
targyilagos 2013.02.25 22:11:19
@fordulo_bogyo: Köszönöm buzdító szavaidat. Táborok azért léteznek, meg lobbik is. Próbálok most visszaemlékezni a pár évvel ezelőtti sertésinfluenza veszélyre és az oltási kampányra. Később a WHO is elismerte, hogy a veszélyt túlbecsülték, hogy pontosan mennyire, arról nincsenek adataim. A gyártók az oltás mellett agitáltak, a lakosság ellenállt (Ausztriában például 2% alatt maradt az átoltottság, Magyaroszágon magasabb volt), aztán a gyártók nagyot buktak és vége lett az egésznek. Persze mindig lehet azt mondani, hogy jobb félni...

Veszély esetén ún. könnyített eljárással is lehet törzskönyvezni, ami érthető. A magyarországi vakcinát kb. 300 emberen próbálták ki, mielőtt forgalomba hozták (ezt egy orvosi cikkben olvastam annak idején, de sajnos most már nem tudom felidézni a pontos helyét, mindenesetre hivatalos közlemény volt, nem a lejárató kampány része). Aztán az akkori egészségügyminiszter a kamerák előtt oltatta be magát, és a néző eltöprenghetett azon, hogy egy miniszteri mellékhatás vajon mekkora súllyal esik a latba, hány más mellékhatással ér fel, és hogy tényleg volt-e oltóanyag abban a fecskendőben. Rossz színdarab volt, ripacs színészekkel.

A gyógyszeripar persze üzlet (elnézést az újabb közhelyért), de az ellenzők tábora se pusztán altruizmusból támadja az oltásokat és egyéb gyógyszereket. Úgyhogy nem mondhatjuk azt, hogy táborokról, amik nincsenek, szó ne essék.
targyilagos 2013.02.25 23:32:15
@fordulo_bogyo: A gyógyszerek árképzése azért valamivel bonyolultabb, és nincsenek olyan tiszta viszonyok, mint az autó- és kenyérgyártásban, de ehhez nem értek nagyon.

A korábbi bejegyzésben inkább a közvetett haszonra gondoltam. Azok az oltásellenzők, akik ezáltal híressé válnak, jobban el tudják adni vitaminjaikat, szép pénzt hoz a konyhájukra a tévében vagy telefonon küldött energia is, nem sorolom tovább... Tudok főállású gyógyszerellenzőről is (lehet, hogy pusztán oltások ellenzéséből nem lehet megélni, de a termékskála szélesíthető:). Feltételezem, hogy első könyvének sikere ébresztette rá a nagy lehetőségre, azóta jórészt ebből él.

Igen, mi nem pénzért vitázunk itt. De ha saját nevünkön vitáznánk, és ha ezt sokan olvasnák, akkor lehet, hogy ez a vita fellendítené az üzletünket, és több megbízást kapnánk. A népszerűség közvetett haszna ez.