Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agicii

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
Agicii 2013.02.24 12:06:10
Kedves Kérdező!

Azért döntöttem úgy,hogy megírom a véleményemet,mert a legtöbb hozzászólásból süt a tipikus magyar pesszimizmus,mintha csak Budapest és környéke létezne :)

Vidéken szerintem nagyvárosban éri meg inkább letelepedni,én egy kisvárosból száramzom,és itt azért korlátoltabbak a lehetőségek.
Nekem szegedi tapasztalataim vannak több éve itt élek,és csak ezeket tudom leírni hátha segít és könnyebb a döntés..Amit elmondhatok róla,nyüzsgős,pezsgő város az igaz,hogy nincsenek annyian,mint Budapesten,de a maga 20.000 egyetemistájával ,amikor nyáron hazamennek akkor 2-3hónapra elcsendesedik.A közlekedés jó Budapestre óránként megy vonat,sűrűn járnak a buszok,trolik,a villamos mindenhová elvisz ,most kaptunk 16db új troli buszt,az egész város állandóan fejlődik,minden tér,park,utca fel van újítva szinte.Van két fürdője is(amiből az egyik kifejezetten gyógyfürdő,gyógyászati ellátással).
A szegedi Kórház nagyon jó!Az egész régióból érkeznek ide betegek,orvosi központ,kutatások történnek itt Szeged,most bővítik a kórházat egy hatalmas új szárnnyal,nem véletlenül az egyik legjobb orvosi képzés folyik itt.Mérlegelni kell azonban,hogy milye idősek Önök,ha nagyon nagy a baj akkor nyílván Budapestre kell majd menni az pedig autóval innen 2.5óra.Magán orvos nagyon sok van,minden területen így a homepoátia,akupunktúra is megtalálható.A kórházakban viszont nem alkalmazzák.
Szerintem lakást venni érdemes ha hosszútávon gondolkodik az ember és azt mindeképpen villamos megálló közelébe,de előtte pár hónapig mindenképpen bérelni kell.Én egy 50nm2-es téglaépítésú,központi fűtéses lakásban lakok,Szeged kellős közepén,ez egy 1.5 szobás lakás amit 2 éve újítottunk fel teljeskörűen(nyílászárócsere,új fürdő,konyha,korszerű berendezések stb.) amit ha bérbeadunk akkor 50e+rezsi ami itt pl.:tévé-telefon-internet,közös költség,villany,gáz,fűtés,víz esetében 40eFt kb.Természetesen lehet olcsóbban,drágábban is találni.Szerintem a lakás havonta 80-90ezerből kijön két embernek,a kertes házak kategóriáját sajnos nem tudom.
Nagy piac van,termelői zöldségekkel,gyümölcsökkel,szerintem itthon a piacon éri meg vásárolni,mert nagyon jók a magyar zöldségek,gyümölcsök,de Bio bolt is van az viszont elég drága a mi pénztárcánknak.
Autót tartani szerintem éremes,de inkább kisebb városi autót,mint nagy 2L-eset.A benzin sajnos drága,de küldölfi nyugdíjhoz mérten nem az.
Szegeden van Színház,balett,koncertek,estek,jó beülős teaházak,pubok,romkocsmák,éttermek elég sok ahhoz,hogy változatosan lehessen szórakozni.Azonban egyértelmű,hogy Budapesten található a legtöbb ilyen lehetőség,
Szerintem havi bevétel,abban az esetben,ha egy 50nmes lakást,változatos,nem spórolós étrenddel együtt,hetente mondjuk 1színház,és 1 beülős estét számolunk,egyéb kiadásokkal(telefonszámla,gyógyszerek,ruházkodás).Akkor 300-400 ezer Forintból már kényelmesen meg lehet élni és nem kell nélkülözni.
Ha a társam törekedne rá,hogy megtanuljon magyarul akkor ideköltöznék,ha nem hajlik rá felesleges,mert akkor sosem tudna pl.egy színházat élvezni.
Ami negtívum,hogy itt hideg van télen...én fázós vagyok ezért inkább melegebb helyre költöznék.