Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HuKing 65

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
HuKing 65 2013.04.01 20:32:23
Norbi en ugy gondolom neked azert kell elhagynod az orszågot hogy tanulj kicsit, korosodj, legyel bölcsebb, akkor talån - de lehet hogy csak talån megerted a dolgok menetet. Te szerintem az a tipus vagy aki maga kårån tanul, neked tapasztalat kell. A kamaszos feligazsågok meg nagyon messze vannak az igazsågtol.Ha akarsz dolgozni, van valami szakmåd (nem jogåsz vagy cociologus)majd az idö vilågossägot gyujt a fejedben, es akkor talån okosabb dolgokat fogsz leirni.
Ahogy mår többen leirtåk a magyarsåg jelenlegi problemåja sajna a II-vh utåni"ujjåepitessel", erkölcsi "megvilågosodåssal" kezdödött. Mi sajna nem az elözö rendszer megreformålåsåval, fokozatos javitgatåsåval, hanem egy "zseniålis" mesterseges vilåg megteremtesevel kezdödött es borult 89-ben. Azota pedig az adossågot adossåggal probålunk meg eltuntetni. Kurva okosak vagyunk, nem ismerjuk el hogy åtvågtak illetve åtejtettuk sajåt magunkat. Nagyon nehez idök következnem es ha csak a sirås es egymåsra mutogatås megy, addig is csak sok-sok fiatal es öreg våndorol ki. Ilyen rinyålåsban elni nem lehet, itt mår mindeggy piros vagy kek sapka van rajtad, ugyis beled köt valaki. Termeszetesen nem csak azok mennek el akik többet akarnak keresni, hanem azok is sokan, akiket hideg råz az emlitett magatartås miatt. Egyszer valaki leirta kådår zsirjån szenved a magyar, szerintem van benne valami. Mit gondoltok kedves kommentelök hol tartanånk ha a hajdani vilåg tovåbb epult volna (ezerszinu vållakozåsok a gepipartol a szolgåltatåsokig-) tessek megkerdezni sajna mår egyre kevesebb a lassan mår 70 feletti embereket!!! Szerintem ha nem is a csucson de pl dånia es meg sok egyeb orszågot böven uberelnenk. A szocialista "erkölcs" sajnos kiveshetetlenul beivodott mindannyiunk genjeibe. Megegyszer leirom szerintem mås lehetöseg nincs, csak a megbekeles tanulås-akår norbikåm kulföldön, befejezni az elmeleti rinyålåst es elkezdeni penzt TERMELNI !!! Ez nagyon nehez mert Nagy a belsö ellenszel, a kulfödiröl ne is beszeljunk, burokban eltunk sokåig ebböl ki kell lepni. Ma van egy viszonylagosan jo tårsadalmi kerete az orszågnak, van sok tehetseg (ne higgyetek a sok negativ jelzönek, hmm magyar vagy sok ember tiszteletet fejezi ki keleten es nyugaton egyarånt) ha az emberi tenyezökön tudunk vältoztatni akkor van esely, kulönben dråma jön. Szoval norbi sok sikert,elnezest kerek måsoktol is az iråsmodom miatt de utålom a gugli zseniålis programjåt alkalmazni. Tovåbbi jo estet mindenkinek !!
Lehet szeretni és lehet nem szeretni (mondjuk az állandó tegeződést), egy tény: a svéd vállalat forradalmasította mindazt, ahogyan a bútorokra, a lakásunkra tekintünk. Hogyan él egy ekkora birodalom ura? Ma 87 éves Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója, a világ egyik leggazdagabb…..
HuKing 65 2013.03.30 22:50:14
@mirx: ELNEZEST kerek, hogy idegen billentyuzetröl irok, es nem hasznåltam a zseniålis guglit es hogy kifelejtettem egy szoközt, es ezen okok miatt kisse nehezkes az olvasås es egyeseknek a leirtak megertese. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen hiteles es jol tåjekozott kommentelö vagy, bocsånat hogy vedeni probåltam egy lassan kilencven eves embert aki azert kicsit többet tett az asztalra mint te vagy en.( mårmint ado formåjåban !!)
Kicsit több konkretum kellene , terjunk a lenyegre, en ugy erzem kicsit fåjt a celzott vålaszom es kicsit elkanyarodtål a temåtol, ebben a blogban måsrol volt szo, te modortalanul vådolsz valakit , persze fåj ha teged ezert birålnak !! Egy kis irigy födhözragadt senki vagy, olyan dolgokrol osztod az eszet amiröl semmit nem tudsz ! JO EJSZAKÅT ES SZEP HUSVETOT, EGYEL SOK HUSGOLYOT AZ UNNEPEK ALATT !!
Hej då lilla skitstövel och lycka till till köttbullarna !!
HuKing 65 2013.03.30 21:20:59
@Fejesrob: ISMERED Ingvart, hogy ilyen intim jelzökkel illeted ? Nem fizette meg a munkåsait ? Te mennyit fizetsz az alkalmazottaidnak , van egyåltalån aki-akik utån megremeg a gyomrod a havi fizetes elött ?? Ismered a sved minöseget, ugyan mår neked a Bivalybasznådi bucsu muanyagszekei kellenenek !!!
'Ez a nyafogås kicsit a mår avas OBI-s furora emlekeztet. Te biztos az az öntudatos vevö vagy aki a nehänyezer forintos eldobhato furogepet megveszi es utåna reklamål a negyvenezres makitåra.
AZ IKEA butorok köztudottan olcsok (EU-ertelembe persze !!!) fiataloknak valo, otthon összeszerelhetö termekek, ne akarj mår eleted vegeig szolo butort elyen feltetelekkel es åron venni, van rå lehetöseged vålaszthatsz !
Keruld is az ikeåt nem neked valo, szerintem az összeszerelesi utmutato helyett a budapesti csatornahålozat terkepet probåltad silabizålni. Bocs de ilyen komment utån ez kivånkozott ki.
HuKing 65 2013.03.30 22:16:38
@Fejesrob: Azon is gondolkozzatok el nehånyan hogy a nemzetközi cegek ma-i kepviseletei hogyan järnak el garanciålis ugyekben. Egy nemet vagy angol, de kulönösen egy sved ikeåban vagy mondhatunk mås ceget is, szo nelkul cserelik, vagy javitjåk a emlitett nagyerteku konyhagepet. HÅROM azaz härom honapig visszvihetem a gepet es kerdes nelkul mosolyogva kicserelik az åltalam megfelelönek tartott dologra. Az persze mås kerdes, hogy nålunk a szemelyzet igazodott a magyar szokåsokhoz es persze tudjåk hogy garancia ugyben nem fognak a helyiek sok kört futni- mert ugysem nagyon erdemes. Persze ha mindenki igy gondolja ez nem is fog våltozni. Tudod en sok mindent az ikeåban vettem, arra hogy a gyerek lehånnya,ugråljon rajta tökeletesen megfelelö. ERTEKARÅNYOS mås termekekhez (europåban ebben igazad van !)kepest es a közepkoruak valamint idösebbek a nem telepi lakåsba vegyenek es szållittassanak ki egyeb läthatoan jobb minösegu termekeket !!!
Csóri magyar devizahitelest nem elég, hogy az árfolyamváltozás és a kamat húzza, sajnos megsegítésén is válogatott senkiháziak ügyködtek az elmúlt hónapokban. Nehéz eldönteni, hogy a fura észjárású pénzügyi biztos, a szerencsétlen küldetéstudatos devizahiteles…..
HuKing 65 2013.03.22 10:49:28
@Stavok: Az egyik legertelmesebb komment amit mostanåban olvastam, kösz. Velemenyem szerint a problemåk mår nagyon regen kezdödtek, a bili a vålsåg kitöresekor borult ki. A fö problema az hogy jelen pillanatban nagyon keves tenylegesen PENZT termelö vällalkozås van. Ha van legalåbb minden telepulesen sok kicsi es nagyobb vållalkozås aki a muanyag mutyurtöl kezdve gyårt sok sok mindent- az ezekböl szärmazo adoforintbol majd lessz tanåri, önkormånyzati szociologusi munkaber, ovoda korszeru iskola, NEM HITELBÖL ! (Nem is lett volna problema az idegen hitel, ha muködik az orszåg!!)Ennek hogy igy alakult törtenelmi okai vannak,ezt nem reszletezem erzik ezt sokan,mindnyåjan hibåsak vagyunk,most egy nagyon kemeny idöszak jött el, talån jozan gondolkozåsu öregek tudnåk megmondani hogyan kell muködni egy kis falunak vagy egy igazi magyar erdekeltsegu gyårnak. Valamikor sok ilyen volt...EGY lehetöseg van, minel önållobban( nem imf ujabb hitelevel!!!!) menteni a hiteleseket, ezutån gazdasågi lepesekkel akår ft-leertekelessel elinditani a gazdasågot, erdek legyen KET KEZZEL dolgozni, kell sok jol kepzett munkås es mernök,tanuljanak, inaskodjanak nyugaton es a felszedett szellemi es gyakorlati tudåssal kezdjenek vållakozni itthon. (kicsit hasonloan kepzelem mint ahogy a koreaiak es a kinaiak kezdtek el !!) SZerintem mås lehetöseg nincs,a sok kicsinyes irigysegen alapulo gondolatot el kell vetni csak összefogåssal lehet kilepni ebböl a spirålbol. Elnezest, de a vitaindito cikk engem a gyerekkorombeli hakapeszi maki tenykedeseire emlekeztet, kicsit buta, de håt majomtoltöbb nem vårhato. Elnezest ezert a szemelyes velemenyert es az iråsmodert, tovåbbi szep napot !!
HuKing 65 2013.03.22 11:33:50
@SemBoga: Csak mert mås lehetöseget nem nagyon låtok az anyagi es szellemi erögyujtesre. Ahogy irtam nyugaton egy egy kisvårosi utcåban több az ipar mint nålunk egy egy regioban összesen. Tanulås, akår a jobb dolgok lekoppintåsa, es mindenek elött penz !! Sajnos itthon nincs egy fiatal elött perspektiva, mert nincs munka es ez hangsulyozom nem nehåny ev hozadeka hanem hosszu evtizedek elhibåzott gazdasågpolitikai BALlepese.
Ez az egész helyzet kezd egyre tragikomikusabb jelleget ölteni. Azóta meg főleg, mióta Tündérország válságstábja megjelent a színen,kijelentette katasztrófa van, és elkezdett visszamenőlegesen munkához látni. Gyorsan csatlakozott hozzájuk az addig ünnepi műsort sugárzó…..
HuKing 65 2013.03.17 20:38:08
@lokotus: igaz, a legnagyobb problema az emberek felelötlensege, tudatlansåga. Szidjåk a MINDENKORI kormånyt, de nyuszitenek ha nem teszik a falat kenyeret a kezukbe. AZ egesz eletre legyen mår ervenyes az önllo, mindentöl fuggetlen gondolkodås es cselekves. Ha en ugy itelem meg hogy kepes vagyok vezetni hoviharban es erre MEGFELELÖ az autom akkor megyek, ha baj eseten felelösegre vonnak es en fizetem a kår akkor nem a kormånyt vagy a rendört szidom okosok!! Egyebkent nem hiszek a kormåny propagandåban,de a sok mindenhez ertö okosban sem. Dilettåns hozzåertö kommentekben europa bajnokok vagyunk- ugy ertunk mindenhez mint a focihoz es sok minden magyarikumhoz-låtszik is az eredmenyessegunkön. Megeyszer irom a legkemenyebb teli idöjårås volt az elmult napokban, öruljunk hogy nem törtent nagyobb tragedia!(repulö, vonat, vagy egyeb ipari jellegu esetre gondolok.)
HuKing 65 2013.03.17 21:28:51
@dennisthemenace: A magyar idöjårås nagyon szelsöseges egyik nap 15 fok meleg, mäsnap mär minusz. Nekem ne mutasd be öcsem az angliai vagy eszak eu idöjåråst, azt a barmolåst amit ott csinälnak,elmehetnenek egy videki magyar kisvåroshoz kis szakmai tanulmånyutra. A durva åtlag az hogy a gyorsforgalmi utakat letakaritjåk mås marad, a vonatok kiszåmithatatlanok, az idöjårås jelentes pedig messze a magyar szint alatti. A lakossåg tudomåsul veszi a nehezsegeket es a tel vegere egesz ugyesen boldogul.Majd a következö evben mås politikusok alatt ujra kezdödik minden galiba. Az ipari balesetet az åramkimaradås miatt ertettem,( a gyengebb kommentelö baråtom kedveert csak!!)Talån nemi telekomunikåcios kimaradåsok is lehetnek , ez termeszetes ekkor, ovatosnak kell lenni es segiteni egymåsnak. Szerintem sokan el sem hiszik hogy a leggazdagabb orszågokban a takaritatlan utakra az idösek ki sem tudnak lepni, nem tudjåk a rulåtort eltolni a megfagyott latyak miatt- (elfogyott a penzugyi keret mår novemberben, pl.)Megsem a kormånyt vältanak hanem a szolgåltatot veszik elö. (hu megint azt hiszi valaki a kormånyt vedem !!)Akkor jo ejszakåt uraim, lehet tovåbb eszt osztani,holnap megyek jeget kaparni es havat takaritani!!