Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sandor1966

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv autóst lemikulásozták a hatkerben, mert az automatára nem volt ráírva, hogy 8-ig kell fizetni. Történt ma, hogy 19:15kor parkoltam a Zichy u.-ban. Tudom, hogy sok helyen 20h-ig van a parkolási üzemidő, ezért odamentem az automatához és megnéztem, hogy meddig kell fizetni. A…..
sandor1966 2014.04.25 22:13:01
@Meridian74: @uraaam:

Itt van pl. a Homár.
Kiváló hely, ahol az ember naponta találkozik a figyelmetlen, pancser, szarrágó emberek iskolapéldáival.

Egyetértek. És nem csak a poszterek között! Megnézte már valaki a rendeletet?

30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet

4. §
(1) A várakozási övezeteknél elhelyezett jelző tábla alatti kiegészítő táblán a díjfizetési kötelezettség mellett utalni kell a kötelezettség időbeli hatályára és a megengedett maximális várakozási időtartamra.
...

(3) Külön szöveges táblán, vagy jegykiadó automata működése esetén a jegykiadó automatán kell feltüntetni a parkolásüzemeltető nevét, címét, telefonszámát, a várakozási díj és a pótdíj összegét, illetve azt a területet, amelyre az automatából parkolójegy váltható.

...

48. §
(1) A várakozási övezetekben a közúti várakozóhelyeken, illetve a várakozási övezeteken kívül eső, fizető várakozóhelyeken a parkolásüzemeltető jogosult jelen rendeletben meghatározott díjfizetési feltételekkel történő várakozást ellenőrizni.

Tehát, ha az automatán nincsen semmi, akkor KELL A KÜLÖN TÁBLA, még a helyi rendelet szerint is. Már pedig ha kell az a KRESZ szerint és az az 1988. Évi I. sz tv / közúti közlekedés sz …. / szerint kell. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, akkor az már az önkormányzat problémája. Ha nem tudja a saját maga által megálmodott szabályok szerint üzemeltetni a parkolási rendszerét, akkor ne is akarjon abból hasznot húzni, mert az már nem szabályszerűen üzemeltetett rendszer. A 48.§ szerint, csak a rendeletben foglalt feltételek megléte esetén jogosult a parkolás ellenőrzésére. A parkolási feltételek megteremtése és a parkolási szabályok kiderítése NEM AZ AUTÓS FELADATA.
sandor1966 2014.04.26 13:45:03
@uraaam:

Ezzel a mentalitással most már tényleg kiérdemelted a címzetes parkolóőr titulust. Vagy talán hivatásos vagy? Mert minden adottságod megvan hozzá :)

Az idézett rendeletben a 4. § (1) és (3) bekezdésének EGYSZERRE kell teljesülnie. Az (1) bekezdésben foglalt jelzéseket jellemzően vezetés közben észleled, a (3) bekezdésben foglaltak meg arra vonatkoznak, mikor már leparkoltál és szeretnél eleget tenni az ezzel járó kötelezettségeidnek.

Ezt a fajta tájékoztatást annak a szűk kisebbségnek (Ottawából hazalátogató magyar, grönlandi eszkimó, pilisi gyökér stb.) találták ki, akiket az önkormányzat nem értesített ki személyre szólóan a parkolási feltételekről, hanem csak arra járnak és egyszerűen meg akarnak állni. Ez többek között arra lenne jó, hogy ne a seggemben hordott internetre, az otthon elkészített útvonal és parkolási tervre, ne a trafikos meg a tejesember útmutatásaira, idegenek leszólítására és az általad preferált többi "megoldom okosba" megoldásra legyek kényszerítve.

És mielőtt ezt is félremagyarázod, én nem állítom, hogy ezek a megoldások haszontalanok. Némelyikkel magam is élek időnként. Én sem szeretek 600 Ft helyett 6000-et fizetni. Amiben vitatkozam veled, az az, hogy ezek az általad "sikeres" embertípusra jellemző parkolási pótcselekvések a parkolási rendszert "üzemeltető" cégek részéről nem kikényszeríthetőek. Mármint egy civilizált jogállamban. Mert egy jogállamban, az állampolgárnak jogában áll hülyének lenni, pl.: születési jogán. Jogszabályt nem csak sikeres emberek részére írunk. Amíg a rendeletbe nem fogalmazzák bele a "parkolási rendszert üzemeltető hanyagságából megvalósult hiányos tájékoztatás esetén elvárható magatartási szabályokat", addig se te, se a parkolócég nem kérheti ezt rajta számon.

Magyarország egy kezdetleges jogállami szintről halad szépen visszafelé, ezért a poszter további sorsát illetően én sem vagyok optimista. De innentől kezdve nem egy bliccelő jogszerű megbüntetéséről, hanem egy korrupt rendszer hatalmi visszéléséről beszélhetünk, amelyik leszarja a saját maga által rendeletbe foglaltakat is.

Én lehet, hogy meg tudnám oldani a problémát és időnként próbálok is szándékosan keresztbe feküdni a rendszer fogaskerekei között. Kizárólag jobbító szándékkal. Még akkor is, ha ennek érdekében időt, pénzt, utánajárást, hivatali levelezést kockáztatok. De hát én nem vagyok sikeres ember. Legalábbis a te értékrendedben. Az lehet-e sikeres ember, aki csak sopánkodik egy korrupt rendszer anomáliáin, de minden körülmény között megtalálja a módját, hogyan fizessen mindenért? Mert tudja, hogy ez a rendszer lényege, még akkor is, ha ezt nem minden esetben tudja jogszerűen kifejezésre juttatni...

Még néhány záró gondolat:

- Akit csak önmaga minősít sikeresnek, az nem sikeres ember.
- Aki nem tud értelmezni egy jogszabályt, az nem sikeres ember.
- A "sikeres" szó nem "szinonímája" a megalkuvónak.
- A parkolóőrök nem sikeres emberek.
- Aki saját autójával a háza előtt közterületen parkol, az nem sikeres ember. Még akkor sem, ha ezt kedvezményes díjjal teheti...
sandor1966 2014.04.26 13:57:11
@sandor1966: A "sikeres" szó nem szinonimája a "megalkuvónak".
Újabb idegborzoló árösszehasonlító sorozatot kaptunk Pistabától, az osztrák Spar vs magyar Tesco összehasonlítása után. Ausztriában 20% az áfa, úgyhogy az biztos segít. De vajon milyen euroárfolyamhoz lettek belőve, 330? Amúgy Amerikában még annál is olcsóbb minden, mint…..
sandor1966 2014.04.14 13:48:51
@batgirl: Néhány nappal ezelőtt még szavazatra lehetett volna visszaváltani a Rezsiközpontban. Most már félő, hogy rád fog rohadni.
Megfejtés: a H6-os héven az utazás díja két megálló között, csak ellentétes irányban. Naiv utas nem tudta meggyőzni az ellenőrkommandót, hogy odafele a járművön vette a jegyét, illetve ez nem izgatta őket: Szigetszentmiklóson élek, Budapesten dolgozok. A munkába járást…..
sandor1966 2014.02.21 12:43:38
@atpijkamo: De ha már több mint egy perccel előre akarom tervezni az életem, akkor hamar kiderülhet, hogy az évekkel korábban megvásárolt örök időkre érvényes jegy szavatosságának lejárta miatt is az utas a felelős és jogszerűen büntethető...
sandor1966 2014.02.21 13:16:54
@atpijkamo: Ezt én is így gondolom. Kár, hogy a BKK ezt másképpen látja. Illetve nem csak a BKK. Debrecenben tavaly év végén hasonlóan "lejárt" jeggyel kapott el az ellenőr. Az általad is bemutatott érvrendszerrel nem nagyon tudtam meggyőzni. A többi utas szimpatikus megnyilvánulásainak hatására, illetve a "karácsony hangulatra" való tekintettel "nézett félre" és engedett el...
Zoli a 2012-es jegyeivel szeretett volna tömegközlekedni, de sajnos januártól már nem érvényesek, cserélni viszont csak az Akácfa utcában lehet: Autósként viszonylag ritkán használom a BKV szolgáltatását, így az újabbnál újabb szabályokat sem ismerem naprakészen. Még…..
sandor1966 2014.02.21 12:54:06
@opati666: A papír kétszázas lejártáról valahogy mégis tudomást szereztem anélkül, hogy az MNB üzletszabályzatát kellett volna bogarásznom. Másrészt a pénzről soha senki nem állította. hogy a hologrammal ellátott bankjegy örök időkre fizetőeszköz marad...
Nagyon úgy tűnik, hogy a Hír TV belenyúlt abba a tudósításba, amely alapja lett annak a Mesterházy elleni lejárató kampánynak, amelybe teljes erővel beleállt a teljes kormánypárti média a pártlapoktól a már csak nevében közszolgálati tévéig: A Lapzártát vezető Szabó…..
sandor1966 2014.01.31 17:50:30
@ben2: mert olyat európai, demokrata kultúrember nem csinál, hogy felhangosítja a hangot és azt hazudja hogy ez így volt hallható és a szónok is ezt hallotta, erre reagált..
sandor1966 2014.01.31 19:10:46
@Húsleves: Ez jó észrevétel. Az "európai" mérce maradékát azért mégis tetten lehet érni a saját hibájuk elismerésében, annak korrigálásában és a tendenciózusan beszerkesztett fotó eltávolításában.

Többek között ez az, amire a HírTV soha nem volt (lesz?) képes.
sandor1966 2014.01.31 19:18:22
@Gunboat-Diplomat: Ha tök egyértelmű lenne, nem lett volna szükség a manipulációra. Annak eldöntését pedig, hogy a szónok melyik kiáltásra reagált én meghagynám neki. De azerencsére a HírTV ezt még a szónoknál is jobban tudja :)
A lassan az élet minden területét sújtó rablóadók hatására nem csak a Sparban kerekítik maguk felé a kedvezményeket, hanem az Auchanban is: Egy érdekes ügykezelésről szeretnék beszámolni. Lehet csak nekem új a dolog. Még anno decemberi nagy bevásárláskor vettem az egyik…..
Naiv ügyfél a 0 m3 fogyasztása után fizetheti a szennyvízelszállítási alapdíjat, amit Debrecen önkormányzata épp tavaly decemberben emelt meg. Ennél lényegesebben rosszul járnak, akiktől ténylegesen szippantanak, annak a tarifája szintén triplázódott,…..
sandor1966 2013.02.21 22:50:22
@Rosszindulatú Vászka: Gondolom ez nagy kérdés. Ezért íródott a poszt :)
sandor1966 2013.02.21 23:01:06
@Rosszindulatú Vászka: Lehetséges...

De akkor miért „Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének kötelező közszolgáltatása” a megnevezése?
sandor1966 2013.02.25 14:07:25
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Az egybites agytekervényed azt dobja ki, ha nem Mr. 20 % a favorit akkor libatolvaj meg emúttnyócév?

Akitől libát lopnak az azért perel. Akitől meg csak úgy lopnak annak az fáj...
Judit talált egy rendszámot, de nincs kedve személyesen leadni, a Posta meg nem viszi el az önkormányzatig. Ha valakinek hiányzik a HRS-407 egyik fele, és még nem pótolta, itt a kiváló alkalom: 2013.02.08-án este találtam egy rendszámtáblát az Árpád fejedelem-Szépvölgyi út…..