Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robertokarcsi

1 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a dolgok rosszabbra fordulnának és a világ káoszba fulladna körülötted, hova menekülnél? Sokan közülünk már rendelkeznek valamilyen menedékkel (alfabázissal ;) ), rejtekhellyel, ahol kihúzhatják addig, amíg jobbra nem fordulnak a dolgok. Ha neked még nincs ilyened és nem…..
robertokarcsi 2013.04.01 16:21:46
@Zöld Október: Erre nem lehet szerintem egyértelmű igent vagy nemet mondani. Pl. Heves megyében Tarnazsadányon rengeteg a cigány, és le is van pusztítva a falu. Ellenben a mellette lévő faluban, Tarnamérán, gyakorlatilag egy sincs, nem lettek anno - meg ma sem - "beengedve". Tarnaméra szép kis dolgos falu, Tarnazsadány maga a szodoma és gomorra. Vagy mondjuk Atkár, ott sincs ebből a szempontból gond, 2-3 cigány család lakik ott, de azokkal semmi gond, állatokat tartanak, termelnek, stb. Jól kijön velük mindenki.
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
robertokarcsi 2013.03.23 16:34:36
Netezgetek, olvasgatok, és az áramkimaradás apropójával kapcsolatban, gondoltam beteszem ide ezt a linket : www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=110577

Milyen lehet ez szerintetek? Fényerőben a gyakorlatban mit jelent a leírt teljesítmény? Félhomályos, vagy normális fényerő?
SHTF esetén általában az a legjobb megoldás, ha otthon, a menedékhelyünkön, esetleg a családunk más tagjainál vészeljük át ez eseményt. Ugyanakkor nehéz a döntés, hogy hova menjünk, hiszen számos érv szól az elbarikádozás, míg legalább ugyanennyi a menekülés mellett. A…..
Vastagbőr Mi az Alaptörvény? 2013.03.11 09:31:00
Mi az Alaptörvény? "Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt…..
robertokarcsi 2013.03.11 19:12:53
@SzabadGondolat1988: miért, téged érdekel? érdekel a 15 alkotmánybíró mit pampog, miben okoskodik, mikor merre tologatja az iratokat? azt mondd már nekem, hogy jelen pillanatban mit biztosít neked bármiféle alkotmány, meg a bírái? meg úgy egyáltalán. az alkotmány megvéd attól, hogy kihajítsanak az utcára a munkahelyedről ha éppen olyan kedvük van, akár koholt váddal is? megvéd az alkotmány attól, hogy egyoldalúan duplájára emelje a hitel kamataidat a bankod, vagy a betéti kamatodat a felére? megvéd attól, hogy vidéki falvakban ne lopják ki a szemed is? mit ad neked vagy bárkinek is ez az alkotmány amit most megváltoztatnak, azon kívül, hogy szabadon megdögölhetsz? mond már meg nekem???
robertokarcsi 2013.03.11 19:16:21
@komplikato: hát akkor meg? minek rinyálnak ennyien.. alkotmány, mi lesz az alkotmánnyal, alkotmány... évtizedekig a kutyát nem érdekelte az alkotmány, most meg hűűha, az alkotmány, jajajj.. mi lesz , hűhaa...
robertokarcsi 2013.03.11 19:17:45
@antiforradalmár: ne álmodozz, 2014-ben is Fidesz kormány lesz. de nyugodtan kimehetsz egy hordóra, és szónokolhatsz ellene, engedi majd az alkotmány akkor is, ahogy 10 éve is...
Az elmúlt hetekben érdekes beszélgetés bontakozott ki az egyik poszt alatt, hogy vajon egy tipikus magyar családnak milyen megoldás lehet az ideális, ha hosszabb távon szeretne valamilyen élelmiszert tárolni? Szintén a sok beszélgetésnek köszönhetően egyre inkább körvonalazódik…..
robertokarcsi 2013.03.08 16:49:34
@knife1: Az alján van, a gyártás idő, illetve alatta a lejárati idő, nap/hónap/év. 2017-ig jó, de ma megettem egyet, mert imádom a sóletet, és finom is konzerv létére :D

(jó, az 1/3-ada megmaradt, mert elég lórúgás adag :))
robertokarcsi 2013.03.08 16:51:46
@SZL8: Jó ötlet , szerintem is. (Egyébként a sólet/gulyásleves 529 ft, előbb elfelejtettem az árat leírni.)
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
robertokarcsi 2013.02.28 17:07:44
@Fredddy: ma Magyarországon cirka 80 ezer embernek van lőfegyverre vadászengedélye (és kb. 100%, hogy ezen emberek mindegyikének fegyvere is van) , de, hogy ennyien nem aktív vadászok, az tuti. Egyébként meg a vadászengedély megszerzésének lehetősége állampolgári jog, aki megfelel a feltételeknek ill. a vizsgán, az megkaphatja az engedélyt, onnantól kezdve pedig ha nem akar vadászni, akkor nem is köteles vadászni. Ha valaki prepper nézeteket vall, az is megkaphatja, és ne elsősorban arra gondolj, hogy majd támadni vagy mittomén mit akarna itt valaki is, hanem teszem azt, ha én megszerzem az engedélyt, de minden frankó, akkor ennyi. Ha meg beütne a krach, akkor bezony előkapom és akár lelövök egy mezei nyulat, vagy fácánt. Miért ne tehetném meg abban a helyzetben?

( Elme roggyantak meg sajnos mindenhol vannak, mert értem mire célzol, de azt kiszűrni végletesen egy komoly vizsgával sem lehet, meg nem hiszem, hogy ezt a blogot olvassa :D Mellesleg pl. ha valaki íjjat akar venni, ami úgyszintén igencsak veszélyes fegyver, annak engedély se kell, elég besétálni egy boltba... )
robertokarcsi 2013.03.01 15:31:08
@Fredddy: Nem csesztetésből mondom, de...

"márpedig egy fegyverrel való visszaélés, vagy illegális átalakítás remek ok arra, hogy elvegyék tőled, eltiltsanak a fegyverektől, esetleg még sittre is vágjanak"

Ezt a fegyver átalakításos dolgot már másodjára hozod fel, meg mostmár a visszaélést is. Bocsi, de itt senki egy szóval se írt ilyesmit, hogy majd átalakít fegyvereket maholnap, én még utalást se látok itt arra, hogy bárki vissza akarna bármivel is élni...itt mindössze scennáriókat vezetünk fel, vagy taglalunk dolgokat, beszélünk meg a blog témájával kapcsolatban, aminek ha tetszik ha nem, része mint téma a fegyverek is. Most erről beszélgetni, normális hangnemben és/vagy maradva a realitásoknál, szerintem ebben semmi rossz nincs. Na, mindegy, téma részemről lezárva.
robertokarcsi 2013.02.28 07:21:32
@F.t.:

"Viszont félautomata sörétest csak akkor vehetsz ha a tár kapacitása maximum 2db"

Ez érdekes, mert a Baikal MP-153-nak 4 db-os a tárkapacitása, és lehet kapni Magyarországon, boltokban is. Sőt, most kíváncsiságból rákerestem, és neten is hirdetik használtakat is eladásra.
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
robertokarcsi 2013.02.23 10:41:24
Szevasztok! Nagyon jó ez a blog, tegnap találtam rá, órákon át olvasgattam a kommenteket is. Sok az érdekes és hasznos dolog, tavaly ilyenkor kezdtem el én is foglalkozni a gondolattal, hogy nem ártana tartalékolni, mert mi lesz akkor ha... Mivel nem családi házban lakok, hanem lakásban, így elsősorban a tartós élelmiszerekre koncentráltam, tészta, liszt, cukor, készételek, konzervek, stb. Szépen, minden bevásárlásnál vettem pluszban ezt-azt, és - más hely nem lévén - az ágy alatt alakítottam ki a "tárolót" a dolgoknak, végül már nem is fért be alá semmi, a Feleségem mosolygott itt sokszor rajtam,mondván : világvégére készülsz? Érdekes egyébként, mert sok lehetséges helyzet olvasható itt arra az esetre, ha történne valami.. árvíz, hosszabb áramszünet, államcsőd, zavargás, stb... De van valami, ami viszont nem került itt szóba, ami velem meg is történt. Már bőven megvolt akkor élelmiszerkészletünk, 5-en (ebből 3 gyermek) voltunk rá, és kb. 8 heti ételkészlet volt. Aztán megtörtént az amire készültem, csak nem éppen konkrétan úgy ahogy gondoltam. Nem árvíz, nem egyéb, hanem sajnos munkanélküli lettem. Áldottam az eszem, amiért akkor amikor tehettem, tudtam félretenni, és félre is tettem így ebben a formában, hihetetlenül jól jött. Ma már dolgozom persze, van másik állásom, de nagy tervekbe fogtunk az asszonnyal. Vidéki házat keresünk, családit, és eladva a mostani lakást, még marad is pénzünk. Ott folytatjuk majd komolyabban a felkészülést, tartalékolást, amiben eme blog azt hiszem igen nagy segítségünkre lesz. :)
A fagyasztott/mirelit ételek és termékek objektív adatokkal ellátott, de alapból szigorúan szubjektív tesztelős blogja lenne ez majd itten képekkel.. is... :)..