Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szembesítő

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kész Zoltán Országgyűlési képviselő írása Tudják, mi a belépő ahhoz, hogy fideszes politikus szóba álljon bárkivel is? Kell hozzá néhány milliárd - akinek nincs, az számukra nem létezik. Mára oda jutott a korrupcióra épülő állampárti rendszer, hogy leplezetlenül csak a pénz érdekli őket. Amikor…..
A Fidesz-KDNP kormánykoalíció mindent megtett az elmúlt évben, hogy meggátolja az ellenzék népszavazási kezdeményezéseit. Ennek érdekében még olyan antidemokratikus eszközök használatától sem riadt vissza, mint az Erdősinét kísérő kopasz férfikar, akik fizikailag megakadályozták, hogy Nyakó István…..
A KLIK létrehozásával a kormányzat célja az oktatás költségeinek csökkentése és ezzel párhuzamosan a képzés színvonalának kiegyenlítése volt, azaz hogy az országban a közoktatás minden résztvevője, lakóhelytől függetlenül azonos, lehetőleg magas színvonalú oktatásban részesüljön. 2013. január…..
Egy olyan új képzési terv jelent meg a Magyar Közlöny 2016. február 15-én közzétett 18. számában, amelynek célja párthű utánpótlást biztosítani a közigazgatási kárderek számára. A rendelet az államtudományi képzési terület alap-és mesterképzési szakjainak meghatározásáról és azok képzési és kimeneti…..
Orbán Viktor február 28.-i évértékelő beszédében Berlint, Moszkvát és Ankarát említette a magyar külpolitika három viszonyítási pontjaként. A miniszterelnök kijelentése összecseng az elmúlt másfél kormányzati ciklus külpolitikai irányvonalával, amelyet a keleti nyitás politikájaként szokás…..
A Lázár János által bejelentett bürokráciacsökkentő terv, amelynek célja a közigazgatás hatékonyabbá és olcsóbbá tétele, elsőre kifejezetten jó kezdeményezésnek tűnhet, hiszen Magyarországon a foglalkoztatottak több, mint 10%-a dolgozik a közszférában. Kifejezetten magas ez a szám, ha figyelembe…..
A napokban Németh Szilárd erősen kritizálta a bíróság döntéseit vörösiszap perben és a Hagyó ügyben hozott felmentő ítéletekkel kapcsolatban. A volt rezsibiztos a bírói függetlenséget "liberális követelmények" nevezte és az átláthatóság és elszámoltathatóság elvárásával állította szembe. Németh…..
A kisebbik kormánypárt számára korábban sem volt idegen, hogy ideológiai indíttatásból, teljesen irracionális ötleteit a hazai társadalom egészére erőszakolja, az állampolgárok hangos tiltakozása ellenére is. A törpepárt most a magyar népességfogyás – egyébként nagyon is valós és súlyos –…..
A Fidesz-KDNP kormánykoalíció november végén érdemi egyeztetés nélkül, gyorsított eljárásban módosította az alig egy hónapja érvényben lévő Közbeszerzési törvényt. A változtatás – talán az orbáni családbarát politika jegyében - lehetővé teszi a kormányzati…..
Tényekkel, adatokkal nehéz vitatkozni, ezért egyre inkább úgy tűnik, a kormány számára az a legkényelmesebb, ha nincsenek adatok. Talán nem véletlen, hogy a közfoglalkoztatásról és a külföldre ingázókról is beszámoló első féléves munkaerőpiaci KSH-jelentés publikálása…..
Bár Botos Katalin és a Népesedési Kerekasztal javaslata az elmúlt hetekben meglehetősen felpörgette a nyugdíjrendszerrel és a demográfiai helyzettel kapcsolatos hazai közbeszédet, Varga Mihály igyekezett lehűteni a kedélyeket. A miniszter szerint ugyanis 2030-ig nem változik a…..
Előző bejegyzésünkben bemutattuk már, hogy 2050-re a nyugdíjak és a nyugdíjazás előtti keresetek közötti olló jelentősen nyílik majd hazánkban. Vagyis: az időskori juttatás egyre kevésbé lesz képes garantálni az aktív korban megszokott életszínvonalat. Ha azonban nem…..
Három éve annak, hogy a magánpénztári nyugdíjvagyon államosításának utolsó lépéseként 2011. júliusában elindult a reálhozamok kifizetése és ezzel a kormány végleg felszámolta a magyar nyugdíj-rendszer azon pillérét, amelyre a jövőben leginkább lehetett volna építeni.…..
Próbálják megmagyarázni. „Arccal Kelet Felé” hirdetik a Fidesz szolgálatába szegődött szélsőjobbos Honfoglalás 2000 csoport, valamint a Thürmer-féle kommunisták retardált kriptaszökevényei. „Lehet az atomerőművet érintő államközi szerződésnek olyan része, amely nem…..
A fejlett országok oktatási rendszereinek teljesítményét mérő és összehasonlító vizsgálat, a PISA olyan, mint egy tükör: nem vele van a baj, ha nem szépet mutat. A 2000 óta három évenként megismételt vizsgálat három területen méri a 15 évesek alkalmazható – tehát nem…..
December 3-án mutatta be a Transparency International az idei évre szóló Korrupció Érzékelési Indexét. A jelentés lesújtó képet fest: Magyarország a 28 EU-tagország közül a 20. helyen végzett 54 ponttal. Fényévekre vagyunk az EU tiszta országaitól (Dánia 91, Finnország 89,…..
Ki ne emlékezne Orbán Viktor jegybankban matató „jobbkezének” legendás prezentációjára, amelyben alig több mint két évvel ezelőtt vázolta: hogyan lesz Magyarország „sereghajtóból éllovas”? A miniszterelnök fejébe biztosan jól bevésődött Matolcsy György víziója,…..
A kedvező világpiaci folyamatoknak köszönhetően valamelyest csökkent az üzemanyagár, de még így is jóval magasabb, mint három éve. És akkor még egy szót sem ejtettünk azokról a terhekről, amelyekkel a kormány tovább súlyosbítja az autósok amúgy sem egyszerű…..
„Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek könnyítésében.” Nem először, és nem is utoljára használjuk ezt az Orbán idézetet. „Ma több szegény él Magyarországon, mint a Bokros-csomag idején, a kormány három év alatt nem tudta megfékezni a 2008-ban…..
„Hogyan lehet megnyerni egy választást?” – pár hete ezt a kérdést tették fel Orbán Viktornak lengyel barátai. A miniszterelnök a varsói egyetemen tartott eligazítást előadást. „Mindenekelőtt a saját média kiépítése a legfontosabb…” – válaszolta büszkén…..
"Magyarország egyetlen esélye a tudásalapú társadalomban rejlik, jövőjét a kiművelt emberfők határozzák majd meg." – néhány nappal a tandíjat is elsöprő szociális népszavazás előtt még így fogalmazta meg krédóját az ellenzéki Orbán Viktor. Pár évvel később…..
„Ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is meg kell teremteni 10 év alatt 1 millió munkahelyet.” – jelentette ki Orbán Viktor 2013. január 23-án Vásárosnaményban. Az üzenet meglehetősen egyszerű, a célkitűzés ambiciózus. Vajon van bármi realitása az ígéret…..
Ahhoz képest, hogy az új Alaptörvényt gránitszilárdságúra tervezték, lassacskán képtelenség egy-egy módosítást feldolgozni még azelőtt, hogy újra belepiszkítana belepiszkálna a Fidesz a  jogforrási hierarchia csúcsát jelentő anyagba. Már a küszöbön az 5.…..
Tisztelt Országgyűlés! Szeretném lassan mondani, hogy minden szocialista és szabad demokrata megértse: el a kezekkel a független intézményektől, el a kezekkel a független magyar bíróságtól! Áder János, 2003. november 17. Történelmi nap volt Magyarországon 2013.…..
„A magyar emberek hisznek az erős forintban. Jó okuk van erre, mert tudják, ha a forint gyenge, akkor emelkednek az árak, és ez lerontja az ő munkájuk értékét, leértékeli a keresetüket.” – 2003. február 6-án még így vélekedett Orbán Viktor a gyenge forintról, és teljesen…..