Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StuM

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napi energiaszükséglet fogalma mutatja meg, hogy mennyi kCal-t (kilokalóriát) kell bevinni a szervezetbe, ahhoz hogy a testtömeg tartható legyen...
StuM 2021.05.26 02:14:30
@Örömhernyó:
A fogyáshoz kalória deficit kell, ezen belül a szénhidrát mennyisége lényegtelen. Kizárólag az számít, a be vitt energia (kalória) a napi energia szükséglet alatt legyen. A szénhidrát, zsír és fehérje mennyisége, amig a deficit meg van lenyegtelen.
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
StuM 2021.04.18 19:06:14
@somlobodog: Nem tudom NY melyik részéről írsz (
Az 1241-es Tatárjárás legnagyobb katonai vereségét szenvedte el a magyar hadsereg a Muhi melletti csatatéren. IV. Béla királyunk testvére azonban az egyik leghősiesebb katonája volt a seregnek...
"A németkériek a pályán is állatok, ezek nem emberek, úgy buliznak, hogy felmennek a városba, kiválasztanak egy kocsmát, ott összevernek mindenkit, majd hazamennek", ezt körülbelül 8-9 éve állította egy ismerősöm, aki a szomszédos településen élt, vagyis a településnek…..
Igen, ezt elb@sztuk. Huszonhárom év alatt nem jutottunk előre szinte semmit, a szakadék egyre csak nő és nő. Mert mi is történt? A szocializmusban azt gondolták, maga a szocializmus megoldja magát a problémát, de nem ez történt. A települések szélén lévő telepekről igaz,…..
StuM 2013.04.02 08:13:58
@Member:
Bárcsak lenne olyan ember, aki egy (akár kibővített kör)mondatban mag tudná fogalmazni a lehetséges megoldást! Nincs egyetlen biztosan működő recept. Annyira sok mindenen kellene változtatni, hogy az már majdnem reménytelennek tűnik. Az elinduláshoz szerintem a legfontosabb, hogy megtaláljuk a betegségre a gyógymódot, a valódi problémákkal való szembenézés. Amíg ezekről nem lehet őszintén beszélni ez teljesen reménytelen. Erre egy nagyon jellemző példa Schiffer András esete, amikor arról beszélt, hogy a valódi problémákról beszélni kell , és megemlítette, hogy Észak-Magyarországon vannak olyan települések, ahol bűnöző családok tartják rettegésben az ott élőket. Mindezt etnikum megnevezése nélkül! Két napra rá Osztolykán Ágnes (párttársa) máris kikérte magának az ilyen rasszista, cigánygyűlölő megnyilvánulást. Holott tudjuk, hogy mi az igazság. Én szélsőjobbos-rasszistaként ki merem mondani, hogy a felzárkóztatáshoz a cigányságnak is hajlandóságot kellene mutatni a felzárkózásra. Azt se felejtsd el, hogy a jelenlegi antiszociális fiatalokat a mostani 30-asok "nevelték" ilyenné. Ezt a mai cigány fiatalságot sem szabad annyival leírni, hogy ők már javíthatatlanok, mert (többségük már többgyerekes szülőként) még rosszabb deviánsabb generációt nevelnek.
Ami biztosan nem hoz megoldást, az a turizmus és a mezőgazdaság.
Az ilyen falvakban nincs látnivaló, nincs semmi, amiért a pénzét költeni akaró turista el merne merészkedni. A katasztrófa turizmus jó vicc, de ha bárhol megpróbálkoznának vele, a hazai és a nemzetközi sajtó azonnal tomboló fasizmusról üvöltene.
A mezőgazdaság (főleg képzetlen) munkaerő felszívó lehetőségeiről már írtam, hogy egy hülyeség.
Azt kellene megértetni a cigánysággal, hogy az egyetlen lehetőség a tanulás, tanulás és a munka.
A közmunka alapvetően jó ötlet lenne, csak nem így. Nem a heti fizetéssel van itt a fő probléma.
StuM 2013.04.03 08:25:04
Én úgy gondolom, nem a gyerekeket kell meggyőzni a tanulás szükségességéről, hanem a felnőtteket. Az ő fejükben kell rendet tenni, hogy egyrészt a gyerekeik tanuljanak, másrészt a felnőttekre is ráfér a tanulás. Már persze, ha dolgozni akarnak. A mai 18-25évesek (én kibővíteném ezt 14-re) nem maguktól lettek ilyenné, amilyenek most. Az éppen aktuális fiatal generációt az őket megelőző felnőttek nevelik olyanná, amilyenek. Amikor a gyerek azt tanulja, meg hogy ha kap egy egyest, vagy a deviáns magatartása miatt egy osztályfőnökit, akkor a família falkába verődve bemegy és megruházza a tanárt, ne is várjuk, hogy mintatanulók lesznek. Amikor az a király, aki megjárta már párszor a börtönt, és annak van a legnagyobb tisztelete, aki fuxokkal teleaggatva drága nagy verdákkal jár és mindezt bűnözésből, ne is várjunk mást a fiataloktól.

Munkára fogni ezeket az embereket borzasztóan nehéz. Pláne, ha rájuk is hagyják: nem kell dolgoznod a fizetésért, csak szavazz rám.

A pártok jó része azért kezdte el ezt a hülyeséget erőltetni, mert rá jöttek, hogy mivel nem foglalkoztak a vidékiekkel (a belvárosból a krumpli is a Tescoban terem nem a földeken) kezd kicsúszni a kezükből. Ráadásul ez most jól hangzó divat, amit néhány multi is igyekszik meglovagolni, magyar termékként eladni minden sz@rt.
A mezőgazdaságban jelenleg a szántóföldi növénytermesztésben van a legnagyobb pénz. Itt is komoly problémák vannak, már egy 2008-as nemzetközi konferencián megfogalmazták, hogy a mezőgazdasági alapanyagok piacát egyre inkább a pénzügyi spekuláció uralja, az alapanyagok piacán végbemenő változásokat már nem a kereslet-kínálat alakulása határozza meg. A pénzügyi spekuláció és a mezőgazdasági termékek piacainak liberalizációja csakis negatív következményekkel járhat. A munkaerő-kérdés szempontjából ez csak annyiban fontos, hogy ebben a szektorban nincs és nem is lesz munka.
Az állattartásban, mivel itt is a nagyüzemi szintű alapanyag-termelés a jellemző szintén nem lesz munkaerő kereslet.
Akié az a meggyes, az soha nem is akart igazán termelni semmit, pusztán a több milliós támogatásért telepítette anno a fákat. Ez is az elhibázott támogatáspolitikának köszönhető.
Egy pálinkafőző pusztán ebből a meggyesből biztosan nem élne meg egész évben.
Nem olyan rég volt egy nemzetközi gombatermesztő konferencia Kerecsenden, hát ott amit bemutattak, az olyan nem nemzetközi színvonalú hitec, hogy a facsonkról leszedett gomba sem minőségben, sem árban nem lehet versenyképes. Arról nem is beszélve, hogy a gombát nem korhadó fákon termesztik, hanem megfelelő minőségű táptalajon, ma már zárt rendszerben.
Ma a mezőgazdaságban is, mint minden termelő ágazatban a cél az élőmunkaerő-igény csökkentése.
Pl: egy önjáró cukorrépaszedő (pedig ez egy kézimunka-igényes növény) ára eléri a 200 milliót. Aki ebbe beruház (a 40-60%-os uniós támogatással együtt) az nem fog drága munkaerőt alkalmazni. Viszont csak így lesz versenyképes.
Mint ahogy önfenntartó gazdaság, úgy önfenntartó falu sem létezik. Rengeteg mindent meg lehet csináltatni élőmunkaerővel is, csak azután ezt el is kéne-, lehetőleg haszonnal- adni.
A mezőgazdaságnak van olyan szegmense, amely munkaigényes és nem váltható ki gépesítéssel, de itt tényleg dolgozni kel és komoly szaktudás is kell hozzá. Na meg, meg kell találni a megfelelő piacot is. Az egésznek ez a lényege, amit termelek versenyképes áron, nyereséggel tudjam eladni. A nagyüzemekkel ebben nem érdemes versenyre kelni, olyat kell előállítani, amit ők nem tudnak.
A fideszes panamákat is feltárja majd a jobboldali sajtó? - tette föl a kérdést e poszt írója 2010 nyarán. S igyekezett annyira jóindulatú, jóhiszemű, (ál)naiv lenni, amennyire csak tudott. Nos a kérdésre a válasz három év után: egyértelmű nem. Ez a médiakonglomerátum olyan…..
StuM 2013.03.27 07:24:10
Azért időközönként nem ártana utána nézni a dolgoknak. Pl Tarnabod felemlegetése finoman szólva is hiteltelenné teszi az egész irományt. Vagy csak az a lényeg, hogy most a szocialistákat állítsuk be áldozatnak, függetlenül attól, el követtek-e valamit, vagy sem?
"ahogy Tarnabod szocialista vezetője se." Ráadásul Tarnabod "szocialista" polgármestere a tavalyi házkutatás óta függetlenként aposztrofálja magát.
A közvilágítással kapcsolatban valamennyire árnyalja az lefesteni kívánt képet a jobboldalinak nem nevezhető Hetek cikke:
hetek.hu/belfold/201303/tarnabod_by_night
"Mink is rosszul lettünk tájékoztatva a polgármester úrtól, nekünk is azt mondta, hogy miattunk, akik loptuk az áramot, azok miatt ilyen magas az önkormányzat számlája, és mivel azt nem bírtuk kigazdálkodni, azért lett lekapcsolva a világítás” – mondja Báder Emil."

"„Miattunk, akik loptuk az áramot”. Jól értem, alpolgármester úr is lopta az áramot? Báder Emil nem kertel: lopta."

"A polgármester végül elismerte, hogy először rosszul tájékoztatta az önkormányzatot a közvilágítás kikapcsolásának okairól"
És ez csak a jéghegy csúcsa!
StuM 2013.03.27 07:39:36
@StuM:
"– Csüggedt vagyok, elcsigázott és reményvesztett – ezt mondja Pető Zoltán, a falu független polgármestere. "
(nol.hu/belfold/20130321-kotelezo_feladatokra_sincs_penz)
Most akkor szocialista, vagy független?
Hazudnék, ha azt mondanám, nem erre számítottam. A valódi ügyeket és felmutatni immár évek óta képtelen, programjának apró szeletébe süppedő radikális párt már helyi ügyekben is a hazugság tintájába mártogatja gyűlöletet hányó pennáját, kár, hogy néha van ott helyi…..
StuM 2013.02.28 08:17:01
Látom a nyakatekert logikai következtetésedet a tények nem nagyon zavarják. Még egyszer ajánlom, nézd meg a HEOL honlapján, a szerinted 15-én készült képek már 04.33-kor felkerültek a honlapra.
Ezt elég nehéz úgy magyarázni, hogy 15.-én készültek.

Én pusztán arra akartam felhívni a figyelmed, hogy az alapján minősíteni valakit, hogy milyen honlapokat olvas, elég buta dolog, mert ugyanazokat olvasod te is. Ezt önigazolásként értelmezni, ... hát... lelked rajta.
Én olvasok Népszabadságot, Népszavát (ha nagyon büntetni akarom magam még az amerikait is), nézem az ATV-t (ez van ilyen mazochista vagyok), a Te logikád szerint most szélsőjobbos vagy szélsőbalos komcsi vagyok?
(az is megérne egy misét, kinek használ az állandó fasisztázás, náci veszéllyel való riogatás, ki baloldali, ki a jobboldali, baloldali-e az aki annak mondja magát és vica-versa, mi az hogy fasiszta és náci, jobb oldali-e egyáltalán a valóban náci, használható-e ez egyáltalán gyüjtőszóként, a náci-veszély mint hívószó mennyire mozgósító erő és miért nem? Engem ezek a címkék nem érdekelnek, azok dobálóznak ezekkel, akiknek már nincsenek érveik)
Én is úgy gondolom, hogy nem indulunk egyenlő esélyekkel az életben, nemcsak a környezet, hanem az öröklött adottságok is sok szempontból az életünk és jövőnk meghatározói. Ettől nem hiszem, hogy fasiszta lennék, ez pusztán (humán)etológia.

Ezt az adománydolog-csontot eléggé lerágtuk. Egyet érteni nem fogunk, úgy gondolom, jegeljük egyenlőre, főleg mert információim szerint ez még nincs lefutva.
(amúgy pontosan ez így hangzik: senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg)
Ödön ügyében az inkasszó nem bűncselekményt jelent, csupán egy lejárt (bírói ítélet szerint jogos) tartozás behajtását. Amúgy ahogy én hallottam, Ödön nem inkasszózott, mert (valljuk be így tisztességes) az Önkormányzat helyett Pető vagyonából akarja behajtatni, mert az ő személyes (és elég ostoba) felelőssége a tartozás.
A tüzifa-támogatás felvásárlása (állítólag már 6000-ért is lehetett venni 10q jó minőségű tűzifát!) szerintem is tisztességtelen dolog, de sajnos törvényileg nem megfogható. Meg ehhez mind a két fél kellett.
StuM 2013.02.25 07:40:41
Amiket állítok, azt előbb-utóbb Te is elismerted (az ő autója volt, 6-8 "tüntető" tüntető volt).
Hogy a jobbikhoz köthető oldalakon olvastam? Éppúgy, mint Te, sőt még be is linkelted. Van olyan amit én is innen olvastam először.Legalább olyan csúnya szélsőjobbfasiszta vagy mint én. (Amúgy kishazánk mai politikai palettáján áttekintve nem is tudom, hogy emiatt meg kéne-e sértődnöm, vagy ez dicséret)
Jegyzőkönyvet a rendőrségen kívül csak néhány ember tudna bemutatni. Én sajna nem tartozom közéjük. Ez annyira nonszensz, mintha azt kérném (mert olyan határozottan állítottad), hogy forgalmival és törzskönyvvel bizonyítsd, hogy nem a "Pista" autója. A korrektséghez hozzátartozik, hogy a rendőrségi eljárás a foglalás után megszűnt. (de volt foglalás) Sok mindent mondanak miért (ugye igazából két ok lehet: bűncselekmény hiánya vagy bizonyítottság hiánya). Számomra az Egri Nyomozó Ügyészség határozata (EGRI NYOMOZÓ ÜGYÉSZSÉG Ny. 206/2012. szám) a mérvadó: "Az alapügyben a nyomozás megszüntetésének oka nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság
hiánya volt." "a határozat rendelkező része azonban bizonyítottság hiányára
hivatkozott." Ez azért sokatmondó.

"A képekről azt állítottam, hogy nem 13.-án, hanem 15.-én készültek. "
Ezt tudod bizonyítani?
Mielőtt megint belebonyolódnál, olvasd el figyelmesebben a cikket. Ott van az elején mikor került ki a HEOL honlapjára "Segélyért tüntetnek: nem akarnak cirkuszt, de nincs kenyér
2012. augusztus 15. 04:33 Guti Rita"
"(Bővebben a Heves Megyei Hírlap szerdai számában)"
Tehát a 15-én délelőtt készült képek már 15-én hajnalban felkerültek a honlapra és az aznap utcára kerülő újságba is. Ez azért nem túl életszerű, igaz? Erre mondom, hogy hazugság. Kérlek bizonyítsd, ha mégis úgy van ahogy állítottad.
Pont ez a problémám, amikor egyfajta prekoncepciót mindenféle valótlanságokkal igyekszünk igazolni.
A Zagyva-ügy szintén ilyen. Bár szélsőjobboldalifasiszta vagyok, de engem is felháborít az, amikor valaki, ismerve a tényeket (ezek nyilvánvalóak), azokkal nem foglalkozik, hanem belemegy abba a játékba, amit Pető kezdett, hogy a helyi cigánysággal kell elvitetni a balhét.
Pedig ez tényleg nem a ő saruk. De könnyebb rájuk fogni, mert ebből sokan tudnak hasznot húzni. És még ilyen mennyi lesz.