Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamabig

95 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hű. Nem várom meg, hogy elteljen egy év poszt nélkül, csakazértsem. Szegény csemete azért más fórumokon dokumentálva van természetesen, de megpróbálok itt is belevágni a lehetetlen dióhéj-hadműveletbe. A múlt év második felének fontos állomásai: csodaszép nyarunk volt, kis pihenéssel Nyíregyházán,…..
Anya mellé feküdt Grizzli. Vajon ki tehette oda? Anya nélkül nem megyünk le a járdáról. Zöld a lámpa/nem jön autó, úgyhogy mehetünk.  Ott játszanak a gyerekek...
Itt van a nyár, gyerek csak futva jár, taknyol nagyokat, viseli nyomokat: homlokon, térden, könyéken, fészen. Egyik begyógyul, jön a másik, üvöltés, vigasztalás, eliramlik. Olvasás, labda, iszonyú sok duma, mondatokban beszél - anyja okos fia. Reggeli köszöntés…..
Nagy családi bővülködés 2015.04.28 15:57:43
Reggeli ágyban-sötétben monológ: Hatalmas moci! Nebánt kisjány! Nebánt kisfiju! Nebánt hajszárító! Igazad van, anya! Ada, ada, ada, ada! (ti. az ada-ada mantra az a rész, amikor már fel is áll az ágyban, és egyezményesen ez a vegyél-ki parancsszó is) Ma délután pedig elkezdett…..
Fürdés utáni pizsamaosztás: - Kisfiam, most miért balhézol? Tudod, felvesszük a pizsit, a hálózsákot, megkapod a tápit, aztán már alhatsz is egy jóóóó nagyot! - Hétig!..
Kedvenc zeneklipek: Meghan Trainor: All about that bass (badabéssz, badabéssz, netodó) Bruno Mars: Uptown Funk Naughty Boy feat. Sam Smith: Lala Süsü intro Halász Judit: Ákom-bákom (születetten) SketchShe: Mime through time (szép nénik) Rémisztő zeneklip: Katy Perry: Dark Horse…..
Az utolsó falat banánt már nem kérte, ezt előbb egy fejrázással jelezte, majd mikor már rég lecsúszott az anyja torkán, átgondolta a közlendőjét, megfontoltan közölte: Inkább nem. Inkább nem.  Általában mindig valami telitalálat szituban kezdi el mondogatni az új kedvencet:…..
Nagy családi bővülködés 19 2015.03.09 15:51:11
A csupamókaság fokozódik. A gyerek egy vicces dumagép lett, papagáj módra ismételget minden mondatunk utolsó szavát (érted? látod? tudod? és társai).  Az egyik legnagyobb csúcsot még nem is írtam, hogy a sokhavi mondókázásnak is megvan az eredménye - gyakorlatilag bármelyik…..
A szex egyik legtermészetesebb következménye, és sokak szerint egyenesen egyetlen célja és értelme a megtermékenyülés és a gyerekszülés. De amint bekerült a képbe a gyerek, úgy távolodik az addigi szexuális életünk. Akár jó volt, akár nem, akkortól más lesz. Már a…..
mamabig 2015.02.18 11:39:16
@Skog: ez teljesen nézőpont, szokások stb kérdése, szerintem gyerek mellett ez egy jutalomidő, és a mindennapokban elég. Beszélgetünk, nassolunk, filmet nézünk, szexelünk, amire valóban szükségünk van, azt meg tudjuk csinálni ez alatt. Én pl az "ügyesbajos" nagy részét hétvégére hagyom, a hétköznap esték szinte teljesen a pihenésről szólnak.
A szoba közepén nagy hirtelen térdrogyasztva kezd erőlködve totyogni a mini tata. - Kakilsz, picikém? Vörösödő fejjel, hörögve ordít: - Neeeeem!! ..
Nem, nem úgy, hogy kezd egyre jobban apjára hasonlítani. Hanem úgy, hogy a szívtelen anyja otthon hagyta őt, hogy felnőttekkel fecserésszen egész nap, így apa lett a minden. A horror-orrszippantás után csak apa nyugtathatja meg. Még akkor is, ha kivételesen apa vállalja a szadista…..
Még mindig egy tündér. Giccses vagy nem, nekem mindig megmelengeti a szívem, amikor az apja is tündérbogyóként emlegeti, csak a picurnak szóló, szerelmes mosollyal.  Persze van akarata is,  bámulatos hangerővel képes kifejezni. A legújabb az arzenálban, hogy térdre vágja magát…..
A múlt hét látlelete:  1. Vendégségben játék közben - szélvészként suhanás közben idegen lábfejben megbotlás, idegen építőelemre arccal ráesés. A halványzöld színben játszó folt az.  2. Azonosítatlan körülmények között szerzett sebesülés. 3. Szőnyegpadló…..
Már lefutott halandzsa: fákáó, fákáó, f'káó!!  Aktuális halandzsák: digidigidigidigi, dugudugudugu,  Szavak, amiket naponta négyszázszor biztosan hallok: cica (jelek szerint bármilyen tárgyon fel tudja fedeznia macska formát, a hangszórótól a csíkos füzetig bármin), PomPom…..
Donát Armand 14 hónaposan kérésre már kiviszi maga után a pisis pelenkát a peluskukába. Továbbá ruhateregetésnél akkurátusan adogatja anyjának a ruhadarabokat. Nagyjából háromszor olyan gyorsan, mint amilyen tempóban ki tudom őket teregetni, na dehát egy anya se lehet…..
bögre, fakanál, csésze, fa, odú, motor (=brummbrumm), polip, bagoly, haj, hajcsat, anya, távirányító, virág, ebéd, ablak, tente, lapát, kanál, csizma, néni (kb úgy hangzik, h glünglün), bácsi..
Jár a gyermek, nagyjából szülinapja után 2 héttel kezdett el lépegetni, mostanra pedig már majdnem maratonokat fut, de legalábbis a folyosón már végig tud jönni az ajtónkig. Illetve most már kezd a kétlábon járás lenni az elsődleges közlekedés. Nagyfiam.  Szókészlet a…..
Tökéletes nap volt, remélem a kis maki is elégedett volt a körülötte forgó világgal.  Kezdjük azzal, hogy 6.11-kor ébredt először (előfordult már ilyen teljesen hivatalosan átaludt éjszaka, de a megszokott az az, hogy 5 óra körül ébred szopizni, aztán még visszaalszik, jó…..
A nemhivatalos, úgynevezett előszülinapi zsúrt Nyíregyházán tartottuk meg a családdal, Ibivel és a lányokkal. Matyóka természetesen el lett árasztva ajándékokkal. Tologatós bohóc, szirénázós tűzoltó autó, zenélős-készségfejlesztő fényképezőgép, mondókáskönyv,…..
Nagy családi bővülködés 11,5 2014.07.14 16:15:30
Még csak mi értjük a Matyónyelvet, de az biztos, hogy nagyon erősen próbálkozik már kifejezni magát verbálisan.  Mostani szókészlet: váuvá = kutya (és még legalább 8-10 más állat is váuvá); fffúúúú = ventillátor, forró étel, szél; áppá = apa (de még nagyon ritkán…..
A kanapén ülök, Matyó az ölemben ül, velem szemben. Én közben egy kézzel az egeret birizgálom, meg e-mailt olvasok, mer ilyen vacak anya vagyok, na. A gyermek azonban nem hagy elkanászodni, épp ébredés utáni széles jókedve van, gondol egyet, és nagy ívben kidől jobbra, hogy…..
Matyó ül az ágyon, és több jelentőségteljes pillantást vet az ajtó felé, majd kijelenti nagy kerek szemekkel: - Báuvvá. - majd a nyomaték kedvéért újra az ajtóra néz. - Vauvau? A kutyus?  Újra az ajtó felé néz, és megismétli: báuvvá.  - A kutyus már nincs itt, elment…..
június 10-én először aludta át az éjszakát - 8 után fektettük, és reggel 6-ig húzta, sőt egy szopi után még visszaaludt majdnem 8-ig (már előtte is néhányszor előfordult, hogy 4-ig aludt, már az is felbecsülhetetlen volt). Note: ez azóta még nem ismétlődött meg, egyszer…..
Belvárosi fesztivált terveztünk hétvégére családostul, láz, izgulás, hűtőfürdőzés, ápolgatás lett belőle. Nagyon el volt szontyolodva a picurka, bár ő nem az a típus, aki néma levertségben fekdécsel jobbra-balra - szerencsére. Erőteljes hangon jelzi, hogy bajok vannak, nem…..