Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyám Borogass (törölt)

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző bejegyzésünkben rámutattunk arra: a mindenkori kormányok számlájára írható, hogy az előrelátás teljesen hiányzik a gazdaságpolitikai döntésekből. Felsoroltuk, hogy mit tartunk alapvető problémának, miért kell újra és újra megszorító intézkedéseket bevezetni. Most…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.05.01 09:17:05
@doggfather: Há' mer' "reformok" voltak azok, meg "strukturális átalakítások" :P
A trafikügy maga korrupció. És egyetlen célt szolgál, hogy a kormánypárt közeli érdekcsoportok kezére játsszon egy újabb monopóliumot. Az egy héttel ezelőtti eredményhirdetés óta sorra derült ki a koncessziók nyerteseiről, hogy ilyen-vagy olyan módon kötődhetnek a Fideszhez. Eközben a minisztérium…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.04.29 20:01:17
@doggfather: "sok sikert hozzá, félek, hogy a válaszok, már ha jönnek törvényesek lesznek, és megállapítják, hogy minden így volt jó ahogy csinálták, sőt! "

Valamiről lemaradtál: már most is ilyen törvények, válaszok vannak. Nem csak ebben a témában, nem csak 2010 óta.
Figyeljétek meg, a politikusok a saját törvényeikről, botrányaikról sosem nyilatkoznak úgy, hogy "igazságos", csak úgy, hogy "jogos", "jogszerű".
Megszületett a Z-generáció – derül ki az Ipsos F&F legfrissebb, fiatalok médiafogyasztási szokásait vizsgáló kutatásából. Egyoldalú, határozott, mégis kiszolgáltatott és kétes jövő előtt álló társaság az övék: 67 százalékuk csupán a televízióból értesül a…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.04.19 09:33:35
@Bicepsz Elek77: Nem egészen értek egyet. Az interneten sem fog az ember teszemazt kuruc.info-t olvasni (és komolyan venni), ha keményvonalas LMP-s, vagy pl. a kvantumfizikusok sem fogják wmiki blogját bújni, ha nem muszáj.
Agymosás-megközelítésben: az internet olyan, mint egy végtelen számú csatornával rendelkező TV. A különbség az, hogy ténylegesen is arra az agymosó-csatornára kapcsolhatsz, amelyikre szeretnél, nem pedig abból a 10-20-50-100-ból választasz, amelyiket kapod kábelen, tehát tulajdonképp te magad mosod ki az agyadat, önmagadat kondicionálod :) De a végeredmény kb. ugyanaz, csak a megideologizált csoportok lesznek darabszámra többen, az egyes csoportok pedig létszámra kevesebben. Divide et impera!

"A szamitogep egy intelligensebb, aktivabb eszkoz."

Egyáltalán nem intelligens. Messze van még a technológia attól, hogy egy számítógépet "intelligensnek" lehessen nevezni. A számítógép egy egyszerű automata: parancsot kap, végrehajtja (benne is van a nevében: olyan gép, ami kiszámít dolgokat). Más kérdés, hogy pl. a TV-hez képest exponenciálisan nagyobb a kiadható parancsok száma, de attól még csak egy egyszerű automata marad mindkettő, amik utasításokat hajtanak végre.
úgyelegem van mán. sok szar közül kiböngészem a valós álláslehetőségeket, betolok egy önéletrajzot s egy motivációs levélnek nevezett ömlengést, aztán várok. ja. úgy egy éve lassan. minden délelőttöm azzal telik, hogy böngészek, csatolok, levelezek. beláttam, hogy román…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.04.10 08:39:56
@Ronald: Kedvencem ebben a témában, amikor a fejvadász nem volt hajlandó elárulni se a cég nevét, se a profilját ("nincs felhatalmazásom"), de persze én írjak nekik motivációs levelet, hogy miért szeretnék náluk dolgozni, milyen képességekkel rendelkezem, amire szükségük lehet. Gyorsan elküldtem az illetőt a bús picsába :)
Rég volt már költségtérítéses téma, pedig imádtuk annak idején, ahogy megmagyarázták. Különösen Nyakó Pista és a kedves felesége sztorija volt a kedvencünk, akik 4 év alatt ketten 36 millió forint költségtérítést markoltak fel, mert külön-külön utazgattak haza…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.04.05 09:17:32
@Pussy Riot: Én inkább azt látom, hogy teljesen mindegy melyik pártra szavaz az ember, ugyanaz a szakmailag inkompetens harácsoló-fajta mindegyik, csak a klánok neve és cégére más.
Anyám Borogass (törölt) 2013.04.05 09:20:08
@Kukoricajancsi: Őszintén? Inkább költenék arra, azon legalább lehet röhögni :) Hangulatjavító intézkedés lenne, vagy hogyan nevezik ezt a fejesek.
  A HaHA fellépése nyomán a múlt év végén a szélesebb közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szakmai, közpolitikai minőséget képvisel a kormány felsőoktatással kapcsolatos politikája.  Azok a napok, amikor naponta aszerint változtak a…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.28 14:52:54
Én azt látom, hogy 1990 óta az összes kormány csak és kizárólag elvonja a pénzeket az egészségügytől, oktatásügytől (furcsa ellentmondás, hogy pl. az egészségügyi járulékokat viszont szinte mindig megemelték eddig... Megemelik az eü.-járulékot, ÉS ezzel párhuzamosan pénzt vonnak ki az eü.-ből. "Zseniális" ötlet!). Szóval már több mint két évtizede megy a következő játék: az összes párt ellenzékben habzó szájjal veri az asztalt, hogy nem szabad pénzt elvonni az oktatástól, egészségügytől, mégis amint kormányra kerülnek, az első intézkezdések között újabb forráskivonásokkal "büntetik" a fenti két területet (is), tekernek még egyet a présen. Bort isznak, vizet prédikálnak. Ha még ez sem lenne elég, akkor mostanában megfejelik azzal is, hogy amíg régebben még néha sikerült kinevezniük egy-egy hozzáértő minisztert vagy államtitkárt az adott területre, akik enyhítették a forráselvonások negatív hatásait, addig az utóbbi kb. 10-12 évben már ez se nagyon megy nekik (vagy már nem érdekli őket a látszat fenntartása sem).
Valahogy a "földig leromboljuk, hogy utána kacsalábon forgó palotát építsünk a helyére"-tervnek mindegyik kormány csak a "földig leromboljuk"-részéig jut el. Jellemző a magyar politikai "elit" "szakértelmére", hogy még a rombolás se megy nekik tökéletesen, eddig még mindig maradt valami lerombolnivaló a következő ciklusra is. Tény, hogy egyre kevesebb, 23 évnyi kitartó munkájuk nemsokára meghozza rothadt, férges gyümölcsét. De tegyük fel, hogy csak jót akarnak, ebben az esetben hadd tegyem fel a kérdést: ha csak lerombolni 20-30 évig tart nekik, akkor mennyi idő lesz, amíg felépítik az újat helyette? Addig hol fognak tanulni, gyógyulni az emberek, meg a gyerekeik, meg azoknak a gyerekeik, meg azoknak a gyerekeik?
Csoda történt a magyar gazdaságot illetően! Nem sokkal azután, hogy Matolcsy Györgyöt választották meg a jegybank elnökének, az ez évben folyton recesszióban lévő magyar gazdaság mégis növekedni fog 2013-ban -legalábbis Matolcsy, az elnök embere szerint. 0,5%-os gazdasági…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.28 09:11:11
@Blogger Géza: "Érdekes visszamenőleg megnézni ezeket a dolgokat, a "neves" előrejelzők ugyanúgy nem szoktak szinte semmit eltalálni. "

Ez egyáltalán nem meglepő. 30-50 évekre előre készítenek olaj, arany, egyéb nyersanyag ár/készlet előrejelzéseket, de még azt sem tudják megsaccolni, hogy idén nyáron mennyi lesz az ára a fenti nyersanyagoknak.
De azért valljuk be, a politikusoknak is kicsit több esélyük lenne GDP-növekedést eltalálni, ha nem akkor jósolnának emelkedést, amikor a tendencia csökkenő, hanem megvárnák a mélypontot (ha egyáltalán létezik olyan).
A politikusok egyébként is elmentek a "jólét"-jóslásból a GDP-jóslás irányába, "idén még meg kell húzni a nadrágszíjat, de jövőre már jó lesz", ismerős? Ugyanezt nyomják most, csak GDP-vel kapcsolatban, mert a jólétet már senki nem kajálja be (sőt, pl. Orbán Viktor ki is jelentette, hogy majd csak 20 év múlva lesz jó, erre ugyanazt mondom, mint az első bekezdésemben: még az ideit se tudta soha eltalálni... ).
Én meg azt jóslom, hogy kb. ugyanolyan "sikeresek" lesznek ezek a GDP-jóslatok is, mint a jólétiek voltak. Pedig a GDP-jóslatokat átlag 2-3 havonta korrigálhatják (és korrigálják is), de így se fog sikerülni.
hacsaknem Na, ki is a demokrata? 2013.03.27 15:46:30
Egyáltalán nem vagyok kíváncsi Kövér László Heti Válasznak adott interjújának március 28-án megjelenő, teljes terjedelmű változatára. Amit az előrebocsátott böfögésből tudni lehet, így is bőven elég arra, hogy Hofi egykori ténymegállapítása mellé újabb vonalat…..
Naiv ügyfél extrém hirtelenséggel Tescóban vásárolt játékszoftvert, amiről csak otthon derült ki, hogy az aktiváló kódja már nincs benne. Az üzletben természetesen őt vádolták csalással: Ma délelőtt esett meg velem, hogy a Szombathelyi Tescoban engedtem a kísértésnek,…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.05 22:46:42
"...a kedves kisasszony a vevőszolgálati pultnál közölte velem, hogy nem dőlnek már be ennek a trükknek, biztos otthon kivettem a kódot tartalmazó kártyát, és most ingyen akarok újhoz jutni, és a neten eladni..."

Számomra az a legfurcsább, hogy az átlagmagyar (mint pl. a posztoló) ilyenkor az első hangos szóra fülét-farkát behúzva meghunyászkodik, hazamegy, és a homáron/faszbukon/netes fórumokon/haveroknak/egyéb semmilyen jogkörrel nem rendelkező, segítségnyújtásra alkalmatlan-esélytelen fórumokon füstölög durcásan.
Na és akkor mi van, ha megvádolt a lopással? Bizonyítsa be ő, hogy én vagyok a tolvaj. Rendőrt, fogyasztóvédelmet, vásárlók könyvét, felettest ott helyben kihívni/felhívni/elkérni/odahívni (nem fenyegetőzni vele, megtenni azonnal), aztán bizonyítsa be nekik, hogy én vagyok a tolvaj, állok elébe a házkutatásnak, motozásnak, nincs rejtegetni valóm. Az én szemszögemből maximum ugyanott leszek a végén, mintha nem szóltam volna: nincs jogtiszta szoftverem. De a kedves vevőszolgálatos kollégát megvizsgálják, kivizsgálják, rapportra hívják, jegyzőkönyvet vetetnek fel vele, jegyzőkönyvet vetetnek fel róla, belenéznek a segge lukába, és ha ki is derül a több hetes-hónapos mizéria végén, hogy ő nem tévedett, legközelebb kétszer is meggondolja, hogy vevőt cseszegessen.
Emberek, álljatok ki a magatok igazáért, mert senki más nem fogja helyettetek megtenni!
Egy kötött sapkás, szakállas, vastagkeretes szemüvegben a világra magasról tevő, azaz „átlagos” hipsztergyereket küldünk Malmőbe, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált. Amire egyébként nincs esélye – nem azért, mert hipszter, hanem azért, mert magyar. Március 2-án…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.04 22:41:08
Örülünk, Vincent? Buták 2013.03.02 13:59:34
    Orbán Viktor egy buta embert jelölt a Magyar Nemzeti Bank élére. Nem idiótát, nem fasisztát, nem pszichopatát, hanem csak egy butát.     Matolcsy György egy fantaszta, aki időnként teljesen elképesztő hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.02 23:03:02
Szerintem Matolcsy olyan, mint Draskovics volt az MSZP-kormányban. Még a magyar átlaghoz képest is gyenge politikus mindkettő, mégis kulcspozícióba kerültek, és csak felfele buktak. Valami nagyon kompromittáló dologgal szorongathatják az aktuális főnökük tökeit :)

A viccet félretéve, tök egyszerű a séma: az MNB az magyar gazdaságpolitika egyik kulcsfontosságú alakítója, eddig relatíve független volt (valljuk be, azért nem teljesen, de nemzetközi elfogadottság és szakmai hozzáértés szempontjából nagyjából oké volt az eddigi vezetés), most már objektíve is kézi irányításra állítják át. Ami fontos, hogy 6 évre választják meg a tagokat, így a következő parlamenti ciklusban is Fidesz-kézen marad, akárki nyeri a választásokat. Ha a Fidesz nyer, akkor csinálják tovább amit akarnak. Ha egy baloldali koalíció, akkor az alakítandó kormány gazdaságpolitikájáknak ott tesznek majd keresztbe az MNB-n keresztül, ahol nem akarnak, így annak a kormánynak jelentősen beszűkülnek a lehetőségei a gazdaságpolitika alakítására (monduk én nem látok a mai magyar politikai palettán olyan embert, aki képes lenne átfogó reformot kitalálni, a posztban szereplő közgazdászok meg valószínüleg nem véletlenül nem kerülnek a hardcore politika közelébe, szóval attól nem "félek", hogy itt reformok lesznek a következő 10-15 évben, akárki is lesz kormányon).
Gyakorlatilag egy esetleges kormányváltás esetén még jobban szétverik a gazdaságot az MNB-n keresztül, aztán a 2018-as választásokon majd ujjal mutogathatnak, hogy "merezaszemét baloldali kormány milyen szar gazdaságpolitikát csinált, szavazz ránk".
Ezen kívül jönni fog még legalább egy adócsomag ebben a ciklusban, ezt Matolcsy már nem jelentheti be személyesen, reputációja a béka segge alatt, még egy pakkba teljesen belebukna, és simán magával ránthatná az egész kormányt, ami elég ciki lenne Orbánnak a választás előtt kb. 1 évvel. Ezért beraknak egy a nép számára kevésbé unszimpatikus, kevésbé előtérben lévő, de azért ismert arcot, egy (természetesen) hűséges pártkatonát az NGM élére, vigye el majd a balhét ő. Ha nagy lesz a felháborodás, simán leváltják, hogy "ejnye, ez a Varga Misi nem azt csinálta, amit mi mondtunk", a kedélyek lenyugszanak, Varga pedig a színfalak mögött megkapja a jutalmát. Ha nincs bukta, lenyomják ezt is a nép torkán, akkor maga a miniszterség a jutalom Vargának.
Vicces a stratégiájuk, de igazából egy közepesnél jobb ultijátékos, vagy egy I. osztályú sakkozó már simán átláthat rajtuk, ha nagyon akar, és 4-6 hónapig odafigyel a húzásaikra.
Ja, és ami nekünk, adózó polgároknak a legfontosabb: 3 hónapon belül jön a következő "you know, package".
Megint egyszer megemelem kalapom a Mágus előtt:, nem keverte rosszul a lapokat.Persze, ebben zseni, így nem csodálkozom -- nem is kedvelem érte -- de ami jár az jár.Olvasatomban ugyanisMatolcsy Györgyöt eltávolította a gazdaság irányításából,ezt a piacnak is megüzente,s a piac ezt…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.03.02 22:52:01
@Frady Endre: "Netán pápa?"

Az mondjuk pont nem, de fideszes pápánk jelen állás szerint lehet még :D
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.02.21 21:38:38
1. Az adórendszerrel nem az a probléma, hogy az SZJA 1, vagy 2 kulcsos. A probléma az adórendszerben az egyéb hozzájárulásokkal, járulékokkal van. Kibeb*szott sok egyéb marhaságot fizetünk/fizet a cég utánunk, ami után szinte zéró ellenértéket kapunk/kap a cég. Ezeket az átláthatatlan járulék-céges adó-hozzájárulás dzsungelt kéne megmetszeni, gatyába rázni, egyszer, normálisan, hosszútávon, nem 1-2 évekre ("package, you know", "csak még idén húzzuk meg a nadrágszíjat, aztán jövőre...", és társai ) de ehhez nem mernek hozzányúlni (és szerintem nem is tudnak, lásd: 2. pont), mert a nyugdíjasok és a mélyszegények szívnák meg rövidtávon legjobban egy radikális járulék-ellátás átalakítással (szavazóbázis ugye, éhes ember a hasával szavaz), másrészt meg nem is akarnak, innen lehet kitalicskázni a legtöbb lóvét feltűnésmentesen.

2. Kérlek titeket, ne legyetek naivak/naivák, hogy majd jön a Bajnai/Fletó/Vona/Schiffer/egyéb aztán hirtelen csoda történik. Ugyanilyen csodavárás miatt kapta meg a Fidesz a parlamenti 2/3-ot, aztán meg lehet nézni, hogy milyen csodát műveltek (csoda, hogy még létezik az ország). Az alternatívák egy része már rég megmutatta, hogy pontosan ugyanannyira képes, mint Vikiék, a másik részének még programja sincs, a harmadiknak meg ugyanaz, mint a Fideszé, megfűszerezve egy kis nacionalizmussal-szalonrasszizmussal. Ugyanarról a hidráról van szó, csak más-más fejére hallgattok. Be kell látni, hogy jelenleg a magyar politikai palettán NINCS olyan ember, akinek akár egy szavát is el lehetne hinni, SEM olyan, aki rendelkezne a megfelelő kvalitásokkal, hogy az ország problémáinak legalább egy részére életrevaló, hossszútávú megoldást találjon ki.

Ez van.
A Fidesz agit-prop osztály áldokumentaristái Biszku Béla bácsi "leleplezése" után, politikai célokra szeretnék használni a II. világháború végén történt tömeges nemi erőszakot és annak elmesélését. Meglehetősen virulens fabula az álkonzervatív jobboldalon, hogy a…..
Naiv ügyfél hivatalosan is feladta a harcot, és most már csak terápiásan írta ki magából, hogyan nem sikerült bő egy évtized alatt egy nagyon egyszerű adminisztráció műveletet végrehajtani az ELMŰ-nél: Nagyszüleim lakását megörököltem, a villany (ELMŰ) 2001-ben elhunyt…..
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
Anyám Borogass (törölt) 2013.02.18 23:28:12