Regisztráció Blogot indítok
Adatok
külföldönkívüli

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben elvetett gondolatok után eszembe jutott, hogy a Tarih-i Üngürüsz milyen sokszor sietett már a segítségünkre. Az abban található különös módon leírt nevek már több alkalommal is továbblendítették a kutatást a holtpontról. Bizonyára emlékszünk, hogy a…..
külföldönkívüli 2013.04.07 22:31:27
@Vágtázó Csiga: Bízom benne, hogy olvasott kollégák figyelmét nem kerülte el a következő kiadvány: Náray Antal visszaemlékezése címmel, idézet a műből: "Politikai rabságomban, az alsó ausztriai Melken való átszállításom alatt, 1945. április 1-én, bizalmas emberemtől értesültem, hogy a m. kir. Hadilevéltárnak légvédelmi okokból Budapestről előbb Sümegre, onnan pedig fogságba hurcoltatásom után, a magyar "nylskrszts" kormány által, politikai okokból Németország területére kiszállított, 1938-1945. évi háborús iratanyaga, légitámadás következtében, a vasúti kocsikban elégett. * A hírt ellenőrizni nem állt módomban, mert fogságomból az amerikai hadsereg előrenyomulása folytán csak 1945. április 28-án szabadultam... itt és ott... A hír akár fenti értesülés formájában igaz, akár olyanképpen, hogy az érdekeltek az okmányokat szándékosan megsemmisítették, úgy az írásokkal együtt Magyarország hadba lépésének alapokmányai is elvesztek. Könnyen történhetik meg tehát, hogy hamis vádak ártatlanokat érnek, a bűnösök pedig büntetlenül fogják tovább űzni hamis játékukat." id. mű vége.

* Az egykori Hadilevéltár második világháborús iratanyaga 1944-1945-ben súlyos veszteségeket szenvedett. Egyes vezérkari főnöki osztályok , honvédelmi minisztériumi osztályok iratanyaga teljesen megsemmisült, illetve rejtőzik feltáratlanul külföldi levéltárakban, magángyűjteményekben. A Legfelső Honvédelmi Tanács iratai sem kerültek ez idáig elő."

Utolsó hsz-em javítása pedig 1355 Zűr-ich Nagy Lajos és nem pedig Károly Róbert Svájc.
Szkítiától Maghrebig A Kőszikla 2013.02.18 10:46:29
2012 novemberében, Debrecenben, a Régről regélők... c. előadássorozat keretei között ismét lehetőséget kaptam, hogy legújabb kutatási eredményeimről beszámoljak. Ez volt az első olyan alkalom, amikor a Nagy Konstantinnal és Cirillel kapcsolatos gondolataimat szélesebb körben is…..