Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julis

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mezei néző Álomkommandó HELYETT 2013.10.23 13:37:08
Ezekben a sorokban elnézést kérek Eszenyi Enikőtől, akit 25 éve követek és valóban nagyrabecsülök. Sajnálom, hogy a Vígben most úgy érzik, hogy ártottam nekik azzal, hogy több főpróbájukon (is) részt vettem ÉS ezekről írtam. Évek óta teszem ezt zárt körnek, nem is…..
Egy sajtóbemutató keretében megnézhettem a Rózsavölgyi Szalonban Mark St. Germain: Az utolsó óra című egyfelvonásos darabját. Az előző levélben már beharangoztam ezt. Jordán és Alföldi, egy előadásban, körítés nélkül...
"Kinyújtjuk egymás felé a karunk, de hiába minden erőfeszítés, egyedül vagyunk" - valahogy így kezdődik a Danton. Ma megnéztem a második nyilvános főpróbát is, az első alkalomnál is jobban élveztem, ma rá tudtam Stohl játékára is hangolódni, ettől az idézett első…..
A Vígszínház nagyvonalú és roppant ésszerű gesztusa, hogy mielőtt egy előadására rámondaná, hogy ez itt a premier, számos esetben, egy egész héten át lejátssza különböző összetételű nézőközönségnek.  Én egy ilyen alkalmat láttam, szombaton, ráadásul a…..
Alföldi Róbert még 32 percig igazgatója a Nemzeti Színháznak, a mai Búcsú-gála krónikájának leírását minden bizonnyal már a Vidnyánszky-érában fogom tudni csak befejezni. Elég időbe fog telni, hogy az általam átélt 5 óráról beszámoljak (17.30- 22.30). A roppant erős…..
"Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!" Röviden: a fenti mottóról szól az előadás. Hosszabban:Ha rákattintotok a port.hu…..
Tegnap láttam egy fantasztikus előadást, címe: A FAJOK EREDETE. Azt, hogy pontosan mire lehet számítani,  azoknak nem kell részleteznem, akiknek valami beugrik Sherer Péter és Mucsi Zoltán nevéről (Nézőművészeti Kft, Jancsó-filmek és a jelenleg is futó Munkaügyek). Ha…..
A legutóbbi levelekből kimaradt két előadás, nem azért mert nem voltak fontosak, csak azért, mert az egyikről egy alapos elemzést kellene írni, azt érdemelne és még gondolkodtam a dolgon. Még mindig gondolkodom, de előbb-utóbb csak leírom, hogy milyen a Jadviga párnája…..