Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rv.varga

38 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Cikkünk második részében kizárólag azzal a kérdéssel foglalkozunk, hogyan reagált a helyi Fidesz által irányított önkormányzat a Kossuth-szobor eltávolítása elleni lakossági akcióra. A tényeket az 1. részben részletesen megírtuk. A reagálás március elején kezdődött, amikor még folyt az…..
Rákosmente Önkormányzata március 21-én restaurátor segítségével leemeltette a Csaba vezér téren található Kossuth-mellszobrot, amelyet a felújítást követően a Rákoscsabai Közösségi Ház előtt helyeznek el – adta hírül a rakosmente.hu honlap és számos helyi írott és online sajtó. A témának kicsit…..
Amit most leírok, még karácsony előtt esett meg velem, s akkor úgy döntöttem, várok a közreadásával az ünnepek utánra. Milyen jól tettem, hogy így döntöttem, értékes adalékokat kaptam hozzá. Éppen kiállni készültem a kocsival rákosligeti otthonomból, amikor…..
December 24-én délelőtt tíz óra tájt mentem el kenyérért az egyik rákosligeti pékségbe. Sajátosságom, hogy szeretem, ha minél frissebb egy kenyér. Már messziről láttam, hogy a sor jócskán az utcára is kinyúlik, becslésem szerint úgy 20-25-en voltunk.  S amikor kijöttem az…..
  A fenti sajátos kérdés Budapest XVII. kerületének képviselő-testületi ülésén fogalmazódhatott meg az emberben. Még decemberben volt az ülés, hosszasan is tűnődtem azon, hogyan tálaljam? Végül is úgy döntöttem, nem személyeskedni fogok, hanem az egész kerületi politikai…..
  Boldog és sikerekben gazdag újévet kívánok minden Olvasónak! Természetesen nem olyan újévi jókívánságokra vágyom, mint az M0-s fizetőssé tétele. Mi itt a XVII. kerületben még „jól” jártunk, változatlanul ingyen utazhatunk a szomszéd településekre, mint Ecser,…..
  A képviselő-testület novemberi ülésén napirendre került témák közül van még egy, amelyre mindenképpen szeretnék visszatérni. Ez pedig a választókerületi keret harmadik negyedévi felhasználása. Teszem ezt annak ellenére, hogy a napirend hozzászólást nem generált, vita…..
Azt hiszem, hogy a kerület minden egyes lakóját összeköti az a cél, hogy legyen közvetlen összeköttetésünk a metró jóvoltából a várossal. Nos, egyelőre elszállni látszik a remény, hogy ez, ha nem is a belátható időben, de legalább középtávon megvalósulhasson. A főváros…..
Szűk két és fél év szünet után mentem el ismét a Városházára a XVII. kerületi képviselő-testület ülésére. (Ez már rendes ülés volt, nem csak protokolláris, mint az októberi, amikor megalakult.) Kíváncsi voltam, mi változott ez idő alatt, azóta, hogy nem önszántamból,…..
November 15-én a Honvéd-Kipszer csarnokában rendezték a cselgáncsozók Diák C korosztályának Magyar Bajnokságát. A XVII. kerületi Judo Sz.K. csapata nyolc versenyzőjét indította. Ragyogóan teljesített a csapat. Magyar Bajnokságot nyert lány 36 kilogrammban Hoksza Panna, 40…..
  Nemrégiben bejárta egy, a szokottnál kicsit hosszabb eszmefuttatás a Facebook különböző XVII. kerületi csoportjainak oldalait, amelynek az írója – feltehetőleg naiv jóindulatból – azt a vízióját vázolta fel, hogy politikai kutató laborként funkcionálva, kerületünkben…..
Október 22-én tartotta meg alakuló ülését az október 12-én megválasztott XVII. kerületi képviselő-testület. Béres Károlynénak, a helyi választási bizottság elnökének a választási eredményekről adott tájékoztatója után Riz Levente polgármester és a megválasztott húsz…..
  Mostanra már mindenki tudja, hogy a XVII. kerületben gyakorlatilag nem történt lényegi változás az október 12-i önkormányzati választások eredményeként. Riz Levente maradt a polgármester, mind a 14 választási körzetben a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. Pártszinten mindössze…..
  Róna Péter közgazdász bizonyára nem értene egyet a fenti címmel, mert az ő megítélése szerint – mint azt a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban az önkormányzati választások előtt tartott LMP-fórumon kifejtette – a deviza alapú hitel hibás termék, nem…..
  Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt-PM közös polgármesterjelöltje a kerület jelenével és jövőjével kapcsolatos elképzelésekről nyilvános vitára hívta ki Riz Levente regnáló polgármestert, aki a Fidesz-KDNP színeiben szándékozik újrázni…..
  Rogán Antal legutóbbi rákoskeresztúri lakossági fórumán „szovjet tudósok szerepét betöltő londoni elemzők”-ről beszélt, amivel csak főnöke különböző alkalmakkor elhangzott hasonló szellemű megnyilvánulásait szajkózta. Valóban hidegen hagyják őket a különböző…..
  Azt hittem, hogy a héten messze a legjelentősebb esemény Rogán Antal fóruma lesz a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban a rezsicsökkentésről, a devizahitelesek problémájáról és a bankok elszámoltatásáról. Hát… Szóval… Ezúttal korábban mentem, mint az…..
Öt polgármesterjelölt és hetven képviselőjelölt közül választhat Budapest XVII. kerületében polgármestert és húsz önkormányzati képviselőt a kerület lakossága. Egy polgármesterjelölttel és három képviselőjelölttel többen vannak, mint négy évvel ezelőtt…..
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
rv.varga 2014.08.11 12:02:40
@Tüzes Mackó: „Engedelmeddel az írásodat a globalizáció kritikájának érzem.”
Érdekes, hogy a magyarok százezrei oda menekülnek, ahol dúl a globalizáció.
Az alábbiakban az Együtt XVII. kerületi szervezetének közleményét adjuk közre, néhány gondolattal kiegészítve a végén. Az Együtt XVII. kerületi szervezetének közleménye Az Együtt XVII. kerületi szervezete tájékoztatja valamennyi támogatóját, szimpatizánsát és…..
  A Kúria megerősítette a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amely szerint jogszabálysértő volt Lukoczki Károly plakátjainak eltávolítása a XVII. kerületi Pesti út mentén álló villanyoszlopokról. Mint annak idején több fórumon olvasható volt, április 3-án, három…..
  Megjelent hétfőn este a feleségemnél egyik rég nem látott barátnője. Természetesen a választások után egy nappal a nők sem tudták kihagyni ezt a témát. A barátosné elmondta, hogy az egyik szomszédnője könyvelő, és egyszerűen nem tudta megemészteni egyszerűen matematikai…..
Április 1-jén olvastam az egyik kerületi honlapon, hogy szeptemberig hat hónap alatt villamos-összeköttetés létesül a XVII. kerület központja és a főváros valamelyik már működő hálózata között. Fotóval is illusztrálták a leendő vonalról szóló írást. Kerestem a hír…..
  Április 3-án a déli órákban ismerős tettesek jelentek meg a Pesti úton és szisztematikusan szedték le Lukoczki Károlynak, a kormányváltó erők képviselőjelöltjének a plakátjait, összesen mintegy hetvenet. Nem sötétben az éj leple alatt, nem egy azonosíthatatlan fekete…..