Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joó Áron

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon úgy fest, hogy második nekifutásra sem jut el odáig az ellenzék népszavazási kezdeményezése a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, hogy megkezdődjön az aláírásgyűjtés, mivel egy „szemfüles” magánszemélynek ismét sikerült megelőzni beadványával az MSZP-t, amely…..
Joó Áron 2015.11.03 11:20:01
2002-től a FIDESZ megszüntette az addig általánosan járó hétvégi pótlékot, ami az időegységre eső bér 100%-a (!!!) volt. Tette mindezt a multik nyomására. Így a kereskedelembe, egészségügyben, közlekedésbe, stb. dolgozók havi szinten cirka 40-60 órányi bértől estek el. Ez éves szinten 3-4 havi kiesés 8!!!). Ezt követően 2012-ben elvették a délutáni pótlékot, az éjszakait pedig visszavágták (szintén a multik, leginkább a Mercedes nyomására), ami újabb egy havi bérkiesést eredményezett az érintetteknek. Egyedül a kereskedelemben hagytak meg némi hétvégi jellegű pótlékot, ami vasárnapja járt, 50%-os mértékkel.
A leírtakból látszik, hogy itt nem a dolgozók védelme volt a cél, hanem a multik csicskáztatása és a baráti cégek helyzetbe hozása. Miközben statisztikák szerint a magyar láncok fizetnek a legkevesebbet a dolgozóknak (a CBA pont feleannyit mint az Aldi)ők azok akik a béren kívüli juttatás fogalmát nem is ismerik, jellemzően szürkén foglalkoztatnak (pl. CBA dohánypultnál 4 órára bejelentett közmunkást 8-10 órában, stb.)és az áraik is jóval magasabbak, mint a multié, a forgalmazott áruk minősége pedig ugyanolyan szórást mutat, mint a multinál. Összegezve kinek lenne jó, ha magyar láncoknak teret engednének? Az államnak nem,mert lényegesen kevesebb bevétele van belőlük a jelentős kedvezmények és a szürke foglalkoztatás miatt is. Az ott dolgozóknak sem, mert rosszabb fizetésekért, rosszabb munkakörülmények mellett, cafeteria nélkül és sokszor valóságot nem fedő munkaszerződéssel alkalmazzák őket. A vásárlóknak sem nyerő a magasabb árak miatt, ami egyáltalán nem hordoz magával jobb minőségű árukínálatot. Szóval ebben a játszmában csak a tulajdonosok lennének jó pozícióban.

Egyébként az elég érdekes lenne, ha a kötelező létszámbővítés hatására a magasabb béreket és jobb körülményeket biztosító multik elszívnák a munkaerőt a kizsákmányoló magyar láncoktól...
Az áruházlánc a kormány stratégia partnere. Legalábbis kötöttek ilyen szerződést egymással. A KDNP a Fidesz partnere a hatalomban, ők is kötöttek ilyen szerződést. A Tesco több ezer munkavállalót foglalkoztat az áruházaiban. A KDNP is elég jól elvan a saját létszámával,…..
Joó Áron 2015.01.13 16:07:55
Azért azt látni kell, hogy amikor a bevásárlóközpontok elkezdtek megtelepedni, akkor a magyar vállalkozóknak is lehetőségük lett volna hasonló felépítésű láncokat létrehozni. Ja, hogy nem volt rá pénzük, illetve nem akarták vállalni az ezzel járó kockázatot? Viszont elég erős igény jelentkezett vásárlói oldalról olyan boltokra, ahol az egész hétvégi bevásárlást végig lehet vinni. Ez az elvárás a mai napig nem csökkent, ugyanis a mai világban egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy 4-5 boltot végigjárjanak egy nagy bevásárlás miatt. Emellett a nép nagy része addig igényt fog tartani az olcsóbb termékekre, amíg a keresetek a mostani szinten maradnak. Felesleges itt az osztrák és német példával jönni, mert ott a legdrágább hazai termékekből is sokszorosát tudják venni a fizetésből, mint nálunk a legolcsóbból. Azt csak csendben jegyzem meg egyébként , hogy a sógoroknál is azért vannak ám nem osztrák kereskedőláncok rendesen. Másrészt én is azt gondolom, hogy a nagy multiellenességnek nem az emberek érdekeinek megvédése a cél. Itt arról szól minden, hogy a holdudvar gazdagodjon. Lásd földtörvény,plázatörvény trafikmutyi, stadionok, paks II. tankönyvkiadás és terjesztés,stb., stb.
Azt is látni kell, hogy a multiknál dolgozók fehéren vannak alkalmazva, kapnak cafetériát, megkapják a szabijukat, szabadnapjukat, ami nem mondható el a magyar üzletekről. Kezdve a kis butikoktól csak meg kell nézni hogyan zsákmányolják ki a dolgozókat.A multi nem tud ilyet csinálni, mert a hatóságok véletlenül csak őket ellenőrzik 2010 óta. Ismerősök dolgoznak Tescoban Lidlben, Aldiban Rossmannban, és állításaik szerint mindent megkapnak ami jár nekik. Ezzel szemben egy rokon közmunkásként volt alkalmazva 4 órás bérért CBA trafikba, napi 10-12 óra munka mellett... Hát nagy megváltás volt neki, amikor át tudom menni egy Aldiba.... Arról nem is beszélve, hogy miként trükközik a CBA a bevétellel, a pénztárszalagokkal (amíg nem élt az új rendszer) és hogy minként viszi ki a pénzt az országból a svájci leánya által.
Szóval akinek nem elég jó amit a multiknál kap és van pénze, az nyilván nem a Tescoba megy, de az biztos, hogy siralmas lenne, ha CBA és hasonlók maradnának a multik után.
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
Joó Áron 2013.03.17 16:21:00
@Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll:
Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll írta:

"@Joó Áron: Okostojás, az üdvözöljük ausztriában sms-t miért csak azok kapják meg, akik átlépik a határt??
Mégiscsak lehet valahogy lokalizálni a dolgot??"

Kérlek vedd a fáradságot és nézz egy kicsit utána miként is működik egy mobil hálózat, ez nem nehéz feladat az internet világában. Ne keverd a roamingot a honos hálózaton belüli mobilozással! Roaming esetén, ha feljelentkezel egy nem honos hálózatra (ahogy írtad, ha pl. Ausztriába mégy) akkor az ottani hálózat észlelve az "idegen" SIM kártyát, annak honos szolgáltatójától lekéri a SIM-hez rendelt és igénybe vehető szolgáltatások körét, sok-sok egyéb paraméter mellett. Tehát így azonnal tudott a honos háló számára, hogy melyik idegen szolgáltatóra szeretne, vagy jelentkezett fel az előfizetője. És innen már nem kérdés, hogy milyen jellegű Welcome SMS kell feléje küldeni.
Egyébként köszönöm, hogy leokostojásoztál, igazán hízelgő:):)
Joó Áron 2013.03.17 23:10:25
@Meridian74:
Nem akarlak bántani, de a tudásod a mobil távközlés tekintetében egyrészt nagyon elméleti, másrészt eléggé megkopott. A bázisállomás nem tárol semmilyen előfizetői adatot, ha másért nem, akkor azért mert semmi érteleme nem lenne. Elméleti szakkönyv írhat ilyet, de az még nem jelenti azt, hogy így is működik valójában. A vivő, csatorna vs. bázisállomás tekintetében jelentősen eltérnek a dolgok az általad leírtaktól legyen szó akár 2, 3, vagy 4G-ről, de ez a topic témája tekintetében mellékes.

Azzal pedig végképp nem értek egyet, hogy a béreken történő sporolásnak esett áldozatul az értesítendők körének szűkítése,legyen szó bármelyik szolgáltatóról. Hidd el, bármelyikük megtette volna ha lenne rá lehetőség. Leírod itt a mérnöki béreket (20k/óra, ami szerintem bőven túlzó saját munkaerő esetében, már csak azért is , mert 176 óra x 20k.....) illetve, hogy mindenáron spórolni akarnak a szolgáltatók, de ha végiggondolnád, hogy az összesen 7 millió kiküldött SMS önköltségi díja (licence díja) csak 1 forinttal számolva is üzenetenként, néhány nagyságrenddel magasabb összeget ad, mind a mérnökök pár órára eső bére. Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy ez nem "rutin feladat " kérdése, és NEM LEHET SZEGMENTÁLNI lokációra külön, jó pénzért megvehető feature nélkül. Minden ilyen jellegű felvetésed meg lett cáfolva, de te továbbra is így, vagy úgy, de kötöd az ebet a karóhoz. Teszed ezt annélkül, hogy megfelelő szintű ismereted, vagy tapasztalatod lenne a témában.

Én itt befejeztem a mobil távközlési témát, és ez úton kérek elnézést mindazoktól, akiket untattunk a szakmai részletekkel.
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
Joó Áron 2013.03.13 12:09:07
Ha nép szemével nézzük, van különbség magyar és nem magyar bank között? Mennyivel jobb egy magyar pénzintézet? Ahogy itt írták, pl. az OTP évtizedek óta a messze a legmegterhelőbb díjakkal dolgozik a többihez képet, és ugyanúgy adta a devizahiteleket gátlástalanul mint bármelyik másik pénzintézet... Ezen túlmenően a külföldi leányaitól semmivel sem visszafogottabban lapátolja haza a pénzt, mint a piac más szereplői innen. Akkor most hol is az eltérés? Csak azt ne mondjátok, hogy a hazai bank akkora előnyt jelente az országnak.... ld. plázastopp, illetve különadó az élelmiszer-láconkra: csak a magyar érdekeltségek fejlődhetnek (pl. CBA), miközben a "okosan" megírt rendelkezések miatt különadót nem fizettek, közben a statisztikák szerint az áraik 10-15-20%-al magasabbak a nem magyar láncokénál... Akkor ez most kinek is jó a cégtulajdonosokon kívül? Az embereknek nem, mert jóvabb többet kell perkálniuk vásárláskor. Az államnak sem, mert túl nagy bevételt nem realizálnak tőlük.
Visszakanyarodva a multi kiviszi a pénz témához. Szerintetek a stratégiai megállapodásokat puszira írtál alá a multik? Nem véletlen, hogy nem hozzák nyílvánosságra a tartalmukat... Kő kemény engedmények lettek ott ajándékozva. Azt már mindenki tudja, hogy a Mtv-t a Mercedes szájíze szerint lett átírva, ezért csökkent több szászezer ember műszakpótléka és egyéb juttatása. És nyílván nem ez volt az egyetlen alku a témában...
A devizahitelekre visszatérve; az tudott, hogy funkcionális analfabétizmus országa vagyunk, de azt azért senki nem hiheti el, hogy a magáneberek, állami szervek, egyházak, akik éltek a devizahitel lehetőségével mind-mind "átverődtek" és meg lettek vezetve a bankok által.....
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..