Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főteki

6 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zspider alkotói blog 10 éve írok 2013.03.24 20:08:57
Igen, november óta hallgattok. Védelmemre szóljon. November és december folyamán két képregényem is megjelent. Mondhatni voltak fontosabb dolgaim is. Róluk lesz bővebben szó. Addig is a linkek:   - Random fantasztikus Történetek, sci-fi antológia:…..
A világ legjobb érzése lett volna, hogy ha gyerekkoromban valaki megmondta volna, hogy létezik az introvertáltság, nem egy betegség, és vannak hozzám hasonló emberek is. Elég lesújtó, amikor az egész világ ellened van (még az introvertáltak is), és meg akarnak változtatni. Akkor…..
Ha zárkózott, introvertált embernek való foglalkozásról beszélünk, sokaknak egyből egy programozó ugrik be, aki egész nap ül a számítógép előtt, munkaidejében és szabadidejében egyaránt. Pedig ennél jóval bővebb azon foglalkozások köre, melyekben egy introvertált jól…..
Főteki 2013.03.09 12:53:17
@tundrazuzmo: "Felsővezető. Menedzser. És még sorolhatnám."

Ezek elméletben jól hangzanak, de gondolj bele, hogy ezeknek kell meeting-eket tartaniuk, jópofizni a többi cég vezetőivel, vagy a nemzetközi főnökeivel.
Főteki 2013.03.10 18:49:15
@studkell: Szerintem összekevered az introvertáltságot a szégyenlősséggel. Ha olyan volt a téma egy társaságon belül akkor folyt belőlem a szó. És volt párszor, hogy jól éreztem magam több ember között, de nagyon elfáradtam. sajtos_zokni is jól írta le.
Nem félek az emberektől, nincsenek gátlásaim, de nem szívesen megyek emberek közé, mondjuk egy buliba, mert én inkább egy-egy individuális emberrel szeretek ismerkedni, nem pedig egy csapattal, tömeggel.

Egyébként az a megérzésem, hogy extrovertált vagy és tényleg voltak gátlásaid, pont olyanok, amiket leírtál. Azért gondolom, hogy extrovertált vagy, mert nem érted meg ezt a gondot. Mi ilyenek vagyunk, az introvertáltság egyenlő a személyiségünkkel, valamelyikünknek kevésbé valamelyikünknek jobban.

De - a hasonlat kedvéért - te nem azt látod, hogy pandák vagyunk, hanem, hogy fehér festékkel leöntött medvék vagyunk. Mi persze tudjuk, hogy ez nem igaz, de azt is meg tudom érteni, hogy nem tudod elképzelni másképp, mert te átélted a gátlásaid feloldását és azt gondolod, hogy leöntötted magad hígítóval és medve lettél, de mi így születtünk és kész, ezen nem lehet változtatni.

Vagyis ez nem igaz, lehet ezen változtatni, de miért jó az, hogy szerepet játsszunk? Sok kisebbség egész életében mást játszik, mert egyesek úgy gondolják, hogy csak gátlásai vannak. Mint például a melegek, vagy mi introvertáltak.

Szóval teljesen megértem az álláspontodat, de nem teljesen igaz. Vannak gátlásos introvertáltak, ezt aláírom, azt is aláírom, hogy néha az introvertáltnak is ki kell mennie a szabadba, de aki nem szólal meg egy meeting-en az nem feltétlenül gátlásos, lehet csak megfigyel, hogy később kifejtse az álláspontját, és aki szívesebben olvas, mint emberekkel találkozik, az nem feltétlenül gátlásos, hanem lehet, hogy tényleg jobban szeret olvasni.
Főteki 2013.03.19 20:25:10
@studkell: Úgy tűnik félreértettük egymást, egyetértek veled. Egyetértek, hogy egy introvertáltból remek vezető lehet, én csak leírtam mi lehet kellemetlen benne számunkra.
Egyszer réges rég, mikor még alig voltam állásinterjún és fogalmam sem volt, mit kell hazudni, akkor történt életem első pofán csapása introvertáltként, munka témakörben. Akkor már tudtam, hogy érdemes extrovertáltként eladnom magam, mivel az emberek fejében az él, hogy az…..
A Miért jó teknősnek lenni? posztunk után úgy gondoltam, úgy lenne kerek, ha erről is írnánk.  Először is, két részre kell osztani a negatívumokat. Vannak olyan hátrányok, melyek introvertált mivoltunkból fakadnak. Egy E könnyebben ismerkedik, könnyebben teremt…..
Főteki 2013.03.11 12:31:40
@bruttó tömeg: Ajánlom olvasásra a pont erről szóló írásomat.
majmokvsteknosok.blog.hu/2013/03/02/fekete-szurke-feher
Kép: LizaWasHere Gyerekként introvertáltnak lenni olyan, mintha kitűznél magadra egy céltáblát az extrovertáltaknak. Az iskolai közösségben a többség azonnal kiszúrja azt, aki más, és jobb esetben kiveti magából azt az egyént, rosszabb esetben kihasználják és bántják…..
Kép: Paul Signac Nagyon sok okot fel tud sorolni társadalmunk, miért jó a többséghez tartozni, az extrovertáltakhoz. Mik is az értékeink mostanában? Eladni minél többet, jó kapcsolatokat szerezni, könnyen barátkozni és jó benyomást tenni a másikra. Ezek engem személy…..
A bevezetőben már olvashattátok, hogy az introvertáltak aránya a nyugati társadalmakban a becslések szerint 25 és 50% között mozog. Különbözik országonként, kultúránként, és természetesen csak becslésről lehet szó, hiszen képtelenség volna mindenkit egyidőben, megbízható…..
Főteki 2013.03.02 18:18:29
Az introvertált, az extrovertált, a majom és a teknős határozott fogalmak. Ha mondjuk úgy írsz le valakit, hogy jó történelemben, de beszélgettek, és kiderül, hogy azt se tudja mi az a gettysburgi csata, viszont rengeteget tud a magyar történelemről, akkor gratulálok, megismertél…..
A blog azt kívánja bemutatni, milyen introvertáltként élni egy extrovertáltak irányította világban. Először is tisztáznunk kell pár fogalmi kérdést.  Introvertált (teknős)  Az introvertált a magának való ember. Keveset beszél, keveset jár ki a nagyvilágba,…..