Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irodakaja

57 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokásunkkal ellentétben sajnos a fotó elmaradt az ebédünkről. Tehát a kép csupán illusztráció. Bocs! :) Hozzávalók 6 főre 1,2 kg csirkemell filé vagy comb 4 cs spárga kis olaj 2 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma só, bors, olaj 30 dkg sajt a tetejére 3 tömlős sajt 3…..
1,5 kg kicsontozott csirkecomb vagy csirkemell 10 ek szójaszósz (lehet több is, lényeg, hogy a pácban a hús jól megforgatható legyen) 2 ek szaké (én házipálinkával helyettesítettem, de fontos, hogy ne legyen túl erős íze) 6 ek méz 3-4 ek finomra reszelt friss gyömbér 3 tk…..
Jó pár éve fenem a fogam egy jó sült túrógombócra. Egy vidéki wellness alkalmával ettem ilyet és azóta meg szerettem volna csinálni. Na, most végre sikerült. Azt hiszem ez a világ legegyszerűbb túrógombóc receptje.   Hozzávalók a gombóchoz 1 kg túró 20 dkg…..
Nem éppen egy látványos étel, de az íze esküszöm, hogy sokkal jobb. :)Alapvetően 3-4 recept egybegyúrása és saját ízlésre faragásából született. Egyetlen negatív észrevétel volt vele kapcsolatban: "kevés"! Hozzávalók 6 főre: 14 db csirkecomb (fejenként 2+a…..
Az utóbbi hetekben elhanyagoltuk a blogot. Kicsit szégyelljük is magunkat emiatt. Ráadásul kénytelenek voltunk plázákban és egyéb #>@& helyeken ebédelni. Ez arra inspirált minket, hogy mindenképp folytatni kell a főzést. Szóval itt a…..
Ez a recept azért született meg, mert a kedvenc boltomban olasz napok volt és annyira zseniálisan nézett ki a prémium tészták között a chilis fettuccine, hogy meg kellett vennem (éljen az impulzus vásárlás). Hazamentem, körülnéztem, hogy mi van otthon, ami "olyan olasz", és ez lett…..
Giambotta vagy ciambotta - mindkét néven ismert Olaszországban a lecsó, amiben padlizsán és cukkini van.  Hozzávalók 6 főre 4 nagyobb krumpli 2 padlizsán 2 cukkini 2 piros kaliforniai paprika 4-5 nagyobb paradicsom 2 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 csokor…..
1 kg gomba 1 kg mascarpone 1 kg farfalle (lepke vagy masni tészta) 50 dkg zöldborsó 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma parmezán olívaolaj kakkukfű bazsalikom mentalevél citromfű só A tésztát sós vízben kifőzzük.Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkockázott…..
Nem szabad tőle megijedni, nem egy bonyolult étel, az egyetlen titka, hogy legyen szabad 4-5 órád elkészíteni. Hozzávalók 6 főre: 1,5 kg szarvashús 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1-2 szárított csilipaprika egyben egy üveg száraz vörösbor 3 paradicsom 1…..
Perverz csirkének indult, de nem sikerült egész tanyasi csirkét beszereznem. Ezért elkészítettem az alap receptet anélkül, hogy a csirkét ráhúztam volna a sörösdobozra.  Hozzávalók 2 egész csirke (A tanyasi csirke nagyobb, ezért abból elég 1 egész + 2-3 db…..
3 db csirkemellfilé 3 db natúr krémsajt 2 nagy pohár tejföl 4 evőkanál liszt 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 dl tej őrölt fehérbors pirospaprika szerencsendió só A hagymát megdinsztelem, ezután megszórom pirospaprikával. Beleteszem a csíkokra vágott…..
A receptet egy kedves ismerősöm főzte meg nemrég. Gondoltam, én is megpróbálkozom vele. Szerencsére már erre is van dokumentált recept, és nem kell elmenni a legközelebbi Vapianóba, ellesni a teljes munkafolyamatot.  Én egy picit más hangsúlyokkal készítettem el, mint…..
Irodakaja - receptek Minestrone 2013.04.03 14:06:38
A leves, ami majdnem főzelék lett. Nagyon komolyan vettem Jamie Oliver tanácsát, miszerint: - A minestrone akkor az igazi, ha megáll benne a kanál! Felvásároltam a fél zöldségest. Örültem, hogy végre nem sonkát eszünk. Így "tél végén" nagyon vágyom már az illatos…..
Imádom a bögrés sütiket. Nagyjából 5 perc a tészta kikeverése, és 20-25 perc a sütés. Hulla fáradtan is össze lehet dobni. A húsvéti sonka zabálásra tekintettel, a diétás verziót készítettem el. Kis csalás benne a fehércsoki. De ez még…..
Vendégváró falatnak is beillő, de teljes értékű ebédként is tökéletes. Rizzsel, burgonyapürével, de akár friss kenyérrel és savanyúsággal is tálalható. Hozzávalók (6 főre) másfél kiló csirkemáj (fejenként 3 májjal és a repetával számolva) 3 csomag bacon…..
Ez úgy történt, hogy vasárnap kiderült, hogy senki nem tud főzni hétfőre, ezért én emeltem kicsit a vasárnapi leves hozzávalóinak mennyiségén, és diktatórikusan eldöntöttem, hogy másnap ezt esszük. :) Egyébként is hálás recept, mert nem igényel túl sok törődést, 30…..
Ha fél órád maradt arra, hogy ebédet készíts, akkor ez a te recepted. Csak akkor állj neki, ha imádod a juhtúrót, mert nagyon intenzív íze lesz! Mostanában eléggé rácsúsztunk arra, hogy a blog gusztusosabb legyen. Kitaláltuk, hogy a hátteret a Blikk Nők Konyhából kitépett…..
Megjelent végre a medvehagyma a zöldségeseknél. Havazás ide vagy oda, ez a hamisítatlan jele annak, hogy gyaloglunk bele a tavaszba.  A könnyed nyári ebédhez szükségem volt egy csokor medvehagymára. Gondosan megmostam, a szárait levágtam, majd a mosott leveleket apróra…..
Wellness hetet tartunk...kivéve én. :) Nem feltétlenül egy könnyű étel, de eddig még nem volt rá panasz. Hozzávalók (6 főre) 12 szelet száraz karaj (sertésborda) só, bors, egy kis fokhagyma liszt 1 nagyobb karfiol (1,8 kg kb, de ez függ a hússzeletek méretétől is) A…..
Hozzávalók: 1.2 kg pulykamell filé 2 db padlizsán 5 db paradicsom  2 fej hagyma 5 szál angol zeller 1 kis üveg fekete olívabogyó (magozott) 1 evőkanál kapribogyó olívaolaj cukor margarin balzsamecet 3x125g hosszú szemű gyorsrizs Elkészítés: A hagymát,…..
Mivel wellness hetet tartunk, arra gondoltam, bedobom az egyik kedvenc zöldségemet, a padlizsánt. Hozzávalók a sült padlizsánhoz: 4 db padlizsán olivaolaj só, bors Hozzávalók a szószhoz: olivaolaj 3 közepes fej hagyma (lilahagyma is lehet) 8-10 gerezd fokhagyma 30…..
Nagyon egyszerű a recept. Veszünk egy nagy csokor zsályát, egy marék fenyőmandulát, némi borecetet, olivaolajat, egy-két gerezd fokhagymát,  parmezánt, összeturmixoljuk, és készen is vagyunk.  Ugyanez lassabban: 6 főre 6 csokor zsályára van szükségünk. Gondosan…..
Első nekifutásra még nem volt tökéletes, de van benne lehetőség, érdemes szöszölni vele Hozzávalók: 1 nagy konzerv kukorica 2 csomag szeletelt bacon 1 csokor friss bazsalikom 1 csomag fenyőmag 1-2 csomag parmezán (nem reszelt, nem jellegű, csak az igazi, max Grana Padano) 3…..
Csak akkor ajánlom ezt a receptet, ha nem követitek el azt a hibát, amit én, azaz, hogy este 9-kor kezdtek el hozzá bevásárolni és 10-kor kezditek a megvalósítást. Garantált másnapi munkakedv kiesést okoz. (De az is megteszi, ha nem 6 főre csináljátok.) Hozzávalók 6 főre…..
Irodakaja - receptek Rakott krumpli 2013.03.07 13:17:45
Egyszerű, gyors kaja.. Hozzávalók 6 személyre: 3 kg burgonya 2 szál enyhén csípős kolbász 8 tojás 2 nagy doboz tejföl 25 dkg trappista sajt 10 dkg füstölt sajt só olaj zsemlemorzsa A krumplit, tojást felrakjuk főni. (a burgonya vizét jól megsózzuk, a héját…..