Regisztráció Blogot indítok
Adatok
THEHUNGARIANMINGLE

2 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
Nálunk krumplipaprikásnak hívják, de a kettő ugyanaz! Alap kritérium a készítésénél, hogy legyen öreg krumpli odahaza. Valamiért újkrumpliból egészen más az íze - tán, mert az sokkal vizesebb krumpli! Namost már egy ideje azon filozofálok, hogy jó lenne főzni egyet.…..
THEHUNGARIANMINGLE 2019.05.23 08:32:07
THEHUNGARIANMINGLE 2019.05.23 13:56:00
@Andrass9: igaz igaz lecso es tejfol ..micsoda kombo :)
ingyenes online tárhelyek az interneten Irány a felhő: Google Drive, Microsoft Ondrive és Dropbox Közhellyé vált, hogy a felhasználók töméntelen mennyiségű adatot termelnek és kezelnek nap mint nap. A 21. században kulcskérdéssé vált, hogy a létrehozott állományokat mindenhol könnyen és…..
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
THEHUNGARIANMINGLE 2017.04.12 16:17:13
@Almaleves: azert ne....
Van egy olyan érzésem, hogy Tibi dilemmájával az idő múlásával egyre több magyarnak kell majd szembenéznie, hiszen a külföldre költözés egyik következménye az lehet, hogy az embernek a párja is külföldi lesz. Mi a helyzet viszont akkor, ha közben mégis szeretnénk hazatérni,…..
Carrie visszatért az USA-ba és menekülteket segít, Saul meg Dar Adallal karöltve kavarja a szart - nagyjából innen indul az új Homeland évad 2017 elején, ami mindössze 72 napot fog majd át, az új amerikai elnök(nő) megválasztása és beiktatása közötti időszakot. Az előzetes…..
THEHUNGARIANMINGLE 2017.02.02 09:26:18
Ráadásul ugyanaz a producercsapat is készíti majd, mint a tavaly bemutatott The Night Managert. A kém, aki bejött a hidegről című kémregény John le Carré talán leghíresebb műve, és a BBC az AMC-vel összefogva dolgozik a tévés verzióján: a berlini fal felhúzása után játszódó regényből Simon Beaufoy…..
THEHUNGARIANMINGLE 2017.01.17 13:52:39
@Leadfoot: ott a pont
Hurrááá!!! Végre beteljesült az álmom!   Ja, nem.Vagyis nem teljesen. Erre a hétvégén döbbentem rá...megvilágosodtam miközben egyedül majszoltam a "búfelejtő" pizza-csoki-fagyi kombómat, a londoni lakásomban egyedül nézve a Britain Got a Talent döntőjét. De kezdem az elején, hogy érthetőbb legyek,…..
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
Az Egy napom írásokban azt szeretem a legjobban, hogy általában érezni rajtuk, mennyire szeretik a szerzőik a munkájukat. Nincs ez másként Andi esetében sem, pedig elsőre azt gondolná az ember, hogy egy személyi asszisztensi munkán nem sok szeretni való van, pláne, ha az embernek öt…..
Kicsit pesszimisták, nem nagyon látnak perspektívát, és nem tetszik nekik az az irány, amelyikbe a politika tart. Nem, nem magyar fiatalokról van szó, hanem németekről, igaz, az ország egyik elmaradottabb tartománya a helyszín. A mai poszt kicsit fordít a perspektíván, hiszen arról…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.24 09:23:44
@LittleG (uk): pl irorszag, itt az osszes IT ceg ..az IBM nem 4000 eurot fizetnek annak a kolleganak aki beajanl valakit es sikeres lesz az intervju. kapnak 3000 euro atkoltozesi hozzajarulast :) mi kell meg?
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.24 12:25:52
@LittleG (uk): mert kulonben nem tudnanak adot csalni :) embereket foglalkoztatnak beruhaznak es azt szepen leirjak a 12.5 % os adobol :) Belfastot nem ismerem
A címben megfogalmazott állítás akár sablonosnak is nevezhető, ám mint minden ilyen, mégiscsak komoly igazságot tartalmaz – erről a poszt szerzője, Barbi és párja, Tomi, igencsak sokat tudnak mesélni. És szerencsére el is mondják, milyen kemény bő fél éven mentek keresztül…..
Közel két év telt el azóta, hogy O’Soma megírta Írországba költözésük történetét. Azóta sok érdekes és fontos dolog történt velük, bővült a család (amihez ezúton is gratulálok!), és eladták a magyarországi házukat, azaz a jelek szerint véglegesen berendezkedtek a…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.22 17:51:01
Noha valamiért még mindig sokakban él a Londonban mosogató magyarok képe, a mai történet is azt bizonyítja, egyáltalán nem lehetetlen, hogy valaki a saját szakmájában helyezkedjen el, akkor sem, ha az kifejezetten speciális. Annamari például gyógypedagógus, aki au pairként…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.09 08:55:26
@Taxomükke (UK): kerdojel v pont ?
Ma aztán már nagyon el kellett volna indulnia az új reptéri minibusznak, ki is akartuk próbálni, ha már épp március elsején repültünk egyet. De még mindig csak tilitoli, utashülyítés, a visszaszámlálót sutyiban pörgetik újabb és újabb dátumokra, információ a folyamatos csúszás okairól semmi.…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.04 08:42:40
@csadeev: 100% os aremeles ...
also 2ik kerulet-airport es vissza 12900 huf
cirka 7K volt a regi szolgaltatoval
igy marad a taxi fix ar 10K oda-vissza
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.07 09:02:59
@bianconeri83: valahogy ki kell fizettetni az uj buszokat :)
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.08 09:52:14
@pier11: ja kerem mindenre van megoldas :)
A határátkelés egyik legnehezebb része, amikor az ember (jó esetben rövidebb, rosszabb esetbnen hosszabb) időre kénytelen elszakadni a partnerétől. Hogy mindezt hogyan éli túl egy kapcsolat, az nagyon sok mindentől függ. A mai posztban erről is szó lesz, hiszen Liping (a Szecsuán…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.03.04 08:15:27
Ha már legutóbb Portugáliában jártunk, arra gondoltam, hogy akkor maradjunk is az Ibériai-félszigeten, és intézzünk ügyeket sok magyar kedvelt nyári úticélján, Spanyolországban. Biztosan akadnak jó páran, akikben egy-egy jól sikerült nyaralás után felmerült, meg kellene…..
Szeretem azokat a posztokat, melyekből szinte süt, hogy a szerző nagyon jól érzi magát ott, ahol éppen van, legyen az valamelyik európai ország, vagy akár olyan egzotikus hely, mint a mai poszt helyszíne, Indonézia. Mint jó hosszú posztjának végén Indani írja is, ez élete legnagyobb kalandja, és…..
Külföldre tántorogtam, hehe.. Lényegében jól tettem amiért fogtam a sátorfámat és GO. Rengetegen vagyunk így. Szinte mint 56-ban, vagy az 1890-es években. Van aki családostúl de a legtöbben egyedül fognak neki és a jobb élet reményében mindent beleadva GO ! Viszont marad egy bökkenő, a…..
Igazán sajátos a mai poszt, hiszen Digger az angliai létnek elsősorban az őt leginkább zavaró elemeit emelte ki. Szó lesz hát (tömeg)közlekedésről, parkolásról, vásárlásról, és a legendás brit munkabiztonsági előírásokról (tessék megguglizni azt, hogy health & safety…..
THEHUNGARIANMINGLE 2016.02.12 09:33:19
Aki nem ismeri ezt az ételt, szimplán a kép alapján biztosan azt gondolja elment az eszem, ha ilyen furcsa kinézetű fogásnak örülök. Egy sonkás zsemle valami fehérrel, talán tojással, mindez leöntve egy sárga szósszal és a tetejére rábiggyesztve egy kis petrezselyem az elegancia…..
THEHUNGARIANMINGLE 2015.10.30 09:07:17
A Fargo első évadát mindenhol ünnepléssel fogadták, úgyhogy érthető módon nagyon vártuk a második évadot, még akkor is, ha tudni lehetett, hogy nem sok köze lesz az előzményekhez, se szereplőkben, se történetben. Igen, pont úgy, mint a True Detective második évadában, amit…..
Újra transzatlanti járatok indításáról beszélnek a Ryanair vezetői. Nem semmi lenne, ha valóban 100 euró alá nyomnák az átlagos jegyárat, de ehhez az kellene, hogy be tudjanak szerezni olcsón egy nagyobb széles törzsű flottát és az sem árt, ha tartósan alacsonyan marad az…..
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..