Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DiplomásTirpák

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Zsoldos patrióták 2013.02.11 18:29:27
Balog Zoltánt meglepte a hallgatók tiltakozása a röghöz kötési szándék miatt. De csak egy picit. Talán azért ilyen csekély mértékben, mert valamelyest emlékszik még ő is szabadság ízére. De ha Miniszter Urat mégiscsak (értsd: tényleg, őszintén) meglepte a tiltakozóhullám,…..
DiplomásTirpák 2013.02.12 11:26:40
Ha már röghöz kötés..., akkor miért csak a diplomásokat kötik röghöz? Miért nem kötik röghöz a szakácsokat, a hegesztőket, a villanyszerelőket, a vízszerelőket, az asztalosokat, a nővéreket... ?
Miért nem kötnek mindenkit röghöz, aki érettségi után, vagy munkanélküli átképzőn szerezte a szakmáját?

A külföldön dolgozó magyar állampolgároknak a kisebbik része diplomás. Miért csak őket kell röghöz kötni? Aki valaha elvégzett egy államilag finanszírozott OKJ-s virágkötöző tanfolyamot, annak a képzése nem került az adófizetők pénzébe?

Rendben, ha röghöz kötés, akkor legyen röghöz kötés (van ilyenre példa már régóta, ”tanulmányi szerződés” címén, de! ott állást is biztosítanak hozzá), ám akkor mindenki számára legyen röghöz kötés! Mindenki számára, aki valaha érettségi, avagy szakmunkásképző után szerzett másod (avagy első) képesítést. S annak a számára is legyen röghöz kötés, aki valaha is felvett egy fillért is, munkanélküli járadék/segély címén.

Addig, amíg a röghöz csak a szakképzettek egy részét kötik, addig ez nem más, mint tudatos társadalmi ellentétszítás. Ez az alkotmányos-alaptörvényes (vagy mi az orbánc) beírás, tökéletesen beleillik a kormány ”megborult az okos és a szorgalmas emberek aránya” világnézetébe (vagy gazdasági érdekébe).
A magam részéről ezért tiltakozok a röghöz kötés ellen. Sőt! Az egész Orbáni Alkotmány-Alaptörvényesdi ellen tiltakozok. Jobb szeretném – ha már egyszer új alkotmányra van szükség –, akkor azt olyan emberek írnák, akik szerint, negyvenhétezer forintból NEM! lehet megélni.