Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnifique

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manézs Bisztró A pult mögött... 2013.05.29 23:38:59
 A kép nem illusztráció, ez a Manézs Bisztró Mátéval, aki több mint pultos, több mint ezermester és több mint zenész..... és nyilván nem a blog írója, mert ő az alkotó és nem a szövegíró Óvodás korom egyik kedvenc játéka volt bolti eladót, pultost játszani. Mindig…..
A Manézs színekről most két dolog villant be. Az egyik Huszárik Zoltán játékfilmje a Szindbád. Krúdy Gyula Szindbád meséjét Sára Sándor káprázatos képsorokkal örökítette meg a vásznon. A színek páratlan kavalkádja tárul elénk szinte minden helyszínen, az ódon városi…..
"Róka:Cingár mondta hogy jó helyen van a kocsi. Cingár:Én mondtam nekik hogy rossz helyen van a kocsi. Gaben:Rossz helyen van ez a kocsi Lali faterja:Jó helyen van ez a kocsi. Te vagy rossz helyen... meg én. Lali:Apám mindig azt mondta: Ha a padlón vagy fiam, szedjél…..
"Húzd meg jobban, menjen a munkaAki itt van mindeki húzzaHúzd meg jobban, menjen a munkaAki itt van mindeki húzzaIndulj hát, együtt megyünkSzép a reggel és erre senki sem járAz erdő minket várIndulj hát együtt megyünkSzép sorban dőlnek a fákLesz egy házunk, estére biztosan…..
“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” Goethe szavai remekül passzolnak ehhez a kis manézs projekthez. Hosszú éjszakákba nyúló beszélgetések, rajzolgatások, ötletelgetések, netes böngészések előzték…..
A manézs francia eredetű szó jelentése cirkuszi porond, fedett lovarda. A lovarda és a cirkusz között pedig meglehetősen szoros kapcsolat van, egy tőről erednek hiszen a modern cirkusz alapjait Philip Astley tette le (1769) Londonban, amikor egy lovaglóiskolában lovasgyakorlatokat…..
Balatoni vitorláshajót egy használt szörfdeszka árából? Lehetséges: idén nyártól egy teljesen újfajta hajóépítési és vitorlázási szokást szeretnének meghonosítani a Balatonon és más magyar vizeken a bambuszrudazatos ősi polinéz versenycsónak, a proa közösségi…..
Manézs Bisztró Álmodozások kora 2013.02.11 20:42:14
Van egy álmunk, hogy de jó lenne egy saját kis bisztró, ahova jó betérni, mert mindig van ismerős arc, ahol remek borok, csodásan gyöngyöző prosecco, aranysárga csapolt sör és egy kis ropogtatni való vár. Legyen jó helyen, jó levegőn, és főleg legyenek jó emberek. Legyen valami…..