Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fimota

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csecsemők, kezdetben még a világ összes hangját képesek produkálni. Fél és egy éves koruk között mindinkább a maga körül hallott hangok gyakorlása, utánzása kerül előtérbe, ami végül is az anyanyelv hangjainak rögzítését eredményezi. Ha ez a genetikailag programozott…..
Amikor a gyerek nem teljesít jól az iskolában, sok szülő azt gondolja, hogy a gyerek nem igyekszik eléggé. Lusta, trehány, nem akar erőfeszítést tenni. Ha összeszedné magát és odafigyelne, akkor minden rendben lenne, mert okos gyerek és akár kitűnő is lehetne. Érdekes…..
Fimota 2013.05.14 10:52:26
@meditans: Mi is írtunk pár fejlesztő könyvet, akit érdekel, itt tud utánanézni: fimota.hu/index.php/kiadvanyaink
Ha a gyereknek fáj a torka néhány napig próbálkozhatunk házi praktikákkal, de ha nem múlik, vagy rosszabbodik az állapota akkor elvisszük a szakértőhöz, vagyis megkérdezzük az orvost, hogy mi lehet a baj és mit kellene tennünk. Még az is előfordulhat, hogy az orvos azt mondja,…..
AZ AUDITÍV ÉSZLELÉS Életünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel. Ezek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van. Gondoljunk arra, hogy milyen félelmetes, ha ismeretlen helyen nem azonosítható…..
KÉPESSÉG Az, az öröklötten magunkkal hozott lehetőség, ami gyakorlás révén készséggé alakítható. Pl. az embernek adott a képessége a biciklizéshez. A cápának lába nincs hozzá, a víziló túl nehéz hozzá, a csecsemőnek pedig a mozgásszabályozása nem elég érett…..
A világot érzékeljük. Az érzékelés az érzékszerveken keresztül történik. Az érzékszervek fizikai ingert vesznek föl, pl. a hang esetében a hanghullám éri el a fület, a szem a fényre reagál, stb. Az agy pedig, elvégzi az ingerfeldolgozást: emlékezik, összehasonlít,…..
A diszlexiát az információ feldolgozási zavaraként is meghatározhatjuk. Az információ feldolgozásának három összetevője van: Bemenet: hallás, látás, tapintás és mozgás Feldolgozás: memória, megértés, szervezés, értelmezés Kimenet: hangos olvasás, beszéd, írás A…..
A diszlexia azt jelenti, hogy valaki nem tud az életkora, és intelligenciája alapján elvárható szinten olvasni. Az olvasástanulás első lépése, hogy a látott betűket a megfelelő hanggal össze kell kapcsolni majd ezt a betű-hang kapcsolatot addig kell gyakorolni, míg a kapcsolat…..
Zavart. Hétköznapi értelemben, ha azt mondjuk, hogy „disz-es gyerek”, akkor jellemzően három dologra gondolunk: 1. diszlexiások (olvasási nehézséggel küszködők), 2. diszgráfiások (írás nehézséggel küszködők), 3. diszkalkuliások (számolási nehézséggel…..