Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivanka

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
Ivanka 2013.02.11 22:12:43
@eddie.e:

Szerintem elég egyértelműen megfogalmaztam a kérdést már az első kommentemben, szóval talán inkább te válaszolj, nem érdekel a mellédumálás.

Ki legyen Bajnai helyett?
Ivanka 2013.02.11 22:14:34
@eddie.e:

Orbán már 2011-re úgy járt mint Gyurcsány.

A jobbik meg egy náci párt.

Következő?
Ivanka 2013.02.11 22:17:29
@eddie.e:

Egészségedre.
Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is…..
Ivanka 2013.02.11 11:50:51
@Trompf:

Mi a hülyeség? A konzervatívizmus egy eszmerendszer, nem egyik vagy másik párt alapvetése.

Ha nem tűnt volna fel, az elmúlt 20 évben folyamatosan változott a magyar pártok politikai irányultsága, rég nem aszerint politizálnak ami a nevükből következik. A Fidesz pl konkrétan ballib pártnak indult, Kövér, Orbán és az akkor még hozzájuk tartozó Fodor is ezt az irányt képviselte. Aztán látták, hogy jobboldali(nak hazudott) politikával több szavazatot lehet szerezni és váltottak, miközben megmaradtak full baloldali pártnak, csak a liberalizmust cserélték le tekintélyelvűségre.
Az MSZP is fényévekre van már a szocialista politikától, Gyurcsány, majd utána Bajnai baromira nem baloldali politikát folytatott, ezerszer közelebb áltak a konzervatívizmushoz mint a Fidesz bármikor.

Neked is ajánlom figyelmedbe az alábbi tesztet: www.politicalcompass.org/test

Hidd el, pontosan tudom, hogy miről szól a politika, pontosan tudom, hogy mindegyik párt lop, csal, hazudik, épp ezért rohadtul nem érint meg, hogy az épp kormányzó pártnak mi a neve és mi a múltja, csak az, hogy mi a jelene és milyen jövőbe vezeti az országot.

Aki államosít, aki központosít, aki a magántőke és úgy általában a magántulajdon ellen fordul, aki hátat fordít a nyugatnak és inkább a keleti diktatúrák felé kacsingat, mindemelett adhoc ötletek alapján, erőből kormányoz az nem konzervatív és én abból nem kérek. Aki viszont az előbbiek ellenkezőjét teszi, azt hívhatják tőlem Kommunista Munkáspártnak is, pont leszarom, amíg az elveim szerint megfelelő irányba vezeti az országot.

Épp ezért hidd el, hogy az igazi konzervatívokat, (akik tudják is, hogy mi az a konzervatívizmus, nem csak hiszik) baromira nem hatja meg, hogy Bajnai az MSZP-t hozza vissza vagy akárkit, csak az számít, hogy merre megy az ország. Ezzel a MSZP-s Gyurcsányozósdival legfeljebb a hülyéket lehet megvezetni akiknek elég néhány hívószó, de nem látnak a dolgok mögé.
Ivanka 2013.02.11 11:54:33
@ijontichy: Pontosan így van.
Ivanka 2013.02.11 12:15:29
@Trompf:

"A konzervatív nézetekhez Orbán áll a legközelebb."

Engedd meg, hogy ezen nyerítve röhögjek.
Töltsd ki a belinkelt tesztet Orbán tetti alapján aztán beszéljünk újra, hogy ki a konzervatív. Amit te jobboldaliságnak gondolsz az valójában a tekintélyelvűség, köze nincs a konzervatív értékrendhez.

Továbbá én egyáltalán nem vitatkozom azzal az állításoddal, miszerint Bajnai az MSZP-t akarja visszahozni, ellenkezőleg: engem ez rohadtul hidegen hagy. Amíg nem a magántőke kiszorításán munkálkodik és nem akarja mindenhová az állam gyámkodó hatalmát kiterjeszteni, amíg nem az én adómból (sőt hitelből) államosítgat, amíg nem államosítja az én pénzemet is (lásd MANYUP), amíg nem félázsiázik, amíg nem unortodox ámokfutással kormányoz, amíg nem kommunista rezsicsökkentéssel akar választást nyerni, amíg nem silányítja le az alkotmányunkat egy sima törvénnyé amit hetente át lehet írni, stb, stb, stb.. addig azt hoz vissza akit csak akar.
2009 és 2010 között is MSZP-s miniszterelnökként politizált és összességében elégedett voltam azzal amit csinált. Ez persze nem garancia arra, hogy 2014-től is ezt fogja csinálni, az viszont egyértelmű, hogy a másik választás a Fidesz és amit a Fidesz 2010 óta művel az nekem jobboldaliként, konzervatívként, baromira nem jön be.

Semmi gond nincs azzal, ha neked az tetszik amit a Fidesz csinál, csak nem vagy jobboldali - legfeljebb annak hiszed magad. Mondom, töltsd ki a compass tesztet, meg fogsz lepődni. Sok sikert!