Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihaly Toth

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HitelSikerek Lopj sört! 2014.06.17 10:12:07
Ma ismét vendégszerzőnk, Nagy Imre miniszterelnök-jelölt-aspiráns gondolatait olvashatjátok! Fogadjátok szeretettel! (A témát itt beszéljük tovább: https://www.facebook.com/groups/devizashitelremegoldasvan/ )Három év, több százmilliós perköltség és legalább 4000 eltékozolt,…..
Mihaly Toth 2014.06.20 16:25:28
@_most_: A hibás termék az hibás térmék, mivel a létrehozásakor ez a termék a PTK és a pénzintézeti törvény előirásaiba ütközött.
Az érvelésed nevetséges . Ezzel az erővel azt is mondhatnád egy szalmonellás fagylalt miatt korházba szállítottnak, hogy "Bezzeg akkor nem panaszkodott, amikor a fagylalt mennyei ízeit élvezte".
A bankok pontosan tudták, hogy hosszú távon nekik csak pofátlanul magas nyereségük lehet ezzel a csalással.
Aki azt állítja, hogy a CHF felértékelődése nem volt előrelátható, az vagy hazudik, vagy nem ért a devizapiacokhoz.

A bankok ugyanazt játszották el a kölcsönt felvevő balekokkal, mint amit a börtöntöltelékek az piros-hol a piros átveréssel.
A balek először azt látja, hogy a "játékkal" megduplázhatja a pénzét. A "dealer" segítői nevetségesen könnyen nyernek. Majd amikor a balek már megtette tétjét, hirtelen nem lesz a gyufáskatulyák alatt gumi golyó.
A devizahiteleknél a balekok játszották a felhajtó szerepét is arra a rövid időre, amig a HUF árfolyama erősödött. Aztán itt is eljött az igazság pillanata. Az elkerülhetetlen CHF visszaerősödéssel kifosztották a balek adósokat.
Mihaly Toth 2014.06.20 16:37:20
@Lord_M_: A bankok tudták, hogy a CHF erősődni fog a HUF-fal szemben. 2006-ban amikor a legtöbb deviza alapú hitel szerződés létrejött akkora nagy volt a különbség a CHF és a HUF alapkamata között, hogy már emiatt is egyértelmű volt az árfolyammozgás jövőbeli iránya. Ehhez járult még az a várakozás, amely szerint a CHF amúgy is alulértékelt volt, tehát nagymértékű erősödés várható.
Ha a bankok nem lettek volna tisztában azzal, hogy a HUF hosszú távon elkerülhetetlenül gyengülni fog a CHF-el szemben, akkor nem nyújtottak volna CHF alapú hitelt. El ne higyjük már, hogy olyan hülyék voltak, mint amilyennek, most tettetik magukat!
Előre szólok: e kétrészes cikk nem a zsidóságról szól, nem az antiszemitizmusról, még csak nem is a politikáról. Egy olyan pszichológiai jelenségről szól, amelyben kivétel nélkül mindannyian érintettek vagyunk. Hiszen a pszichés működésünk olyan, mint a testünk: egyedi és…..
Mihaly Toth 2013.02.11 13:16:04
@Birtalan Balazs: Csak megállapítottam annak az egyik ősokát, amiért magyarázkodni, illetve elhatárolódni kényszerülsz.
Nem kívántam ezerszer lefolytatott unalmas, meddő vitát kezdeményezni. :-)
Mihaly Toth 2013.02.11 17:53:04
@Birtalan Balazs:
Számomra nem elég meggyőző, hogy lajos egy vicc meséléssel megvédené a vicc tartalmát.
Egyáltalán mi a vicc tartalma, hiszen sokszor ugyanaz a vicc mást és mást jelent minden egyes embernek.
pl. Van egy vicc, amelynek a poénját másként értelmezi a zsidó és a nem zsidó.
A zsidó zserint az a vicc poénja, hogy de hülyék ezek a nácik. A nem zsidó szerint meg az a vicc poénja, hogy de hülyék ezek a zsidók és a nácik(Mi felette állunk ennek a kocsmának, de jót röhögünk azon, hogy ezek itt marják egymást).

"Lajos észre sem veszi, hogy mivel megvédte a vicc tartalmát, automatikusan egyet is ért vele. Elvégre – gondolja – nem hülye ő: miért mondana bármi olyasmit, amivel nem ért egyet?!"
Az egyik kevéssé meggyőző érvet használod a következő érved sarkkövének. Lajos még meg sem védte a vicc tartalmát máris redukálnia kell a kognitiv disszonanciáját. Szegény Lajos! Minden részvétem az övé. :-)
Mi a garancia arra, hogy Lajos nem úgy reagál, hogy elutasítja az őt bíráló gondolkodásmódját és értékrendszerét? Az is lehet egyfajta kognitiv disszonancia redukció.