Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Óperenciás Kézművesség

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Kézműves Pulcsipárnák 2015.11.30 19:20:28
Megunt, norvégmintás vagy csavart motívumos, kissé divatjamúlt pulóvereinkből, egy kis fantáziával kedves, otthonos díszpárnahuzatokat varrhatunk. Nem kell egyéb hozzá, csupán néhány pulcsi vagy mellény, esetleg széles sál, varrófonal, olló és párnák.  ..
Ma, festés helyett, a borongós idő a gép elé kucorodásra csábított, gigabögre kávémmal felszerelve, hogy elmeséljem szekrénykénk felújításának történetét.Számomra kedves darab, mert azokra a napokra emlékeztet, mikor életem párjával közös kis fészkünket rendezgettük,…..
Előszeretettel keresztezem a hagyományosan magyar motívumokat, az új, divatos irányzatokkal, jelen esetben a vintage-el és a shabby chickel.Ezeknek a használati tárgyaknak mintavilága a kalocsai falfestésen alapszín többségében. Némileg változtattam a formákat, a színeket pedig a…..
Egy régi, az idő vasfoga által kissé megrágott komód került az utamba. Az ilyen munka nagy kihívás, igen fárasztó, viszont rendkívül szerethető. Körülbelül másfél hétig tartott, mire elnyerte azt a kinézetet, amelyet megálmodtam számára. Az igényes, jó munkához bizony idő…..
Olvasom, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (mellékállásban Nyírő József hamvainak hivatásos hurcolászója) kezdeményezésére, a nemzeti szolidaritás jelképeként a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából kitűzték a…..
Óperenciás Kézművesség 2013.02.17 20:21:28
@takács bálint: 2 éve kaphatnak a székelyek magyar állampolgárságot. mi történt? emiatt éheznek az itteniek? elárasztották Magyarországot a külhoniak? ott vannak a parlamentben? elvették tőletek a munkát? nem. mennek külföldre, Angliába, Olaszországba, Németországba dolgozni. Ne gondold már őket egy csapat birkának, akik összeszorított foggal várták, hogy állampolgárok lehessenek, hogy végre jöhessenek ide "élősködni". A határon túli magyart más fából faragták.
Nem félreértendő, nem keveredtem egy madárral intim viszonyba, orosz alkoholista se lettem, hanem arra vállalkozom, hogy akik még nincsenek művészi hajlamaik tudatában, cikkem által kiteljesedhessenek. Egy szó, mint száz: üveget fogunk festeni. Először is, meg kell különböztetni a…..
Magyar Kézműves Régiből régit 2013.02.11 23:32:44
Ez a szekrényke felújításra került hozzám. Mivel a tulajdonos kérése az volt, hogy lehetőleg régies külsejét őrizzem meg, ezért az antikolás technikája mellett döntöttem. Antikolni sokféleképpen lehet: visszacsiszolhatjuk, megrepeszthetjük a festéket vagy a közbenső…..
Hozzávalók: natúr faláda (mérete: 17*15*9 cm); kicsi csillag csavarhúzó; 120-as és 180-as csiszolóvászon; Trikolor Aqua Akril átvonófesték; Trinát Aqua magasfényű zománc; grafitceruza; radír; Pentart matt hobbifestékek; Sadolin gyorsan száradó, vizes bázisú, selyemfényű…..