Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paffery

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
paffery 2013.02.11 18:31:49
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ó, már kívülről fújom a U.S. Citizenship and Immigration Services hivatalos oldalát, meg jó pár hasonló cipőben járó kubaival beszéltünk, akik így mentek ki + ügyvédektől is megkérdeztük. A gáz csak az, hogy én nem mehetek velük egyszerre, mert tőlem megtagadhatják a belépést (még vízummal is) és akkor sokáig nem láthatom őket, amíg a családegyesítési hercehurca véget nem ér. (átlag 4-5 év.)
paffery 2013.02.11 20:02:39
@tanato:

A kubai közösség én úgy vettem észre, hogy nagyon összetartó. Mi épp csak megemlítettük a terveinket néhány kinti kubai ismerősnek, és nagyon sok infót és ajánlatot (pl. nálunk lakhattok addig, stb.) kaptunk. Sok furcsa dolguk van, de az összetartás nagyon irigylésre méltó.
paffery 2013.02.12 10:03:37
@hagyma:
Ja, símán bejut bármelyik határon, ha felmutatja az útlevelét és azt mondja, hogy asylum-ot akar. Kifaggatják, figyelik az akcentusát, hogy valóban kubai-e, és 10-15 órát kell várni egy fasza kis cellában, amíg elintézik a papírokat. Ezek után kap egy papírt, amit Cuban Parole-nek hívnak, és szélnek eresztik. Később ezzel a papírral kell elmennie SSN-t kérni, meg 380 dollár ellenében kap munkavállalási engedélyt és kérelmezheti a segélyt (698 dollár, ha egyedül érkezik és 1048 dollár, ha családdal). Kap még valamilyen kajajegyet, ingyenes angol kurzust és elhelyezkedést segítő oktatást és valamilyen lakhatást is biztosítanak neki. (Mindezt csak akkor, ha kizárólag kubai állampolgár. Ha már kettős állampolgár, akkor elesik ezektől a támogatásoktól, és úgy él meg, ahogy akar.)