Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judieság

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember azt gondolná, hogy Máltán csupa napfény és mosoly az élet – nos, mint Judit mai posztjából kiderül, ez távolról sem igaz. Sőt, aki nem ismeri a helyi élet minden csínját és bínját, azt csúnya meglepetések érhetik. „Sokat gondolkoztam, hogy egyáltalán legyen-e…..
Judieság 2013.07.09 09:48:56
@Ronnie_27: Az a helyzet, hogy nem aszerint választunk lakhelyet (legalábbis mi), hogy éppen milyen ott a hőmérséklet, hanem, hogy milyen körülményeket tudunk biztosítani a családunknak.
Judieság 2013.07.09 17:21:42
@zuulululu:
5) Az állami intézményben alapvetően máltaiul, az egyháziban és a magán intézményekben pedig angolul folyik a tanítás.

6) Állami és egyházi ingyenes, a magán fizetős. Egy trimeszter (bölcsi) olyan 300 Euró kerül van. Pontos számokat még nem tudok, mert a héten megyünk érdeklődni.

7) A férjemen keresztül vagyok biztosítva. Ez így működik. :)

8) A napelemről nincs információm. Személy szerint nagyon furcsának találom, hogy míg Németországban tökéletesen működik a rendszer, addig itt Máltán (ahol van napsugárzás bőven) ez még nagyon gyerekcipőben jár.

9) Alapesetben abszolút nem kell felújítani a lakásokat, mert nagyon jó állapotban adják őket bérbe. Mi most belefutottunk egy kicsit igénytelen tulajba, aki szerint a lakás tiszta volt és rendezett. Kicsit sem... Hónapok óta nem lakták, elég rossz állapotban volt. De a 8 hónap alatt ez volt az egyetlen, ami megfelelő adottságokkal rendelkezett; olyan, milyet kerestünk.
Judieság 2013.07.10 09:57:24
@zuulululu: Az igeny: foldszint, udvar, 3 haloszoba, legkondi volt. Egy ilyen tipusu lakast 500 Euro plusz rezsitol lehet berelni.
Maltai szemelyink mar 2 eve van. Most csak meg kellene ujitani.
Újdonsággal próbálkozunk ma is, lévén szerdán Fogadó nyílt a Határon, ami nem más, mint egy kötetlen egyórás beszélgetés a blog Facebook-oldalán (tessék lájkolni, ha eddig nem… J ) valamelyik országfelelőssel. Tegnapelőtt Judit volt soron Máltáról, és arra gondoltam, a…..
Judieság 2013.03.08 10:10:45
@Tökfőzelék: Kedves Tökfőzelék! Elképzelhető, hogy Te nem olvastad az első 2 bejegyzésemet Máltáról (ahol a háttérinformációkat is megosztottam), azok vmiért nem kerültek át a Határátkelő Blogger oldalára.
Így csak Neked, csak most:

A nő, aki válaszolt, közgazdász végzettséggel rendelkezik és 8 évet töltött az építőiparban Magyarországon. Az utolsó években projekt menedzser pozícióban.
Tekintettel, hogy Máltán máltai nyelvtudás nélkül építőiparban elhelyezkedni nem tudtam volna, az eddig megszerzett tudást viszont nem szerettem volna asszisztensi pozícióban "kamatoztatni", így a családalapítás mellett döntöttünk. Nem rosszul.

Azzal teljesen egyetértek, hogy olyan szakmákkal kapcsolatban nem tudok felvilágosítást nyújtani, amiről semmiféle információm nincs. Én is csak a google-re tudok hagyatkozni.

Viszont most lehet, hogy rosszindulatú leszek, pedig nem áll szándékomban, de az interneten valóban nagyon sok információhoz lehet hozzájutni, még olyanhoz is, hogy Máltán mennyit keres egy gyógyszerész. Ha meg valaki nem tudja használni az angol nyelvű oldalakat, hogyan akar nekiindulni a "világnak"?
Bármennyire is furcsa, a magyar még nem világnyelv és ha idegen országban kívánjuk folytatni "pályafutásunkat", akkor bizony el kell sajátítani az adott ország nyelvét.
A cím nem csak mai úticélunkra, Máltára érvényes (noha, mint Andi írásából kiderül, oda fokozottan), hanem azt gondolom, általában véve is minden országra, ahová kívülállóként csöppenünk. A mai posztban azonban természetesen nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy…..