Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jean.doe

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?…..
jean.doe 2007.11.29 21:55:42
Szerintem nézd meg az Externet legutóljára kitett AFSZ-ét. Nyoma sincs benne lakossági 8M-es vonalnak, nemhogy minimum meg maximum értéknek. A szerződéseden persze biztosan rajta van, de ha on-line kötötted, akkor a szerződéskötés folyamatában ezek az adatok egyértelműen nincsenek feltüntetve. A weboldalon lévő ADSL technikai jellemzőknél pedig két mondatban van összefoglalva a min. és max. sebesség, semmi több.

Aztán. A fogyasztóvédelemhez és/vagy a Nemzeti Hírközlési Hatóság-hoz kell fordulnod. Ha mást nem, a tisztességtelen piaci magatartás, vagy a vevő megtévesztése rájuk húzható. Az ugyanis, ha a szolgáltatás folyamatosan csak alacsonyabb sávszélességen működik nem legális semmiképp. Annyira irreális a két letöltési határérték közötti különbség, hogy fogyasztói szempontból elfogadhatatlan. Persze folyamatosan kell készítened a mérési eredményeket, de a hivataloknál kifejezetten a T-com-os eredményeket fogják kérni, amit közvetlenül az ADSL tesztszerverükön keresztül készítessz.

Legutoljára pedig. Annak az ügyfélszolgálatnak van vezetője is. A beosztottjai csak azt mondhatják ami a szájukba van rágva. Kényszerítsd ki, hogy személyesen ő reagáljon a megkeresésedre. Ez a cikk lehet hogy megteszi hatását, és egyedi elbírásálban részesülhetsz.

Az alapot mindenütt a távk. szolgáltató nyújtja - ez tény - de a terméket (és ami rájön) nem ő adja el neked. Tehát szidni lehet, de azzal nem sokra mégy. Az is igaz hogy a nagykereskedelmi szerződéseket nem pironkodó szűzlányok számára írták, és az internet szolgáltatóknak nehéz dolga van. Számonkérni azonban csak ez utóbbiakat kell, hiszen a számlát nekik fizeted. Szerintem.