Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsanna Császár

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar egészségügy nehéz helyzetben van. Az öregedő társadalom egyre nagyobb terhet ró az egyre elégtelenebb egészségfinanszírozásra. A pénzhiányból viszont még nem feltétlenül következik a hátrányos megkülönböztetés. Miért okoz óriási károkat a diszkrimináció, és hogy lehetne ezt igazságosan…..
Köztudott, hogy Magyarországon hatalmas különbségek vannak az egészségügyi mutatókban aszerint, hogy ki hol lakik. Míg például Budapest második kerületében a születéskor várható élettartam megegyezik Ausztriáéval, addig Borsodban a férfiak várható élettartama a kambodzsai és az azerbajdzsáni…..
Zsuzsanna Császár 2016.08.10 14:04:07
Van aki szerint az nyugdíjrendszer tervezett változása igazságtalan. Mert a gyermektelenek, a szegények rosszul járnak. Érintve is érzem magam, pedig nem látom úgy, hogy az adott postnak igaza lenne. Könnyen mehet oda-vissza a vita: Gyerek nélkül könnyebb karriert építeni. Az így…..
Zsuzsanna Császár 2014.06.10 08:58:31
@Mj: Bocs, az, hogy az a pénz már régen nincs meg, nem jelenti azt, hogy a mostani nyugdíjasok nem termelték meg a saját nyugdíjukat. Baj, ha a nem jól működtetett rendszer anomáliáit a mostani nyugdíjasokra terhelik át. Azzal pedig egyetértek, hogy a gondot meg kell oldani valahogy. A megoldáshoz pedig szakértelem, és tisztesség kell.De olyan nincs, hogy amit én fizetek járulékot, az az enyém, amit pedig az engem felnevelő szüleim generációjától elloptak, ahhoz nincs közöm. Azért van közöm, mert az a generáció engem nevelt fel, lerablott fizetéséből, egy világégésből és annak következményeiből épphogy felocsúdva. Mindenét elvették, igen nehéz körülmények között dolgozott, majd öregkorára teherré válik, és azt vágják a fejéhez, hogy ugyan már, hol vannak már az ő befizetett járulékai??? El kell őt tartani. Na, ez a része nem megy a dolognak. De ez nagyon nem megy, ez igen alaposan kimeríti a tisztességtelenség és a pofátlanság (bocs) fogalmáűt. NEm lehet egy jelenséget sem összefüggésein kívül vizsgálni.
Zsuzsanna Császár 2014.06.10 19:36:17
@Mj: Kedves ismeretlen, szlogeneket hangoztatsz. /öngondoskodás pl.) Megpróbálhattad volna a hetvenes években kapott fizetésedből. Tied az irszág, magadnak építed- ez volt a jelszó, de ez nemcsak jelszó volt,hanem jelentett mindennapi gyakorlatot is. Azaz: mivel tied az ország, csak a szűken vett túlélésedre való adjuk vissza neked az általad megtermelt javakból, a többit bedobjuk egy kalapba, és hozzánk való lojalitásod, rászorultságod, érdemeid alapján juttatgatunk neked a kalapból. Majd politikai firdulattal ügyesen elprivatizáljuk tőled azt az országit, ami állítólag a tied, hisz erre való hivatkozással nem adtunk neked fizetést. Utána pedig mi, az erősek arcidba vágjuk, hogy te csak pénzbe kerülsz, ejnye. Hát miért nem takarékoskodtál??
Hú, ez nagyon gáz, ezt nem egyben látni. Nagyon gáz nem tudni azt, hogy mindenben, amihez nyúlsz , az előző generációk munkája van benne. És tudod, volt élet 89 előtt is, csak akkor nem lehetett innen elmenni legálisan pénzt keresni. Most meg lehet. Kiknek is??
No, én ezt a továbbiak sirán ertelmetlennek látom, mulassatok jól, váltsátok meg a vilägot,hátha nektek sikerül. De bizony, tisem lesztek bdogok, ha majd leszavazóbázisoz benneteket egy másik társadalmi csoport, mint ti a sok evtizedet igen nehéz körülmenyek között( tudid, nem volt wifi) ledolgozott mostani nyugdíjasokat. Vagy közvrtlenül nyugdíj előtt állókat, akiknek nincs már lépésük. Belefáradtam a magyarázásba, abbahagyom, tudok ennél hasznosabb elfoglaltságot. Isten veled, kedves ismeretlen, további jó vitatkozást. Ja, és az én generációm nég a nevét adja a véleménye mellé, nem bújik nickek mögé. ;)
Zsuzsanna Császár 2014.06.10 21:16:31
@Válasszunk:
"akkor számos nyaraló épült"-amit nem adtak el a tulajdonosaik, hanem unokáikat nyaraltatják benne
"menedékjogot lehetett kérni"- igen, és megfosztottak a magyar állampolgárságodtól. És nem engedrek be az országba minimum öt évig. Közben bármely családtagid meghalgatott, akkor sem. Hát maradtál itthon többnyire inkább, mert ezek a büntetesek vállalhatatlanok voktak
A takarekbetétkönyvbe pedig nem feltétlenül vilt mit beletenni. Próbálkozzál lakástörlesztest fizetni, önmagadat folyamatosan továbbképezni, ( az a fránya diploma) családot alapítani, beteg szülőket menedzselni közalkalmazotti fizetesből, nem paraszolvenciás szakmában az állami magyar egeszségügyben.
Akkor sem ment, most sem megy.
A naplopók tárgyában talän igazad vsn, de olyanok most is vannak. Máshogy hìvjuk őket, de ugyanúgy finanszírozva van az életük. A létezesük jogán, tudod, mert az élet, mindenkié, önmagäban értek.
"dokmindent elhordtak az üzzemből" egy keveset visszavettek abbol, amit tőlük elloptak. Lehet szülőknél erdeklődni a család elkobzott javairól, kommunista szombatokon kötelező ingyenmunkáról, stb. Magaskesről látsz, nem éltél benne, és az ördög a reszletekben lakik.
"ez az ár vezetett oda..." Nem, nem ez vezetett oda. A kapvetően a teljesen torz szocialista tervgazdálkodás, es kommunista odeológia vezetett oda. Ami addig volt működőkepes, ameddig állampilgáraitól elkobzott javakat fel nem elte, illetve kapott kölcsönöket. Majd csendesen mrgbukitt
"de abból kiindulni"--Nem szép. Tenyleg? Szerinted néhány százezer felfegyverzett szovjet katonával a hátterben, egy teljesen közömbös, sőt, ellenerdejelt nxugati világgal az előterben mit tehetett vilna meg a magyar nép? 56-ot mintha elég borzalmasan megtorolták volna. Kérdezd apát, anyát, miert nem rugták ki a párttitkárokat, és helyrztek kapitalista alapokra az üzemek es az országot ?

Tóletek érdemlik meg az előnyöket azok, akik benneteket felneveltek? Ne hülyéskedj már, de tényleg. Firdítva megy a fuvar..mostbis veletek van törődve, a kutyafáját. A rezidensek kapnak ösztöndíjat, nem a több dzakvizsgás orvosok fizetése emelkedik észrevehető mértekben.
Nenm egymásnak ugrani kéne, hanem kezet fogni. Apa, anya felnevekt, a társadalom többi tagjának támogatásával. Sok lemondás árán.Bizony. És ugye nem akarnád hallani, hogy te vagy a hibás, mert ellopták a magánnyugdíjpenztári megtakarításaidat. Vagy nem? Nem tudom, hogy ellopták-e, de nem te rendelkezel már felettük. Te hibád? Rosszul szavsztäl? Jól szavaztál?
A sor kígyózik a metró bejárat felé. Mindenki tudja a dolgát, bérletesek jobbra, bérlet nélküliek balra két sorba rendeződve. Gyorsan haladunk, valahogy olyan gördülékeny minden. A zsebemben előkészítve a három darab alumínium egyforintos, felmarkolom, és gyakorlott mozdulattal…..
Zsuzsanna Császár 2014.03.13 09:20:41
@Uni1002: A budapesti metro első szakaszát 1970-ben adták át, "felszabadulásunk" 25., és Lenin születésének 100. évfordulója alkalmából. A hatvanas években a Szovjetúnióban lehetett csak bujócskázni a "hereveróvel". Durva darab volt, az szentigaz...
Magica megpróbálta Windows 7.8-ra frissíteni Nokia Lumia 800 telefonját, de leakadt a projekt, és az internetes barkácsmegoldással sem javult meg teljesen. Váratlan fordulatként a Nokia Care sem személyesen, sem emailben nem tudott értelmesen segíteni, minthogy még a telefonhoz…..